Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Spletni interaktivni predstavi za osnovnošolce na temo dezinformacij na spletu

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki je del projekta Center za varnejši internet, je 23. marca v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pripravila dve poučni in zabavni interaktivni predstavi z naslovom Zavajanja in laži na internetu, ki so si ju ogledali učenci druge in tretje triade osnovne šole. Predstava je bila zelo uspešna, saj smo prejeli za vsako triado posebej več kot 300 prijav učiteljev.

01. april 2022 | Obvestila

Začetek projekta ”Tackling gender based cyberviolence among adolescent girls and young women” (TRACeD)

Center za družboslovno informatiko (CDI) je z marcem pričel z izvajanjem projekta »TRACeD«, v okviru razpisa CERV-2021-DAPHNE. Cilj projekta je boj proti kibernetskemu nasilju nad mladostnicami in mladimi ženskami zaradi spola. Poleg Slovenije v projektu sodelujo še partnerji iz Grčije, Italije in Cipra.

04. marec 2022 | Obvestila

Medijsko odmeven dan varne rabe interneta

Dnevu varne rabe interneta, ki ga na UL FDV Centru za družboslovno informatiko obeležujemo v okviru Safe.si, točke osveščanja o varni rabi interneta, je bilo v medijih namenjene veliko pozornosti. O dnevu varne rabe in prispevku Safe.si, ki je potekal 8. 2. 2022, so med drugim poročali v Delu, Slovenskih novicah, na RTVslo.si, v Primorskih novicah in na 24ur.com.

16. februar 2022 | Obvestila

Safe.si ob dnevu varne rabe interneta opozarja na problematiko idealiziranih objav na družabnih omrežjih

Skupaj s kulturnim praznikom 8. februarja bomo letos praznovali tudi dan varne rabe interneta. Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru UL, Fakultete za družbene vede, letos opozarjajo na problematiko spletnih prevar, zavajanj in neresničnih vsebin na spletu, ki imajo slab vpliv na mladostnike.

09. februar 2022 | Obvestila

Safe.si pred dnevom varne rabe interneta Safe.si organiziral spletni dogodek za učitelje

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki je del projekta Center za varnejši internet, je ob začetku meseca varne rabe interneta in pred dnevom varne rabe interneta, ki je letos 8. februarja, za učitelje in druge šolske delavce pripravila spletni dogodek na temo spletnih prevar in neresnic, ki ciljajo na šolske delavce pa tudi mladostnike. Na dogodku je imela uvodni nagovor ministrica prof. dr. Simona Kustec.

04. februar 2022 | Obvestila

Delavnica Centra za družboslovno informatiko o IKT in staranju

Center za družboslovno informatiko je v soorganizaciji s finskim centrom odličnosti v raziskovanju staranja in oskrbe (the Centre of Excellence in Research on Ageing and Care - CoE AgeCare, Univerza v Jyväskylä - JYU) 19. januarja 2022 izvedel mikro-delavnico na temo IKT in staranja. Dogodek je organiziral doc. dr. Andraž Petrovčič v sodelovanju z dr. Sakarijem Taipalom iz JYU.

26. januar 2022 | Obvestila

Projekt “Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov”

Center za družboslovno informatiko (CDI) je oktobra 2021 pričel z izvajanjem projekta “Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov”. Projekt je financiran s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) za obdobje treh let in se uvršča med temeljne raziskovalne projekte. Vodja projekta je prof. dr. Vasja Vehovar.

31. december 2021 | Obvestila

Posvet o kombiniranih anketah 2021

Na UL, Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (CDI) je 1. decembra 2021, od 8.30 do 12.00, potekal tradicionalni letni Posvet o kombiniranih anketah. Udeležili so se ga sodelavci CDI, Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacija UL FDV (CJMMK), Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje s ciljem izmenjavanja ugotovitev s področja spletnih in kombiniranih anket. Dogodek je organiziral in vodil prof. dr. Vasja Vehovar.

09. december 2021 | Obvestila

Safe.si pripravil predavanje o varni rabi interneta v vrtcu za vzgojitelje

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, je jesensko serijo spletnih predavanj zaključila 1. decembra s predavanjem za vzgojitelje.

07. december 2021 | Obvestila

Spletno predavanje za učitelje o spletnem nasilju na šolah

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani pri svojem delu stalno ugotavljajo, da je spletno nasilje sestavni del življenja učencev in dijakov, z njim pa se srečujejo tudi šolski delavci.

02. december 2021 | Obvestila