Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

asist. dr. Barbara Brečko in prof. dr. Tanja Oblak Črnič s člankom v izboru Odlični v znanosti 2022

Članek Krepitev druženja, samo-predstavljanja in igranja: študija digitalnih scenarijev osnovnošolcev v kontekstu epidemije virusa avtoric asist. dr. Barbare Brečko (CDI) in prof. dr. Tanje Oblak Črnič (CRDK) je bil uvršen v izbor Odlični v znanosti 2022.

25. november 2022 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko sodelovali na Sociološkem srečanju 2022

Prof. dr. Vasja Vehovar, dr. Gregor Čehovin in Andreja Praček s Centra za družboslovno informatiko so predstavili prispevke na Metodološki sekciji Sociološkega srečanja 2022, ki je potekalo 4. in 5. novembra na Fakulteti za družbene vede.

06. november 2022 | Obvestila

Predstavitev članka na letnem srečanju Ameriškega gerontološkega združenja

V sredo, 2. novembra 2022, je asist. Jerneja Laznik na letnem srečanju Ameriškega gerontološkega združenja, ki je potekalo med 2. in 6. novembrom 2022 v Indianapolisu v ZDA, predstavila prispevek članov Centra za družboslovno informatiko na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, ki je nastal v sodelovanju s Štěpánom Žádníkom (Univerza v Brnu, Češka republika).

03. november 2022 | Obvestila

Udeležba članov CDI na Šesti mednarodni doktorski konferenci, Ljubljana - Gradec - Reka

Med 27. in 28. oktobrom je v Ljubljani potekala Šesta mednarodna doktorska konferenca, Ljubljana - Gradec - Reka, ki je plod sodelovanja med Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Gradcu in Univerzo na Reki. Konferenca, ki je letos naslavljala digitalizacijo v znanosti in družbi, je omogočila srečanje študentov iz treh univerz in izmenjavo znanj in izkušenj.

02. november 2022 | Obvestila

Center za družboslovno informatiko pridobil ARRS-CRP projekt s področja digitalne neenakosti starejših oseb v Sloveniji

S 1. oktobrom 2022 smo kot nosilci pričeli z izvajanjem ARRS CRP projekta z naslovom Digitalne neenakosti in starejši odrasli v Sloveniji: evalvacija ukrepov izvedenih v okviru Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (V5-2275). Financerja projekta sta Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo.

07. oktober 2022 | Obvestila

Ob evropskem dnevu neformalnih oskrbovalcev

6. oktobra je evropski dan neformalnih oskrbovalcev. Neformalni oskrbovalci starejših oseb predstavljajo hrbtenico slovenskega sistema dolgotrajne oskrbe. Raziskava, ki smo jo izvedli v okviru ARRS projekta "Dejavniki, ki v kontekstu oskrbovanja na daljavo vplivajo na namen uporabe pametnih tehnološko podprtih storitev oskrbe med družinskimi oskrbovalci starejših ljudi" kaže na to, da se je v času epidemije covida-19 njihov položaj poslabšal. V ta namen objavljamo rezultate omenjene raziskave.

06. oktober 2022 | Obvestila

CDI pridobil temeljni raziskovalni ARRS projekt s področja sprejemanja in poznavanja tehnologij med pomembnimi profili prihodnosti, zaposlenimi na področju zdravstva in socialnega varstva

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (UL FDV CDI) smo s 1. oktobrom 2022 kot nosilci pričeli z izvajanjem temeljnega projekta Digitalna preobrazba zdravstva in socialnega varstva: Sprejemanje in poznavanje tehnologij med pomembnimi profili prihodnosti, ki ga sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

03. oktober 2022 | Obvestila

Strokovna ekskurzija članov Centra za družboslovno informatiko

V okviru Centra za družboslovno informatiko smo letos izvedli že 5. tradicionalno strokovno ekskurzijo. Tokrat smo se opravili na razgledne vrhove nad Črnim Vrhom. Povzpeli smo se na Čelkov vrh (1.106 m) in Javornik (1.240 m), kjer nas je čakal čudovit razgled, ki seže vse od Triglava do Jadranskega morja.

29. september 2022 | Obvestila

CDI je sodeloval na Applied Statistics 2022 in gostil prof. Donalda B. Rubina

Prof. dr. Vasja Vehovar in dr. Gregor Čehovin sta se udeležila 18. mednarodne konference o uporabni statistiki (Applied Statistics 2022), ki je potekala na Fakulteti za družbene vede od 19. do 21. septembra 2022. Na konferenci sta predstavila prispevek »Online survey panels in modern social science research: Can nonprobability sampling replace probability sampling?«

26. september 2022 | Obvestila

Dogodek projekta D-CARE - Izzivi na področju staranja

V okviru projekta D-CARE (Interreg Danube) smo v četrtek, 22. septembra 2022, na gradu Prem v Ilirski Bistrici izvedli srečanje deležnikov projekta. Na dogodku, ki smo ga podnaslovili »Izzivi na področju staranja«, smo združili tri dogodke, in sicer predstavitev inovativnega učnega okolja, regijsko delavnico za pripravo akcijskega načrta ter medregijski učni seminar.

23. september 2022 | Obvestila