Delavnica priznane mednarodne strokovnjakinje za kvalitativno metodologijo


Med 2. in 5. marcem je na Centru za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani potekala štiridnevna delavnica uporabe kvalitativne metodologije na področju tematske analize, s posebnim poudarkom na raziskovanju področja raziskovanja sprejemanja novih tehnologij med starejšimi osebami. Izvedla jo je mednarodno priznana strokovnjakinja za področje kvalitativnih študij in tematsko analizo dr. Lea Sgier.

Lea Sgier je višja predavateljica s področja politologije na Univerzi v Ženevi (Oddelek za politologijo), kjer poučuje predvsem kvalitativno metodologijo. Redno predava na različnih univerzah v Ženevi in je inštruktorica za različne metodologije poletnih in zimskih šol (Poletna šola v Essexu, Zimska šola ECPR, delavnice WSSR na Univerzi Concrodia v Montrealu, Poletna šola v Hong Kongu). Njena glavna področja so: kvalitativna metodologija, analiza diskurza, spol in politika, starost in spremljanje Alzheimerjeve bolezni.

Delavnica je bila prilagojena potrebam udeleženih raziskovalcev/k, ki v svojih raziskavah uporabljajo tudi kvalitativne metode. Odprta je bila tudi za mlade raziskovalce Fakultete za družbene vede UL ter raziskovalce na začetku kariere.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. marec 2020 | v kategoriji: Obvestila