Skoči do osrednje vsebine

Aplikacija 1KA na razstavi Dosežki Univerze v Ljubljani skozi oči umetnikov


Na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju je Univerza v Ljubljani nedavno postavila razstavo z naslovom Dosežki Univerze v Ljubljani skozi oči umetnikov, ki predstavlja vrhunske raziskovalne, pedagoške, umetniške in strokovne dosežke preteklih treh let.

Razstavo, ki bo na voljo do 24. novembra, so pripravili študentke, študentje, profesorice in profesorji Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) v sodelovanju z Univerzitetno službo za umetniško dejavnost. Vrhunski dosežki naše univerze so tokrat predstavljeni nekoliko drugače, kot smo običajno navajeni. A z razstavo, pri kateri je z dosežki sodelovalo vseh 26 članic Univerze v Ljubljani, dokazujemo, da znanost in umetnost še vedno stopata z roko v roki in skupaj spreminjata svet in ljudi.

Fakulteta za družbene vede je predstavljena s tremi panoji, ki jih obiskovalci lahko najdete proti sredini na levi strani drevoreda. V razstavo je vključen projekt Razumevanje prehranskih izbir med mladimi za doseganje bolj trajnostnega prehranjevanja Slovenije v prihodnosti pod vodstvom prof. dr. Tanje Kamin in izr. prof. dr. Andreje Vezovnik ter tudi aplikacija 1KA: odprtokodno orodje za spletno anketiranje, ki ga razvijajo številni člani in sodelavci Centra za družboslovno informatiko pod vodstvom prof. dr. Vasje Vehovarja.

Več o tem:

Novica Univerze v Ljubljani >>
Novica RTV SLO >>

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 14. november 2023 | v kategoriji: Obvestila