Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Predstavitev prispevka članov CDI na forumu SMARTER LIVES 2018

Mlada raziskovalka UL FDV Centra za družboslovno informatiko Kaja Smole Orehek se je udeležila foruma SMARTER LIVES 2018, ki je 20. februarja potekal v Innsbrucku v Avstriji. Namen mednarodnega dogodka SMARTER LIVES je prispevati k znanstveni diskusiji na področju aktivnega staranja ter podporne pametne tehnologije namenjene starajoči se družbi.

22. februar 2018 | Obvestila

Drugo nacionalno srečanje deležnikov pri projektu ITHACA

V petek, 16. februarja, je na Fakulteti za družbene vede potekalo drugo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA. Projekt ITHACA združuje devet evropskih regij s skupnim ciljem izboljšanja politik in akcijskih načrtov na področju uvajanja storitev e-oskrbe in e-zdravja ter večje podpore inovativnim podjetjem, ki delujejo na tem področju.

19. februar 2018 | Obvestila

Predavanje o spletnih anketah na spletnem seminarju EMOS

Dr. Nejc Berzelak in dr. Vasja Vehovar sta 7. februarja predavala udeležencem spletnega seminarja (“webinarja”) na temo spletnih anket. Predavanje je potekalo v sklopu seminarjev pod koordinatorstvom Ekonomske fakulteta Univerze v Ljubljani v okviru mreže European Master in Official Statistics (EMOS). Seminarji so namenjeni obravnavi aktualnih tem s področja uradne statistike, predavatelji pa prihajajo iz različnih evropskih ustanov, med drugim univerz, nacionalnih statističnih uradov, Eurostata in centralnih bank.

12. februar 2018 | Obvestila

Safe.SI izobraževalni seminar za šole: Novosti na področju (varne) rabe tehnologije, škodljivih spletnih vsebin ter tveganih vedenj

V točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI (www.safe.si) so ob dnevu varne rabe interneta 2018 pripravili brezplačni izobraževalni seminar za šole (ravnatelje, pomočnike ravnateljev, učitelje, šolske svetovalne delavce) z naslovom »Novosti na področju (varne) rabe tehnologije, škodljivih spletnih vsebin ter tveganih vedenj«, ki je potekal 6. februarja 2018 na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani.

09. februar 2018 | Obvestila

Nov 3-letni študijski program Družboslovna informatika

V študijskem letu 2018/19 bo prvič razpisan triletni študijski program Družboslovna informatika, ki interdisciplinarno povezuje znanja informacijsko-komunikacijske tehnologije, družboslovja ter interneta. Glavna področja študija s katerimi se študenti srečajo zajemajo znanja uporabne informatike, raziskovanja interneta, metodologije, statistike in podatkovne analitike.

07. februar 2018 | Obvestila

Projekt ReSTI praznuje 1 leto – podatki o dosedanjih aktivnostih

Cilj projekta ReSTI je oblikovanje inovativnega učnega sistema za usposabljanje mladih projektnih vodij na področju družbenih in tehnoloških inovacij v podonavski regiji. V zadnjem četrtletju 2017 smo se projektni partnerji osredotočili na pregled zatečenega stanja znanj projektnega vodenja, kot tudi želja in potreb na tem področju. Pripravili smo prvi koncept za izvedbo predavanj, samo-evaluacijo in povabili k sodelovanju v anketi več kot 100 udeležencev.

29. januar 2018 | Obvestila

Izobraževalni seminar za šole - Novosti na področju (varne) rabe tehnologije…. - povabilo k spremljanju dogodka v živo, 6.2.2018

V točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI ob dnevu varne rabe interneta 2018 pripravljamo brezplačni izobraževalni seminar za šole (ravnatelje, pomočnike ravnateljev, učitelje, šolske svetovalne delavce) z naslovom »Novosti na področju (varne) rabe tehnologije, škodljivih spletnih vsebin ter tveganih vedenj«, ki bo 6. februarja 2018 od 10:00 do 15:45 potekal na Gospodarski zbornici Slovenije.

29. januar 2018 | Obvestila

CDI je gostil prof. Micka Couperja iz Univerze v Michiganu

Center za družboslovno informatiko (CDI) je v decembru obiskal prof. Mick Couper z Inštituta za družboslovno raziskovanje Univerze v Michiganu. Prof. Couper je eden izmed vodilnih raziskovalcev s področja metodologije spletnih anket ter avtor več knjig in številnih odmevnih znanstvenih člankov s tega področja.

22. december 2017 | Obvestila

Vabilo na Statistični dan 2018: Moč podatkov

Vabimo vas k udeležbi na tradicionalnem statističnem dnevu, ki se bo odvijal v torek, 23. 1. 2018, v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju. Tema letošnjega dogodka bo Moč podatkov. Udeležba je brezplačna.

21. december 2017 | Obvestila

Gostujoča predavateljica dr. Maria Prosperina Vitale (Univerza v Salernu) predavala o analizi socialnih omrežij

Fakulteto za družbene vede sta med 12. in 14. decembrom obiskala izr. prof. dr. Maria Prosperina Vitale in doktorski študent Pierluigi Vitale (Univerza v Salernu, Italija). Prof. Vitale je fakulteto obiskala v okviru programa Erasmus + Teaching Mobility v sodelovanju s Katedro za družboslovno informatiko in metodologijo, Centrom za družboslovno informatiko in Centrom za metodologijo in informatiko.

15. december 2017 | Obvestila