Mikro-delavnica na temo informacijsko-komunikacijske tehnologije in staranja


22. novembra 2019 je v okviru bilateralnega sporazuma med Centrom za družboslovno informatiko UL FDV in Florida State University potekala mikro-delavnica na temo informacijsko-komuniakcijske tehnologije in staranja. V sklopu delavnice je prof. dr. Walter R. Boot iz Florida State University izvedel gostujoče predavanje z naslovom The Potential of Video Games to Benefit Older Adults.

Gostujoči je predstavil rezultate treh raziskav na temo videoiger in starejših. Rezultati so pokazali, katere vrste iger preferirajo starejši, kateri občutek jim mora vzbuditi igra, da jo bodo igrali in kaj jim je pri igrah najbolj pomembno. Prav tako se je predavatelj dotaknil nedavne raziskave virtualne resničnosti in kako jo dojemajo starejši v primerjavi z mlajšimi odraslimi.

Po gostujočem predavanju so sledile kratke interaktivne predstavitve tekočih projektov, ki se izvajajo na Centru za družboslovno informatiko na temo informacijsko-komunikacijskih tehnologij in staranja. Predstavitve so izvedle Lea Lebardr. Vesna Dolničardr. Katja Prevodnik in dr. Simona Hvalič Touzery.

Ob koncu predstavitev je sledila diskusija o predstavljenih projektih, izmenjava mnenj ter razprava o nadaljnjem delu.Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. november 2019 | v kategoriji: Obvestila