Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Vabilo na posvet - Sovražni govor globalno in lokalno

Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom »Sovražni govor globalno in lokalno«, ki bo potekal 9. junija 2017, s pričetkom ob 10. uri, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Posvet je namenjen urednicam/kom in moderatorkam/jem spletnih medijev in drugih spletnih mest ter drugi strokovni in zainteresirani javnosti.

24. maj 2017 | Obvestila

Miha Matjašič se je udeležil 72. konference AAPOR

Miha Matjašič s Centra za družboslovno informatiko (CDI) se je v New Orleansu, Louisiana, med 18. in 21. majem udeležil 72. konference AAPOR (American Association for Public Opinion Research). Gre za enega od osrednjih svetovnih simpozijev na področju anketne metodologije in raziskovanja javnega mnenja.

22. maj 2017 | Obvestila

Safe.si nagradni natečaj 2016/2017

V okviru projekta Safe.si, ki se izvaja pod okriljem Centra za varnejši internet, je tudi v šolskem letu 2016/2017 potekal nagradni natečaj za učence osnovnih šol vseh triad. Učenci so lahko sodelovali na različne načine - z likovnimi izdelki, infografikami/miselnimi vzorci in videi.

19. maj 2017 | Obvestila

Primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti

V sklopu sodelovanja v projektu PKP (»Po kreativni poti do praktičnega znanja« s podjetjem CEATM, d.o.o.) bo dne, 23.5.2017 izvedeno predavanje z naslovom Praktični primeri uporabe znanja iz družboslovne informatike in sinologije: študije primera Kitajski turisti in igralniški gosti.

18. maj 2017 | Obvestila

Objavljeno končno poročilo Vrednotenje ukrepa samozaposlovanja aktivne politike zaposlovanja v obdobju 2007-2013

Na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je objavljeno končno poročilo Vrednotenje ukrepa samozaposlovanja aktivne politike zaposlovanja v obdobju 2007-2013. Pričujoče poročilo je bilo pripravljeno v sodelovanju MK projekt d.o.o., UL, Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko in RE-FORMA d.o.o.

08. maj 2017 | Obvestila

Konferenca s področja družboslovne informatike (SocInfo 2017)

V dneh od 13. do 15. septembra 2017 bo na Wolfson College (Oxford) potekala Deveta mednarodna konferenca s področja družboslovne informatike SocInfo 2017 (9th International Conference on Social Informatics). Konferenca SocInfo je interdisciplinaren dogodek namenjen raziskovalcem s področja računalniških znanosti, informatike, družbenih in menagerskih ved.

04. maj 2017 | Obvestila

Dr. Vehovar in dr. Katja Lozar Manfreda o širitvi uporabe spletnih anket

Dr. Vasja Vehovar in dr. Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

26. april 2017 | Obvestila

Dr. Barbara Brečko soavtorica poročila o digitalnih kompetencah potrošnikov

Dr. Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, je v letih od 2012 do 2014 delovala na Evropski komisiji v Joint Research Centre (JRC) v Sevilli, kasneje pa je z JRC sodelovala pri razvoju Digitalnega kompetenčnega okvira v kontekstu digitalnega trga EU. Na spletni strani Justice and Consumers je objavljeno celotno poročilo, katerega soavtorica je dr. Barbara Brečko.

21. april 2017 | Obvestila

Prvi EEPE dogodek Interreg Europe projekta ITHACA

V Liverpoolu je 4. in 5. aprila potekal prvi EEPE (Exchange of Experience and Peer Evaluation) dogodek v sklopu Interreg Europe projekta ITHACA. EEPE dogodki so namenjeni izmenjavi izkušenj in medsebojni evalvaciji deležnikov. Iz Centra za družboslovno informatiko sta se dogodka udeležili dr. Vesna Dolniačr in Mojca Šetinc.

10. april 2017 | Obvestila

Uvodno srečanje partnerjev v projektu Excellence in ReSTI

Dne, 29. marca je na Dunaju potekal uvodni sestanek projekta Excellence in ReSTI, v katerega je vključena tudi Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede preko Centra za družboslovno informatiko (CDI). Cilj projekta je oblikovanje inovativnega učnega sistema za usposabljanje mladih projektnih vodij na področju družbenih in tehnoloških inovacij v podonavski regiji in je sofinanciran iz transnacionalnega programa Interreg Danube.

04. april 2017 | Obvestila