Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Vzpostavitev spletne strani Mobile Aging

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko so vzpostavili spletno mestoMobile Aging, ki je podpora istoimenskemu projektu, ki je usmerjen v preučevanje socio-tehnoloških potencialnih rab podpornih tehnologij na mobilnih telefonih in njihove vloge v vključujočem in opolnomočenem staranju raznolike skupine starejših ljudi.

24. april 2015 | Obvestila

Objava članka v reviji Telematics and Informatics

V februarju 2015 so dr. Andraž Petrovčič (CDI), dr. Leopoldina Fortunati, dr. Vasja Vehovar (CDI), dr. Matic Kavčič in dr. Vesna Dolničar (CDI) v reviji Telematics and Informatics objavili znanstveni članek z naslovomMobile phone communication in social support networks of older adults in Slovenia.

01. marec 2015 | Obvestila

CDI z novo programsko skupino

Center za družboslovno informatiko je z dnem 1.1.2015 pričel z izvajanjem nove programske skupine Internetno raziskovanje, katere vodja je prof. dr. Vasja Vehovar. Člani programske skupine bodo v tem okviru proučevali internet kot objekt in internet kot orodje družboslovnega proučevanja.

01. marec 2015 | Obvestila

Ana Slavec gostja v oddaji MetaPHoDcast

Ana Slavec, mlada raziskovalka na Centru za družboslovno informatiko je bila gostja v 15. oddaji MetaPHoDcast na spletišču Metina lista.

23. januar 2015 | Obvestila

Kako ubesediti anketno vprašanje, da bo razumljivo za vse anketirance?

Clanek objavljen na http://www.gfkorange.si/?option=com_gfkorange&Itemid=57&id=663

12. januar 2015 | Obvestila, Povezave

Raziskovalci CDI sodelovali na delavnici o metodologiji spletnega anketiranja

Prejšnji teden se je sedem raziskovalcev Centra za družboslovno informatiko (CDI) udeležilo 7. mednarodne delavnice o metodologiji spletnega anketiranja, ki je potekala v Bolzanu na Južnem Tirolskem (Italija). Dogodek je organizirala Fakulteta za ekonomijo in mangement na Free University of Bozen – Bolzano ob podpori spletnega panela Gesis, udeležilo pa se ga je okoli 60 uglednih strokovnjakov iz različnih evropskih držav in ZDA.

11. december 2014 | Obvestila, Sodelovanje

Uspešno zaključen Dan spletnega anketiranja 2014

Poročilo iz dogodka Dan spletnega anketiranja 2014.

01. december 2014 | Obvestila

Odrasli na spletu niso dosti boljši od otrok - sodelovanje v oddaji Tarča

Predstavnica točke osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI Ajda Petek je sodelovala v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija, v kateri je bilo govora o varnosti na spletu.

25. november 2014 | Obvestila

Pred izdajo knjiga Web Survey Methodology

Napoved izdaje knjige

24. november 2014 | Obvestila