Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Odprti termin za znanost

Fakulteta za družbene vede se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo v raziskovanju in bogatim naborom visoko kvalificiranih in izkušenih raziskovalcev. Razvija celo vrsto družboslovnih disciplin, vendar ta interdisciplinarnost velikokrat predstavlja več omejitev kot prednosti za sodelovanje na raziskovalnem področju.

28. januar 2016 | Obvestila

V Delu intervju z dr. Vasjo Vehovarjem in dr. Katjo Lozar Manfreda, soavtorjema monografije Web Survey Methodology

V dnevniku Delo je bil 7.1.2016 objavljen pogovor s soavtorjema monografije Web Survey Methodology, ki je v letu 2015 izšla pri založbi Sage.

08. januar 2016 | Obvestila

Andrej Motl v oddaji Ozadja na RTV

Andrej Motl iz Centra za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede, koordinator projekta Spletno oko, je sodeloval v oddaji Ozadja na temo "Kaj je sovražni govor?", ki je bila predvajana 24.12.2015 na RTV.

04. januar 2016 | Obvestila

Coursera: med deset najbolj zaželenimi certifikati kar trije iz področja podatkovnih znanosti

Pri Courseri so objavili seznam deset najbolj zaželenih certifikatov: kar trije so iz področja podatkovnih znanosti. V ZDA povpraševanje po analitičnih znanjih na trgu dela od 60 % do 80 % presega ponudbo.

18. december 2015 | Obvestila

Mojca Šetinc prejela Prešernovo nagrado FDV za magistrsko delo

Mojca Šetinc, članica Centra za družboslovno informatiko, je prejela Prešernovo nagrado Fakultete za družbene vede za magistrsko delo Uporaba podpornih tehnologij med starejšimi v Sloveniji...

18. december 2015 | Obvestila

CDI z novo doktorico znanosti Barbaro Brečko

Dne 10.12.2015 je Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Metodološki pristop k merjenju učinkov rabe informacijsko - komunikacijske tehnologije v izobraževanju.

11. december 2015 | Obvestila

Snovalci bloga Udomačena statistika so dobitniki Priznanja za Odličnost statističnega poročanja v medijih

Snovalci bloga Udomačena statistika so dobitniki letošnjega priznanja Statističnega društva za Odličnost statističnega poročanja v medijih. Med snovalci sta mlada raziskovalca s Centra za družboslovno informatiko Ana Slavec in Anže Sendelbah...

09. december 2015 | Obvestila

Andrej Motl se je udeležil javnega foruma na temo sovražnega govora

Dne 27.11.2015 je v Mariborski Pekarni Magdalenske mreže potekal javni forum Kako ograditi sovražni govor. Poleg koordinatorja projekta Spletno oko Andreja Motla (Center za družboslovno informatiko, Fakulteta za družbene vede) so se dogodka udeležili še Boris Vezjak (Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru)...

07. december 2015 | Obvestila

Objava Evropskega poročila projekta ISOLEARN

Partnerji projekta ISOLEARN (Innovation in Social Learning for Higher Education Institutions), ki prihajajo iz Slovenije, Portugalske, Italije in Švedske, so na spletni strani projekta www.isolearn.net objavili osnutek poročila o dostopu slušno in vidno oviranih študentov do visokošolskega izobraževanja.

04. december 2015 | Obvestila

Anže Sendelbah se je udeležil dogodka ECREA regional conference

Anže Sendelbah iz Centra za družboslovno informatiko se je s prispevkom Media multitasking and the role of mediated interpersonal communication udeležil dogodka ECREA regional conference na temo vloge medijev pri medosebnem komuniciranju in socialni interakciji, ki je potekala od 10. do 12. novembra v Aarhusu na Danskem.

27. november 2015 | Obvestila