Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

V okviru projekta ISOLEARN so objavljene Smernice in kazalci kakovosti za boljšo dostopnost visokošolskih zavodov

V sklopu projekta ISOLEARN (Innovation and SOcial LEARNing in Higher Education Institutions) so objavljene Smernice in kazalci kakovosti za boljšo dostopnost visokošolskih zavodov, ki so eden od ključnih rezultatov projekta.

05. september 2016 | Obvestila

Vabljeni na Dan spletnega anketiranja 2016

Na Centru za družboslovno informatiko v septembru 2016 organiziramo že peti Dan spletnega anketiranja, ki je namenjen uporabnikom in potencialnim uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA.

31. avgust 2016 | Obvestila

[Posvet] E-zlorabe otrok: Delovanje storilcev in njihova obravnava

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije (UL FDV), Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na 6. posvet E-zlorabe otrok: Delovanje storilcev in njihova obravnava, ki bo v sredo, 28. septembra 2016, na Fakulteti za družbene vede, Velika dvorana, s pričetkom ob 9.00 uri.

16. avgust 2016 | Obvestila

Dr. Ana Slavec je predstavila referat na mednarodni konferenci 3MC 2016

Dr. Ana Slavec se je udeležila druge mednarodne konference o anketnih metodah v večnacionalnih, večregionalnih in večkulturnih kontekstih (Second International Conference on Survey Methods in Multinational, Multiregional and Multicultural Contexts (3MC 2016), ki je potekala v Chicagu od 25. do 29. julija 2016.

10. avgust 2016 | Obvestila

Izšel je prvi novičnik mednarodnega projekta SERISS

V začetku meseca julija 2016 je izšel prvi novičnik mednarodnega projekta SERISS (Synergies for Europe's Research Infrastructures in the Social Sciences), v katerem sodelujejo tudi člani Centra za družboslovno informatiko.

10. julij 2016 | Obvestila

Uspešen zaključek in podaljšanje projekta Center za varnejši internet

Na Centru za družboslovno informatiko smo v mesecu juniju 2016 uspešno zaključili projekt Center za varnejši internet (SI-SIC 2015-2016). Projekt izvajajo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije).

08. julij 2016 | Obvestila

Dr. Vasja Vehovar predaval na poletni šoli Univerze Pompeu Fabra v Barceloni

Dr. Vasja Vehovar s Centra za družboslovno informatiko je v mesecu juniju 2016 predaval na poletni šoli s področja anketne metodologije, ki se je izvajala na Univerzi Pompeu Fabra v Barceloni.

04. julij 2016 | Obvestila

Izid monografije Odgovornost za razvoj družboslovja: deset let prenovljenih programov Fakultete za družbene ved

Izšla je monografija Odgovornost za razvoj družboslovja: deset let prenovljenih programov Fakultete za družbene ved. V njej sta tudi dva prispevka članov Centra za družboslovno informatiko: članek dr. Vasje Vehovarja Izzivi procesa reakreditacije študijskih programov FDV in članek dr. Katje Lozar Manfreda naslovom Statistična pismenost družboslovca, ki ga je napisala v soavtorstvu z dr. Alešem Žiberno in dr. Anuško Ferligoj. ​

30. junij 2016 | Obvestila

Ana Slavec uspešno obranila doktorsko disertacijo z naslovom Izboljševanje ubeseditve jezikovnih vprašanj z jezikovnimi viri

V petek, 17. junija 2016, je Ana Slavec, diplomantka družboslovne informatike in članica KDIM, zagovarjala svojo doktorsko disertacijo z naslovom Izboljševanje ubeseditve jezikovnih vprašanj z jezikovnimi viri.

20. junij 2016 | Obvestila

Odprti termin za znanost: Anže Sendelbah in vizualizacija kvantitativnih podatkov

V četrtek, 16. junija 2016 je potekal šesti Odprti termin za znanost, na katerem je Anže Sendelbah s Centra za družboslovno informatiko predstavil teoretične in praktične vidike učinkovite vizualizacije kvantitativnih podatkov.

17. junij 2016 | Obvestila