Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

12. posvet o e-zlorabah otrok se je osredotočal na mladoletne storilce

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije, UL-FDV), Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije so 20. septembra 2022, skupaj organizirali že 12. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu, ki je potekal na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

21. september 2022 | Obvestila

Na FDV bo potekala 18. mednarodna konferenca Applied Statistics 2022

Med 19. in 21. septembrom 2022 bo na Fakulteti za družbene vede potekala 18. mednarodna konferenca Applied Statistics 2022. Na konferenci bosta dr. Gregor Čehovin in dr. Vasja Vehovar, člana Centra za družboslovno informatiko, predstavila prispevek z naslovom "Online survey panels in modern social science research: Can non-probability sampling replace probability sampling?".

16. september 2022 | Obvestila

Safe.si: Internet slabo vpliva na duševno dobrobit deklet

Pri točki osveščanja o varni rabi interneta, Safe.si, so februarja in marca 2022 izvedli anketo o vplivu interneta na mlade. Anketa, ki je bila izvedena med osnovnošolci tretjega triletja in srednješolci, je pokazala, da se vpliv interneta na dekleta in fante razlikuje. Dekleta so bolj prezasedena z internetom, se bolj primerjajo z drugimi na internetu in jih negativne izkušnje bolj prizadenejo.

15. september 2022 | Obvestila

Rezultati evalvacije pilotnih projektov s področja dolgotrajne oskrbe

Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede sodeluje pri izvedbi Evalvacije pilotnih projektov s področja dolgotrajne oskrbo. Projekt evalvacije poleg CDI izvajata še Inštitut RS za socialno varstvo in Inštitut za ekonomska raziskovanja. Gre za evalvacijo projekta Izvedba pilotnih projektov, ki bodo podpirali prehod v izvajanje sistemskega zakona za dolgotrajno oskrbo.

05. avgust 2022 | Obvestila

Zadnji PRGA dogodek in zaključni dogodek projekta ITHACA

Med 5. in 7. julijem je v nemškem Mannheimu v okviru projekta ITHACA (Interreg Europe) potekal zadnji, četrti Peer Review Assessment Event (PRGA) dogodek, združen z sklepnim dogodkom projekta. Projekt ITHACA, ki je trajal med leti 2017 in 2021 je bil lani podaljšan za dodatno leto, pri čemer so se projektni partnerji v zadnjem letu posvetili predvsem rešitvam, inovacijam in dobrim praksam na področju zdravstva in socialne oskrbe, ki so se pojavile oziroma je njihov razvoj spodbudila epidemija Covida-19.

12. julij 2022 | Obvestila

Vabilo na 12. posvet E-zlorabe otrok

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na 12. posvet E-zlorabe otrok: Mladoletni storilci, ki bo potekal v torek, 20. septembra 2022, od 9.00 do 15.15, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

07. julij 2022 | Obvestila

Prva magistrica na novem magistrskem programu Družboslovna informatika

Andreja Praček je 23. 6. 2022 uspešno zagovarjala magistrsko delo z naslovom Študentske evalvacijske ankete v globalnem kontekstu: Metodološki vidiki izvedbe in interpretacije rezultatov in s tem postala prva magistrica na novem 2-letnem magistrskem programu Družboslovna informatika, ki se je na Fakulteti za družbene vede začel izvajati v študijskem letu 2021/22.

30. junij 2022 | Obvestila

Predstavitev izsledkov raziskave na 11. konferenci EMCB

30. in 31 maja 2022 je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani potekala 11. konferenca Emerging Markets Conference Board – EMCB z naslovom » Marketing in Emerging Markets in the New Normal« na kateri je sodelovala tudi Natalija Rebrica, mlada raziskovalka, zaposlena na Centru za družboslovno informatiko.

29. junij 2022 | Obvestila

Predstavitev izsledkov raziskave med neformalnimi oskrbovalci na Finskem kongresu CoE AgeCare

Izr. prof. dr. Vesna Dolničar in doc. dr. Simona Hvalič Touzery, raziskovalki Centra za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, sta aktivno sodelovali na kongresu CoE AgeCare Mid-Term Congress ‘Longer lives, better care?’, ki je potekal med 15. in 17. junijem v mestu Tempere na Finskem. Osrednji temi kongresa sta bili: staranje prebivalstva kot globalni pojav ter vpliv staranja prebivalstva na potrebe po oskrbi in spremembe politik na tem področju.

20. junij 2022 | Obvestila

D-CARE delavnica soustvarjanja

Pri projektu D-CARE (Interreg Danube) je bila v Postojni v torek, 24. maja, izvedena delavnica soustvarjanja. Delavnico, ki je potekala v sklopu delovnega paketa »Piloti pametne oskrbe«, katerega cilj je oblikovanje središč pametne oskrbe v partnerskih regijah, je organiziral projektni partner RRA Zeleni kras. Namen delavnice je bil razvoj modela IKT-podprte nege in oskrbe na primeru končne rešitve, ki je bila izbrana na javnem natečaju, ki je bil izveden v okviru projekta.

17. junij 2022 | Obvestila