Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Drugo srečanje partnerjev v projektu Excellence in ReSTI

V Sofiji, Bolgarija je od 18.-19. septembra 2017 potekal drugi sestanek projekta Excellence in ReSTI, v katerega je vključena tudi Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede (UL, FDV).

19. september 2017 | Obvestila

Razpis: Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike - podaljšanje roka

Ob 40-letnici delovanja Statističnega društva Slovenije razpisujemo natečaj za najboljše raziskovalne dosežke mladih statistikov z naslovom »Novi statistični pristopi in izvirne uporabe statistike«.

15. september 2017 | Obvestila

Drugi EEPE dogodek Interreg Europe projekta ITHACA

V danskem Slagelseju (regija Zealand) je 12. in 13. septembra 2017 potekal drugi EEPE (Exchange of Experience and Peer Evaluation) dogodek v sklopu Interreg Europe projekta ITHACA. Poleg Mojce Šetinc iz Centra za družboslovno informatiko, se je dogodka udeležil še slovenski predstavnik deležnikov s področja pametnega zdravja, Gregor Cuzak, iz Slovenskega društva za medicinsko informatiko (SDMI).

15. september 2017 | Obvestila

Anže Sendelbah uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo

V petek, 28. julija 2017, je mladi raziskovalec Anže Sendelbah, član Centra za družboslovno informatiko, uspešno zagovarjal svojo doktorsko disertacijo z naslovom Medijska večopravilnost v spletnih anketah.

31. julij 2017 | Obvestila

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko predstavili prispevke na konferenci ESRA 2017

Konference 7th Conference of the European Survey Research Association (ESRA) so se udeležili dr. Katja Lozar Manfreda, dr. Andraž Petrovčič, dr. Nejc Berzelak, Gregor Čehovin in dr. Ana Slavec (pridružena članica CDI).

25. julij 2017 | Obvestila

CDI raziskovalca sta predstavljala na konferenci HCII 2017

Dr. Andraž Petrovčič in dr. Vesna Dolničar s Centra za družboslovno informatiko sta se udeležila 19. mednarodne konference na temo interakcije človek-računalnik - HCII 2017 (19th International Conference on Human-Computer Interaction), ki je potekala med 9. in 14. julijem v Vancouvru (Kanada).

20. julij 2017 | Obvestila

Fakulteta za šport išče mladega raziskovalca s področja sociologije športa

Na UL Fakulteti za šport v okviru programske skupine Kinezologija monostrukturnih, polistrukturnih in konvencionalnih športov iščejo mladega raziskovalca usmerjenega v področje sociologije športa.

19. julij 2017 | Obvestila

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda učila na poletni šoli BARCELONA SUMMER SCHOOL IN SURVEY METHODOLOGY 2017

Na poletni šoli BARCELONA SUMMER SCHOOL IN SURVEY METHODOLOGY 2017, ki poteka na univerzi Pompeu Fabra v Barceloni, je 29. in 30.6.2017 predavala tudi izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda.

05. julij 2017 | Obvestila

Pričetek JUST projekta Cyber Violence and Harassment against Women and Girls (CYBERVAW)

Na UL FDV, Centru za družboslovno informatiko smo v juliju 2017 pričeli z izvajanjem projekta Cyber Violence and Harassment against Women and Girls (CYBERVAW). Projekt je sofinanciran s strani EC Directorate - General Justice and Consumers. Pri projektu sodelujemo kot partnerji, koordinira pa ga Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

05. julij 2017 | Obvestila

CDI je v okviru programa Erasmus + mobilnost gostil dr. Iolie Nicolaidou iz Cyprus University of Technology

Med 27. in 29. junijem 2017 je Center za družboslovno informatiko, v okviru programa Erazmus + mobilnost, gostil raziskovalko dr. Iolie Nicolaidou iz Cyprus University of Technology (CUT), Department of Communication and Internet Studies.

03. julij 2017 | Obvestila