Dr. Petrovčič se je udeležil delavnice CREATE v Frankfurtu


Dr. Andraž Petrovčič iz Centra za družboslovno informatiko se je udeležil delavnice CREATE »Designing for Older Adults«, ki je potekala na Goethe Universität v Frankfurtu, 6. in 7. decembra 2018.

Delavnico so vodili prof. dr. Sara Czaja (direktor CREATE), prof. dr. Walter Boot, prof. dr. Neil Charness in prof. dr. Wendy Rogers, ki so člani Center for Research and Education on Aging and Technology Enhancement (CREATE) – gre za skoraj dve desetletji trajajoč kolaborativni projekt petih uglednih ameriških univerz, ki je namenjen temeljnemu in aplikativnem raziskovanju uporabe tehnologije med starejšimi s ciljem, da bi jim približali nove (zlasti informacijske) tehnologije in tako izkoristili njene potenciale za soočanje z izzivi in posledicami dolgožive družbe.

CREATE delavnica je edinstven izobraževalen dogodek na področju proučevanja vloge tehnologij v družbah staranja, saj v strnjeni obliki združuje interdisciplinarna in strokovna znanja:
• o procesih staranja, vključno s senzoričnimi, motoričnimi in kognitivnimi funkcijami starejših posameznikov in njihovimi posledicami za načrtovanje in uporabo tehnologij,
• o vprašanjih, povezanih z oblikovanjem in uvajanjem tehnologij v vsakdanje življenje starejših, in
• za razvoj akademske kariere mladih raziskovalcev, ki delujejo na področju gerontehnologije.

Prof. dr. Boot, prof. dr. Charness in dr. Petrovčič so v okviru delavnice imeli tudi delovni sestanek, na katerem so se dogovorili o prihodnjih aktivnostih na projektu, ki ga financira Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) na osnovi bilateralnega sporazuma med Centrom za družboslovno informatiko na Fakulteti za družbene vede in Fakulteto za psihologijo na Florida State University.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. december 2018 | v kategoriji: Obvestila