Skoči do osrednje vsebine

CYBERSAFE konferenca o spreminjanju odnosa mladih do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti


V torek, 9. novembra 2021 bo potekala spletna konferenca CYBERSAFE o spreminjanju odnosa najstnikov do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti. Na konferenci bodo predstavljene glavne ugotovitve in rezultati projekta CYBERSAFE, vključno s spletnim orodjem CYBERSAFE, ki je namenjeno učencem in učiteljem za obravnavo spletnega nasilja nad dekleti.

Na temo spletnega nasilja med mladimi, naslavljanja, obravnave in preprečevanja le-tega, bo organizirana panelna razprava s strokovnjaki iz sodelujočih držav.

Program konference je dostopen tukaj, registracija pa je možna do 5. novembra 2021.

Projekt CYBERSAFE se je izvajal med decembrom 2018 in majem 2021. Sofinancirala ga je Evropska komisija preko programa DG JUST / REC. V projektu je sodelovalo 9 partnerjev iz 8 evropskih držav: Grčija, Nizozemska, Danska, Estonija, Avstrija, Italija, Velika Britanija in Slovenija.

Projekt spodbuja zdrave odnose in enakost spolov na spletu, pri čemer se osredotoča na spletno nasilje nad ženskami in dekleti. K problematiki pristopa s pripravo izobraževalnih orodij (delavnice in spletno orodje), ki so namenjena izvedbam v šolah in drugih izobraževalnih inštitucijah.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. oktober 2021 | v kategoriji: Obvestila