Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Projekt ISOLearn prepoznan kot primer dobre prakse programa Erasmus+

Projekt Innovation and Social Learning in Higher Education Institutions (ISOLearn), ki se je izvajal med 1. oktobrom 2014 in 30. septembrom 2016, je bil prepoznan kot primer dobre prakse programa Erasmus+. V projektu so bile oblikovane smernice za vključevanje študentov z motnjami vida in sluha v visokošolsko izobraževanje. Rezultati projekta so podrobneje predstavljeni v publikaciji, ki je dostopna na spletni strani projekta.

14. december 2017 | Obvestila

HealthDay.si 2017, Lateralni pristopi k inovacijam v zdravstvu

Dne, 6. decembra 2017 je v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani potekalo letno srečanje članov slovenskega ECHAlliance ekosistema. Namen konference je bil povezati vse deležnike v zdravstvu v ekosistem na način, ki omogoča uresničevanje projektov za boljše zdravje in kakovost življenja vseh prebivalcev, kot tudi ustvarjanje novih priložnosti za zaposlene in podjetja v zdravstvu. Nosilna tema letošnje konference so bile inovacije v zdravstvu.

07. december 2017 | Obvestila

Doc. dr. Vesna Dolničar je prejemnica priznanja za izjemne dosežke na področju spodbujanja internacionalizacije fakultete

Doc. dr. Vesna Dolničar, članica Centra za družboslovno informatiko (CDI), je dne, 4. 12. 2017, prejela priznanje za izjemne dosežke na področju spodbujanja internacionalizacije Fakultete za družbene vede. Doc. dr. Vesna Dolničar je aktivna raziskovalka na področju rabe podpornih tehnologij med starejšimi in oskrbovalci, s poudarkom na preučevanju uporabnosti in potreb, vezanih na storitve eOskrbe in eZdravja.

05. december 2017 | Obvestila

Na konferenci Mreža znanja 2017 izvedena delavnica na temo Spletno anketiranje

Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (Arnes) je 22. in 23. novembra 2017 organizirala strokovno-izobraževalno konferenco Mreža znanja 2017. Arnesova konferenca je potekala na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, program pa je bil namenjen predvsem informatikom in računalnikarjem s področij izobraževanja, raziskovanja in kulture.

29. november 2017 | Obvestila

Otvoritveni dogodek projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Na UL, Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 23. 11. 2017, potekal otvoritveni dogodek evropskega projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti (angl. Click-off! Stop cyber violence against women and girls). Projekt izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju s UL FDV – Centrom za družboslovno informatiko, Ministrstvom za notranje zadeve – Policijo in Ministrstvom za pravosodje – Centrom za izobraževanje v pravosodju.

24. november 2017 | Obvestila

Vabilo k anketi o spretnostih v projektnem vodenju

Posredujemo prošnjo Centra za socialne inovacije z Dunaja, ki vodi projekt programa Danube »Excellence in ReSTI« za izpolnitev vprašalnika, preko katerega bodo prišli do informacij, kakšna dodatna znanja in kompetence bi potrebovali za projektni management raziskovalnih in inovacijskih projektov. V projektu sodeluje tudi Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, zato bi bili vsi prispevki zelo dobrodošli.

16. november 2017 | Obvestila

Vabilo k prijavi na tretje SERISS usposabljanje

Obveščamo, da bo tretje SERISS usposabljanje z naslovom “Measurement quality and correction for measurement error” potekalo od 26. do 27. februarja 2018 na Univerzi v Ljubljani.

13. november 2017 | Obvestila

Dr. Andraž Petrovčič se je udeležil "40th Social Policy Conference"

Dr. Andraž Petrovčič s Centra za družbsolovno informatiko (CDI) se je udeležil "40th Social Policy Conference", ki je od 26. do 27. oktobra 2017 potekala na Unicerzi v Jyväskyli na Finskem.

30. oktober 2017 | Obvestila

Vabilo na gostujoče predavanje o infografiki doc. dr. Cláudie Vasconcelos Silvestre

Vabljeni na gostujoče predavanje o infografiki, ki ga bo izvedla doc. dr. Cláudie Vasconcelos Silvestre (School of Communication and Media Studies, Lisbon Polytecnic Institute). Predavanje bo potekalo v torek, 7. novembra 2017, od 10.15 do 12.00 v predavalnici 25.

27. oktober 2017 | Obvestila

Okrogla miza Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti

V četrtek, 23. novembra 2017, bo na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede potekala okrogla miza z naslovom "Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti". Okrogla miza je otvoritveni dogodek istoimenskega evropskega projekta, katerega namen je nasloviti spletno nasilje in nadlegovanje kot obliko nasilja nad ženskami in dekleti.

26. oktober 2017 | Obvestila