CDI je gostil prof. Micka Couperja iz Univerze v Michiganu


Center za družboslovno informatiko (CDI) je v decembru obiskal prof. Mick Couper z Inštituta za družboslovno raziskovanje Univerze v Michiganu. Prof. Couper je eden izmed vodilnih raziskovalcev s področja metodologije spletnih anket ter avtor več knjig in številnih odmevnih znanstvenih člankov s tega področja.

Glavni namen obiska je bilo delovno srečanje prof. Couperja s člani raziskovalne skupine projekta Integracija mobilnih naprav v anketno raziskovanje v družboslovju, na katerem so udeleženci razpravljali o raziskovalnih načrtih za proučevanje ključnih vprašanj razvoja spletnih anket na mobilnih napravah. Dogovorili so se tudi o nadaljnjem raziskovalnem sodelovanju na tem področju.

V okviru obiska je potekal tudi strokovni posvet sodelavcev CDI, Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Na srečanju je prof. Couper predaval o kombiniranju anketnih podatkov s samodejno zajetimi podatki iz mobilnih telefonov in drugih naprav. Po predavanju je sledila razprava, v okviru katere so udeleženci izmenjali izkušnje in zaznane težave pri tovrstnem zbiranju podatkov.