Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

ITHACA Kick-Off: Iskanje možnosti za izboljšanje politik na področju pametnega zdravja in oskrbe

V Eindhovnu na Nizozemskem bo v sredo, 25. oktobra 2017, potekala uradna prireditev ob začetku projekta ITHACA, ki se je sicer pričel izvajati 1. januarja. Prireditev bo potekala vzporedno z Nizozemskim tednom oblikovanja. Projekt ITHACA združuje devet regij Evropske unije, ki si med sabo delijo izkušnje in dobre prakse na področju inovacij za pametno zdravje in oskrbo. Njihov skupni cilj je prispevati k aktivnemu in zdravemu staranju populacije.

23. oktober 2017 | Obvestila

40 let delovanja Statističnega društva Slovenije

Dne, 17. oktobra 2017 smo na fakulteti gostili praznovanje ob 40-letnici delovanja Statističnega društva Slovenije. Med predsedniki Statističnega društva Slovenije, ki so pomembno prispevali k delovanju društva, je bil v letih 1996 – 1998 tudi prof. dr. Vasja Vehovar, predstojnik Centra za družboslovno informatiko. Poleg njega sta bila iz naše fakultete predsednika tudi prof. dr. Anuška Ferligoj in izr. prof. dr. Anton Kramberger.

19. oktober 2017 | Obvestila

SURS predstavil svoje delo pri predmetu Statistika

Na UL Fakulteti za družbene vede smo 16. 10. 2017 gostili predavatelje iz Statističnega urada Republike Slovenije. Gosti iz SURS-a so študentom pri predmetu Statistika, katerega nosilka je članica CDI izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda, predstavili sistem državne statistike.

18. oktober 2017 | Obvestila

Strokovni seminar Kombinirani načini zbiranja podatkov

Dne, 11. oktobra 2017, je potekal strokovni seminar "Kombinirani načini zbiranja podatkov", ki ga vaskoletno organizira Statistični urad Republike Slovenije (SURS). Pobudniki strokovnega srečanja so Tatjana Novak (SURS), Metka Zaletel (Nacionalnega inštituta za javno zdravje - NIJZ) in prof. dr. Vasja Vehovar (UL FDV, CDI).

12. oktober 2017 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko sodelovali na GETM3 Slovenia Sandpit 3

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in asist. Gregor Čehovin sta sodelovala na GETM3 Slovenia Sandpit 3. GETM3 je mednarodni, interdisciplinarni in inovacijski projekt, ki ga financira EU Horizon 2020. Njegov cilj je izboljšati zaposljivost globalnih veščin in praks njihovega upravljanja. Univerza v Ljubljani, eden od projektnih partnerjev, je med 19. in 22. septembrom 2017 organizirala tretje srečanje raziskovalcev, imenovano Sandpit.

10. oktober 2017 | Obvestila

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko sodelovali na Sociološkem srečanju 2017

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in Gregor Čehovin iz Centra za družboslovno informatiko (CDI) sta se udeležila Sociološkega srečanja 2017, kjer sta svoja prispevka predstavila v okviru Metodološke sekcije.

02. oktober 2017 | Obvestila

Desetletnica delovanja prijavne točke Spletno oko

Na UL, Fakulteti za družbene vede je 20. septembra 2017 potekal 7. posvet na temo spolnih zlorab otrok na internetu z naslovom E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri, v okviru posveta pa tudi novinarska konferenca ob desetletnici delovanja prijavne točke Spletno oko (Center za varnejši internet).

26. september 2017 | Obvestila

Dan spletnega anketiranja 2017

Dan spletnega anketiranja (DSA) je dogodek, ki ga na CDI organiziramo že od leta 2012 in se ga vsako leto udeleži več kot 200 uporabnikov orodja za spletno anketiranje 1KA (www.1ka.si) in drugih uporabnikov spletnih anket. Ciljna publika so torej vsi, ki jih zanimajo najsodobnejši dosežki in trendi na področju metodologije spletnih anket.

22. september 2017 | Obvestila

Sedmi posvet E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede je 20. septembra 2017 potekal 7. posvet na temo zlorab otrok na internetu. Letošnja rdeča nit posveta je E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri.

21. september 2017 | Obvestila

SURS: strokovni seminar Kombinirani načini zbiranja podatkov, 11. 10. 2017

V sredo, 11. 10. 2017, bo v konferenčni dvorani Centra kulinarike in turizma Kult316 potekal strokovni seminar o kombiniranem načinu zbiranja podatkov v anketnih raziskovnjih za osebe in gospodinjstva. Seminar organizira Statistični urad Republike Slovenije.

20. september 2017 | Obvestila