Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Pričetek JUST projekta Cyber Violence and Harassment against Women and Girls (CYBERVAW)

Na UL FDV, Centru za družboslovno informatiko smo v juliju 2017 pričeli z izvajanjem projekta Cyber Violence and Harassment against Women and Girls (CYBERVAW). Projekt je sofinanciran s strani EC Directorate - General Justice and Consumers. Pri projektu sodelujemo kot partnerji, koordinira pa ga Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

05. julij 2017 | Obvestila

CDI je v okviru programa Erasmus + mobilnost gostil dr. Iolie Nicolaidou iz Cyprus University of Technology

Med 27. in 29. junijem 2017 je Center za družboslovno informatiko, v okviru programa Erazmus + mobilnost, gostil raziskovalko dr. Iolie Nicolaidou iz Cyprus University of Technology (CUT), Department of Communication and Internet Studies.

03. julij 2017 | Obvestila

Obisk dr. Iolie Nicolaidou iz Cyprus University of Technology (CUT)

Od 27. do 28.6.2017 bo FDV, natančneje Center za družboslovno informatiko in Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo, gostil raziskovalko dr. Iolie Nicolaidou iz Cyprus University of Technology (CUT).

26. junij 2017 | Obvestila

Prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA

V četrtek, 22. junija, je na Fakulteti za družbene vede potekalo prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA. Projekt ITHACA združuje devet evropskih regij s skupnim ciljem izboljšanja politik in akcijskih načrtov na področju uvajanja storitev e-oskrbe in e-zdravja ter večje podpore inovativnim podjetjem, ki delujejo na tem področju. Vodja projekta na Univerzi v Ljubljani je doc. dr. Vesna Dolničar.

23. junij 2017 | Obvestila

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda na konferenci ITACOSM 2017 – the 5th ITAlian COnference on Survey Methodology

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda se je udeležila konference ITACOSM 2017 – the 5th ITAlian COnference on Survey Methodology, ki je potekala od 14. do 16.6.2017 na Univerzi v Bologni, Department of Statistical Sciences.

22. junij 2017 | Obvestila

1. nacionalno srečanje ključnih deležnikov projekta ITHACA (InnovaTion in Health And care for All)

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani bo v četrtek, 22. junija 2017, med 9. in 12. uro, potekalo prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu ITHACA.

20. junij 2017 | Obvestila

Razpis: Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike

Ob 40-letnici delovanja Statistično društvo Slovenije razpisuje natečaj za najboljše raziskovalne dosežke mladih statistikov z naslovom »Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike«.

16. junij 2017 | Obvestila

Center za družboslovno informatiko razpisuje delovno mesto Asistent z doktoratom (H)

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za delovno mesto Asistenta z doktoratom (H), ki ga iščemo na Centru za družboslovno informatiko. Razpis je odprt do 19. 6. 2017. Gre za znanstvenoraziskovalno in strokovno delo na področju eOskrbe in eZdravja.

15. junij 2017 | Obvestila

Andrej Motl s Centra za varnejši internet je bil gost v oddaji Odmevi

Andrej Motl, koordinator prijavne točke Spletno oko s Centra za varnejši internet, je bil dne 9. junija 2017 gost v informativni oddaji Odmevi na RTV Slovenija. Tema prispevka je bila soočanje s sovražnim govorom na družbenih omrežjih.

13. junij 2017 | Obvestila

Boljši odziv IT podjetij, proti sovražnemu govoru potreben širok pristop

Pod naslovom »Sovražni govor globalno in lokalno« je v petek 9. 6. 2017 na Fakulteti za družbene vede potekal posvet prijavne točke Spletno oko na temo sovražnega govora na družbenih omrežjih in v medijih. Ronald Eissens iz mednarodne mreže INACH ter kordinator prijavne točke Spletno oko Andrej Motl sta v ločenih predavanjih predstavila rezultate drugega monitoringa kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na spletu.

12. junij 2017 | Obvestila