Gregor Čehovin in Nejc Berzelak na GOR 2020 izvedla predstavitev o kakovosti anketnih odgovorov


Dr. Gregor Čehovin in dr. Nejc Berzelak s Centra za družboslovno informatiko sta sodelovala na mednarodni konferenci General Online Research (GOR) 2020. Zaradi pandemije Covid-19 je konferenca 10. in 11. septembra potekala na spletu. V tematskem sklopu A.3.2 (Scales and Questions) sta predstavila prispevek »Designing Grid Questions in Smartphone Surveys: A Review of Current Practice and Data Quality Implications«.

Prispevek je sistematičen pregled literature in preučuje kakovost odgovorov na vprašanja v obliki tabele v spletnih anketah, izvedenih na osebnih računalnikih in mobilnih telefonih. Vprašanja v obliki tabele so analizirana glede na indikatorje na področju zadostovanja, manjkajočih podatkov, družbeno zaželenih odgovorov, kakovosti merjenja, večopravilnosti, odzivnih časov, subjektivnih ocen ankete in primerljivosti med napravami. V tem okviru članek povzema implikacije na področju kakovosti anketnih odgovorov, ki jih predstavljajo različni načini oblikovanja vprašanj v obliki tabele.

Konferenco GOR vsako leto organizira Nemško društvo za spletne raziskave. Spletno raziskovanje je izjemno inovativno področje, ki ne zajema le klasičnih področij spletnih raziskovalnih metod, temveč tudi raziskave na mobilnih napravah in družabnih medijih.

Agenda in abstrakti prispevkov na konferenci >>
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 14. september 2020 | v kategoriji: Obvestila