Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Dr. Katja Lozar Manfreda se je udeležila konference Mixed-mode surveys

Dr. Katja Lozar Manfreda se je s prispevkom Comparing mobile phone, PC and paper-and-pencil survey experience: a lab experiment on mode effects udeležila konference na temo kombiniranja načinov anketiranja, ki je potekala 6. in 7. novembra 2015 v Koelnu v Nemčiji, v organizaciji instituta Gesis.

26. november 2015 | Obvestila

Vabilo na HACKATHON

Transparency International Slovenia, Inštitut Jožef Stefan in Virostatiq.si v prvem decembrskem vikendu pripravljavajo prvi hackathon, ki bo potekal v soboto, 5. decembra 2015 od 10.00 – 17.00 v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani.

24. november 2015 | Obvestila

Družboslovni informatiki so se udeležili posveta o masivnih podatkih (BigData) v okviru Statističnega dne 2015

Količina podatkov, ki jih ustvarjamo v zadnjih letih, narašča eksponentno in se meri v bilijonih bajtov. Podatki nastajajo pri uporabi pametnih mobilnih naprav, pri uporabi družbenih omrežij (Facebook, Twitter,…), pri delovanju pametnih števcev, ki merijo energetsko učinkovitost, štejejo promet ali so nameščeni v avtomobilih in spremljajo njihovo delovanje ter lokacijo, in drugje.

13. november 2015 | Obvestila

Centru za družboslovno informatiko se je pridružila mlada raziskovalka Kaja Smole

V mesecu oktobru 2015 se je Centru za družboslovno informatiko pridružila mlada raziskovalka Kaja Smole. Vpisana je v študijski program 3. bolonjske stopnje Družboslovna informatika in bo svoje usposabljanje opravljala pod mentorstvom doc. dr. Vesne Dolničar.

28. oktober 2015 | Obvestila

Posvet na temo sovražnega govora

V Škofji Loki je 20. oktobra 2015 potekal posvet na temo sovražnega govora. Namenjen je bil (samo)organiziranim skupinam in drugim organizacijam v smislu usposabljanja oziroma pogovora o temi. Tekom posveta je potekal interni dialog NVO in iskanje novih načinov za odzivanje na sovražni govor.

23. oktober 2015 | Obvestila

Gostujoče predavanje dr. Sabine Henning o geoinformatiki

V tednu od 19. do 23.10.2015 smo na Univerzi v Ljubljani Fakulteti za družbene vede, natančneje na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo gostili predavateljico dr. Sabine Henning iz Univerze v Salzburgu. Pri predmetu Nove tehnologije v družboslovnem raziskovanju je izvedla predavanje in delavnico na temo geoinformatics.

23. oktober 2015 | Obvestila

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič nagovorila udeležence posveta "Internet na dlani: E-ZLORABE OTROK"

Na Fakulteti za družbene vede je 29. septembra pod naslovom »Internet na dlani: E-ZLORABE OTROK« potekal že peti posvet na temo zlorab otrok na internetu. Rdeča nit tokratnega dogodka so bile zlorabe otrok prek mobilnih naprav.

06. oktober 2015 | Obvestila

Strokovni posvet o spletnih panelih in kombiniranih načinih anketiranja

Dne 24.9.2015, je na Fakulteti za družbene vede potekal Strokovni posvet o spletnih anketah in kombiniranih načinih anketiranja, ki so ga v sodelovanju z Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS) in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) organizirali člani Centra za družboslovno informatiko.

30. september 2015 | Obvestila

Dan spletnega anketiranja 2015

V četrtek, 17. septembra 2015, se je že četrto leto zapored odvijal dogodek Dan spletnega anketiranja. Dogodka se je udeležilo okoli 200 obiskovalcev (lani okoli 300). Polovica udeležencev je bila iz javnega sektorja, vključno z izobraževalnimi in raziskovalnimi inštitucijami, ostali so bili iz podjetij, neprofitnih organizacij, študenti in drugo.

22. september 2015 | Obvestila

Vabilo na Dan spletnega anketiranja, 17. 9. 2015

Center za družboslovno informatiko (CDI), Fakulteta za družbene vede UL, že četrtič organizira dogodek Dan spletnega anketiranja, ki bo potekal 17. 9. 2015 v prostorih Fakultete za družbene vede.

15. september 2015 | Obvestila