Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

SAFE.SI nagradni natečaj 2015/2016

V okviru projekta SAFE.SI, ki se izvaja pod okriljem Centra za varnejši internet smo v šolskem letu 2015/2016 ponovno organizirali nagradni natečaj, za učence osnovnih šol vseh triad, ki so lahko sodelovali na različne načine - z likovnimi izdelki, stripi in videi.

06. junij 2016 | Obvestila

Drugi doktorski seminar mlade raziskovalke Ane Slavec

Dne, 19.5.2016 je Ana Slavec, mlada raziskovalka s Centra za družboslovno informatiko, uspešno opravila drugi doktorski seminar. Ana Slavec dela doktorat iz statistike z naslovom Izboljševanje ubeseditve anketnih vprašanj z jezikovnimi viri.

26. maj 2016 | Obvestila

Napoved dogodka: [Posvet] Odgovorno nad sovražni govor

Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom »Odgovorno nad sovražni govor«, ki bo potekal 9. junija 2016, s pričetkom ob 10. uri, na Fakulteti za družbene vede. Posvet je namenjen urednikom in moderatorjem spletnih mest, blogerjem ter drugi strokovni in zainteresirani javnosti.

26. maj 2016 | Obvestila

Predstavitev posterja na AAPOR konferenci: Prekinitve uvoda, prekinitve vprašalnika in dolžina spletnega vprašalnika

Gregor Čehovin s Centra za družboslovno informatiko se je udeležil 71. letne konference Ameriškega združenja za javnomnenjske raziskave (AAPOR - American Association for Public Opinion Research). V sklopu konference je predstavil poster s preliminarnimi rezultati meta raziskave o anketnih prekinitvah z naslovom "Prekinitve uvoda, prekinitve vprašalnika in dolžina spletnega vprašalnika: metaštudija".

24. maj 2016 | Obvestila

Delavnica "Učinki načina anketiranja" s prof. dr. Jonom A. Krosnickom

V petek, 20.5.2016 je, v organizaciji Centra za družboslovno informatiko (CDI), potekala delavnica "Učinki načina anketiranja". Delavnico je organiziral in moderiral dr. Vasja Vehovar s CDI, potekala pa je v prostorih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

23. maj 2016 | Obvestila

Obisk Jon A. Krosnicka in izvedba delavnice "Učinki načina anketiranja"

V dneh med 18. in 20. 5. 2016 Center za družboslovno informatiko (CDI) gosti Jon A. Krosnicka, vodilnega anketnega metodologa iz Univerze v Stanfordu (ZDA). Dr. Krosnick se bo v času obiska udeležil Drugega doktorskega seminarja diplomantke družboslovne informatike Ane Slavec in delavnice "Učinki načina anketiranja".

19. maj 2016 | Obvestila

Pričetek novega aplikativnega raziskovalnega projekta: »Pametne IKT rešitve za aktivno in zdravo staranje: Integriranje storitev neformalne e-oskrbe v Sloveniji«

V obdobju med 1. marcem 2016 in 28. februarjem 2019 se bo na Centru za družboslovno informatiko (CDI) pod vodstvom doc. dr. Vesne Dolničar izvajal aplikativni raziskovalni projekt »Pametne IKT rešitve za aktivno in zdravo staranje: Integriranje storitev neformalne e-oskrbe v Sloveniji«.

21. marec 2016 | Obvestila

Obiskal nas je prof. dr. Michael Bošnjak iz Gesis

V času od 9.3. do 10.3.2016 smo na Centru za družboslovno informatiko in Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo gostili prof. dr. Michaela Bošnjaka iz Gesis. Gostujoči je izvedel dve delavnici na temo meta-analiz v okviru doktorskega študija statistike.

15. marec 2016 | Obvestila

Zaključni dogodek projekta »Z (od)govorom nad sovražni govor«

Februarja 2016 se je zaključil projekt »Z (od)govorom nad sovražni govor«, ki se je pričel izvajati marca 2014 in spada v Program Norveškega finančnega mehanizma. Ob tej priložnosti je 25.2.2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal zaključni dogodek projekta "Z (od)govorom nad sovražni govor – Zagon neodvisnega povezovalnega telesa".

04. marec 2016 | Obvestila

Na IBMI predavanje dr. Francesca Pauli-ja o statističnem testiranju

V ponedeljek, 29.2.2016 bo ob 13.00 na Inštitutu za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI) potekalo predavanje z naslovom "Hypotheses testing: is it good for science?", ki ga bo vodil dr. Francesco Pauli iz Univerze v Trstu.

26. februar 2016 | Obvestila