Skoči do osrednje vsebine

Delavnica v okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti”


V okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti” smo 24. septembra 2021 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede izvedli multiplikativni dogodek oz. delavnico, ki so se jo udeležili učitelji in drugi strokovni delavci v šolstvu. 

Glavni cilj projekta CYBERSAFE MOOC je razviti spletni tečaj (MOOC) o prepoznavanju, osveščanju in preprečevanju spletnega nasilja nad dekleti. Brezplačni spletni tečaj bo namenjen učiteljem in drugim strokovnim delavcem v šolstvu.

Na delavnici smo predstavili prve izsledke raziskave izvedene spomladi 2021 med ravnatelji Slovenskih osnovnih šol o spletnem nasilju, testirali spletno orodje (Cybersafe toolkit) ter druga gradiva, ki jih razvijamo v okviru projekta. Delavnice se je udeležilo 11 učiteljev in šolskih strokovnih delavcev. Na delavnici smo tako pridobili povratne informacije, komentarje, predloge glede pripravljenih gradiv s strani bodočih uporabnikov in gradiv. Odzivi na delavnico kot tudi na predstavljena gradiva so bili zelo pozitivni.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 29. september 2021 | v kategoriji: Obvestila