Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

EU v luči statističnih podatkov

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo in Center za družboslovno infromatiko sta v okviru dogodkov Tedna Evrope na FDV gostila predavatelje Statističnega urada RS. Na izjemno zanimivem predavanju so študentom pri predmetu Statistika skozi kviz predstavili nekaj uradnih statističnih podatkov o življenju v Evropi, ob tem pa tudi, kako deluje evropski statistični sistem in znotraj njega nacionalni statistični uradi, kot je SURS.

09. maj 2018 | Obvestila

Vabljena predavanja prof. dr. Michaela Bošnjaka (ZPID, Univerza v Trieru)

Med 25. in 26. aprilom so Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo ter Center za družboslovno informatiko (CDI) gostili prof. dr. Michaela Bošnjaka, direktorja inštituta ZPID - Leibniz Institute for Psychology Information (Trier, Nemčija) in profesorja na Univerzi v Trieru.

08. maj 2018 | Obvestila

Začetek projekta "Sovražni govor na spletnih družbenih omrežjih v Sloveniji"

V sredini aprila je potekal uvodni sestanek projekta "Sovražni govor na spletnih družbenih omrežjih v Sloveniji", ki ga koordinira Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko, partnerja v projektu pa sta Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Mirovni inštitut. Vodja projekta je dr. Vasja Vehovar.

20. april 2018 | Obvestila

Predstavitev možnosti udeležbe na brezplačnem pilotnem izobraževanju Projektno vodenje družbeno in tehnološko inovativnih projektov

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko vabi študente zadnjih letnikov dodiplomskega študija na predstavitev možnosti udeležbe na brezplačnem pilotnem izobraževanju Projektno vodenje družbeno in tehnološko inovativnih projektov, ki se bo izvajal v šolskem letu 2018/2019 v okviru Projekt Exellence-in-ReSTI, ki naslavlja prioritete transnacionalnega programa Interreg Danube za inovativno, okolju prijazno, povezovalno, družbeno in kulturno odgovorno podonavsko regijo.

13. april 2018 | Obvestila

Povpraševanje za sodelovanje strokovnjaka v okviru projekta OdKlikni!

V okviru projekta OdKlikni!, ki ga na FDV izvajamo v sodelovanju z MDDSZ (Ministrstvom za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti) iščemo strokovnjaka s poznavanjem področja spletnega nasilja (poudarek na spletnem nasilju in nadlegovanju nad ženskami in dekleti), ki bo z nami sodeloval v planiranih aktivnostih projekta.

10. april 2018 | Obvestila

Četrti EEPE dogodek Interreg Europe projekta ITHACA

V mestu Bilbao v Španiji (regija Baskija) je 21. in 22. marca potekal četrti EEPE (Exchange of Experience and Peer Evaluation) dogodek v sklopu Interreg Europe projekta ITHACA. Poleg Vesne Dolničar in Mojce Šetinc iz Centra za družboslovno informatiko (CDI) sta se dogodka udeležila tudi dva deležnika – Drago Rudel iz podjetja MKS, ki se ukvarja s storitvami teleoskrbe, in Anita Jacović, predstavnica Ministrstva za zdravje.

30. marec 2018 | Obvestila

V okviru projekta Odklikni! iščemo izvajalce delavnic

V okviru projekta OdKlikni!, ki ga na FDV izvajamo v sodelovanju z MDDSZ (Ministrstvom za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti) za šolsko leto 2018/2019 iščemo izkušene izvajalce delavnic za učence in dijake osnovnih in srednjih šol. Delavnice s tematiko osveščanja in preprečevanja spletnega nasilja in nadlegovanja nad ženskami in dekleti (s poudarkom na vidiku spola), bodo izbrani izvajalci izvedli v šolskem leti 2018/2019.

26. marec 2018 | Obvestila

Brezplačno pilotno izobraževanje Projektnega vodenja

Projekt Exellence-in-ReSTI, ki bo trajal do 31.7.2019, je ob prvi obletnici organiziral predstavitev projekta Excellence-in-ReSTI, v Beogradu, Srbija kjer smo med drugim projektni partnerji predstavili opravljeno delo in povabili mlade diplomante k prijavi na brezplačno pilotno izobraževanje Projektnega vodenja.

21. marec 2018 | Obvestila

Interreg projekt Excellence in ReSTI vabi k sodelovanju

Projekt ReSTI, ki bo trajal do 31.7.2019, je ob prvi obletnici organiziral dogodek v Beogradu, Srbija, kjer s(m)o med drugim projektni partnerji predstavili opravljeno delo in javnost povabili k sodelovanju.

08. marec 2018 | Obvestila

Velika medijska odmevnost dneva varne rabe interneta

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, katere glavno poslanstvo je osveščati otroke, najstnike, njihove starše in učitelje o varni rabi interneta, vsako leto v obdobju okoli dneva varne rabe interneta še bolj intenzivno dela na medijski promociji tako samega dne varne rabe interneta kot tudi varne uporabe interneta.

02. marec 2018 | Obvestila