Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Safe.si pripravil predavanje o varni rabi interneta v vrtcu za vzgojitelje

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, je jesensko serijo spletnih predavanj zaključila 1. decembra s predavanjem za vzgojitelje.

07. december 2021 | Obvestila

Spletno predavanje za učitelje o spletnem nasilju na šolah

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani pri svojem delu stalno ugotavljajo, da je spletno nasilje sestavni del življenja učencev in dijakov, z njim pa se srečujejo tudi šolski delavci.

02. december 2021 | Obvestila

Projekt “Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva”

Center za družboslovno informatiko (CDI) je septembra 2021 pričel z izvajanjem projekta “Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva”. Projekt je financiran s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) za obdobje dveh let in se uvršča med ciljne raziskovalne projekte. Vodja projekta je prof. dr. Vasja Vehovar.

01. december 2021 | Obvestila

Safe.si s spletnim interaktivnim dogodkom uspešno nagovoril srednješolce

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, je 21. oktobra 2021 v sodelovanju z Iglu theatrom pripravila spletno interaktivno predstavo z naslovom Vpliv interneta na duševno zdravje mladostnikov.

28. november 2021 | Obvestila

Vabilo na spletni seminar: Odklikni spletno nasilje

Vljudno vas vabimo na spletni seminar z naslovom USTVARJANJE VARNIH SPLETNIH OKOLIJ ZA ŽENSKE IN DEKLETA – ODKLIKNI SPLETNO NASILJE! Seminar bo potekal 25. novembra 2021.

17. november 2021 | Obvestila

Predstavitev prispevka na virtualni konferenci AoIR

Člani Centra za družboslovno informatiko (Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič) so se med 12. in 15. oktobrom udeležili virtualne konference Združenja internetnih raziskovalcev (angl. Association of Internet Researchers – AoIR), kjer so predstavili izvirni znanstveni prispevek z naslovom »The quality of survey scales for measuring information privacy concerns on social network sites«.

22. oktober 2021 | Obvestila

CYBERSAFE konferenca o spreminjanju odnosa mladih do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti

V torek, 9. novembra 2021 bo potekala spletna konferenca CYBERSAFE o spreminjanju odnosa najstnikov do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti. Na konferenci bodo predstavljene glavne ugotovitve in rezultati projekta CYBERSAFE, vključno s spletnim orodjem CYBERSAFE, ki je namenjeno učencem in učiteljem za obravnavo spletnega nasilja nad dekleti.

22. oktober 2021 | Obvestila

Zaključna konferenca projekta ITHACA in otvoritev novega sodelovanja

V septembru 2021 smo z zaključno konferenco sklenili projekt ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All), ki ga izvaja devet evropskih regij, katerih skupni cilj je večja politična podpora uvajanju inovacij na področju zdravstva in socialne oskrbe.

20. oktober 2021 | Obvestila

Gaming Gets Serious: Game Jam posvečen »resni« videoigri

V okviru projekta Gaming gets Serious vas Francoski inštitut v Sloveniji, Goethe-Inštitut Ljubljana, Društvo Slovenia Games in FRI - Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v partnerstvu z Outfit7 vabijo na zelo resen dogodek z naslovom Game Jam, ki bo potekal od 12. do 14. novembra 2021!

20. oktober 2021 | Obvestila

Delavnica v okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti”

V okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti” smo 24. septembra 2021 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede izvedli multiplikativni dogodek oz. delavnico, ki so se jo udeležili učitelji in drugi strokovni delavci v šolstvu.

29. september 2021 | Obvestila