Skoči do osrednje vsebine

Center za družboslovno informatiko gostil prof. dr. Kelly Quinn (ZDA)


Center za družboslovno informatiko je med 13. in 15. majem gostil prof. dr. Kelly Quinn. Dr. Quinn je izredna klinična profesorica na Oddelka za komunikologijo na Illinoiski univerzi v Chicagu, ZDA. Njeno raziskovalno delo se osredotoča na razumevanje povezav med zasebnostjo in novimi oblikami komunikacijskih tehnologij v različnih življenjskih obdobjih posameznikov.

Gostovanje je bilo namenjeno izmenjavi znanj, delu na tekočih projektih ter povezovanju raziskovalcev za prihodnje skupne raziskovalne aktivnosti. Tekom obiska je prof. dr. Kelly Quinn izvedla tudi predavanje z naslovom »Zasebnost in moč: Razumevanje posameznikove zmožnosti delovanja v digitalno povezanem svetu«, kjer je spregovorila o trenjih med zasebnostjo, masovnimi podatki in družbenimi praksami.

Obisk izr. prof. dr. Kelly Quinn na Centru za družboslovno informatiko (www.cdi.si) na FDV UL sofinancirata Javna agencija za raziskovalno in inovacijsko dejavnost RS in Ministrstvo za digitalno preobrazbo v okviru projektov J5-2558 (Posledice posredne uporabe interneta za internetne veščine starejših) in V5-2275 (Digitalne neenakosti in starejši odrasli v Sloveniji) ter programa P5-0399 (Raziskovalni program Internetno raziskovanje).

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. maj 2024 | v kategoriji: Obvestila