Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Politika varovanja otrok in smernice dela odraslih oseb z mladoletnimi osebami

V okviru Centra za družboslovno informatiko objavljamo dokument Politika varovanja otrok in smernice dela odraslih oseb z mladoletnimi osebami.

01. september 2015 | Obvestila

Informacijska družba 2015

“Vljudno vas vabimo k sodelovanju na 18. mednarodni multikonferenci Informacijska družba – IS 2015, ki bo od 28. septembra do 14. oktobra 2015 potekala v Ljubljani na Institutu "Jožef Stefan". IS 2015 bo omogočila raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe. ”

24. avgust 2015 | Obvestila

Študija izvedljivosti spletnega anketiranja za Eurofound

Center za družboslovno informatiko je pripravil študijo izvedljivosti spletnega anketiranja kot dodatka Evropski anketi o kakovosti življenja (EQLS). Center je bil za izvedbo te naloge izbran na javnem razpisu agencije Evropske unije Eurofound.

18. avgust 2015 | Obvestila

Zaključek ESS projekta PIAAC

Zaključek ESS projekta PIAAC - Merjenje učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja za izboljšanje usposobljenosti izobraževalcev odraslih 2013-2015 Člani Centra za družboslovno informatiko so kot partnerji v dvoinpolletnem ESS projektu »Merjenje učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja za izboljšanje usposobljenosti izobraževalcev odraslih 2013-2015« sodelovali pri organizaciji zaključne konference »Analitični potencial raziskave PIAAC - prispevek k izobraževanju in razvoju Slovenije«, ki je potekala 26. maja 2015 v Ljubljani, na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

14. avgust 2015 | Obvestila

Predstavitev rezultatov projekta Digitalna vključenost in aktivno staranje

V okviru aplikativnega projekta Digitalna vključenost in aktivno staranje, ki ga ob finančni podpori Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS in podjetja Si.mobil d.d. izvajajo raziskovalci na CDI, sta dr. Vesna Dolničar (vodja projekta) in dr. Andraž Petrovčič včeraj predstavila podjetju Si.mobil in partnerski družbi VIP mobile Srbija (oba člana skupine Telekom Austria Group) izsledke ob izteku prvega leta projekta (2014-2017).

17. julij 2015 | Obvestila

Zaključek COST akcije Webdatanet

Od 26. do 28. maja je v Salamanci potekala zaključna konferenca COST akcije Webdatanet, mreže raziskovalcev različnih disciplin in iz 31 evropskih držav, ki jih povezuje zanimanje za zbiranje podatkov preko spleta Vzpostavljena je bila leta 2011 in je vseskozi, s podporo evropskih sredstev, podpirala intedisciplinarno sodelovanje in skupne prijave raziskovalnih projektov, spodbujala interdisciplinarne razprave, ter omogočila organizacijo več konferenc, delovnih skupin in raziskovalnih izmenjav. Med glavnimi dosežki akcije je bila vzpostavitev magistrskega študija Webdatametrics, pri katerem sodelujejo tudi pedagogi z Univerze v Ljubljani.

17. julij 2015 | Obvestila

Nova doktorica znanosti Katja Prevodnik

Dne, 16.7.2015, je Katja Prevodnik uspešno opravila zagovor doktorskega dela. Študentka interdisciplinarnega doktorskega študija Družboslovna metodologija je doktorsko delo z naslovom Metodološki vidiki interpretacije absolutne in relativne razlike in S-časovne distance opravljala pod vodstvom prof. dr. Vasje Vehovarja.

16. julij 2015 | Obvestila

Gostujoče predavanje prof. Annelies Blom iz Univerze v Mannheimu

V petek, 5.6.2015, je bila gostja Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo in Centra za družboslovno informatiko prof. dr. Annelies Blom, ki je vodja projekta German Internet Panel (GIP) (http://reforms.uni-mannheim.de/internet_panel/home/) na Univerzi v Mannheimu. V okviru projekta se zbirajo zanimivi družboslovni podatki, ki so na voljo širšemu krogu evropskih raziskovalcev. Hkrati pa je za metodologe zanimivo vprašanje vzpostavitve takega verjetnostnega spletnega panela, saj si takšne infrastrukture želimo v večini evropskih držav.

19. junij 2015 | Obvestila

Izšla je knjiga Web Survey Methodology

Pri založbi Sage je izšla knjiga Web Survey Methodology, avtorjev Mario Callegaro (Google London), Katja Lozar Manfreda ter Vasja Vehovar (Center za družboslovno informatiko FDV).

15. junij 2015 | Obvestila

Moderiranje okrogle mize ob predstavitvi načrta za oblikovanje enotnega digitalnega trga

Evropska komisija je 6. maja predstavila načrt za oblikovanje enotnega digitalnega trga. Strategija je zasnovana na treh stebrih: boljši dostop potrošnikov in podjetij do digitalnega blaga in storitev po vsej Evropi, oblikovanje ustreznega okolja in enakih konkurenčnih pogojev za razcvet digitalnih omrežij in inovativnih storitev ter čim boljše izkoriščanje potenciala rasti digitalnega gospodarstva.

03. junij 2015 | Obvestila