Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Seminar projekta ITHACA o sooblikovanju in ekosistemih

V Krakowu (Poljska) je v torek, 5. junija, v okviru projekta ITHACA potekal seminar o sooblikovanju in ekosistemih. Seminarja sta se udeležili članici Centra za družboslovno informatiko (CDI) Vesna Dolničar in Mojca Šetinc. Seminarja se je udeležilo tudi pet slovenskih deležnikov.

15. junij 2018 | Obvestila

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani iščejo mladega raziskovalca za področje računalniška sociolingvistika, tema družbeno nesprejemljivi diskurz

V okviru programske skupine Slovenski jezik - bazične, kontrastivne in aplikativne raziskave, ki jo vodi prof. dr. Vojko Gorjanc s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, je pod mentorstvom doc. dr. Darje Fišer razpisano mesto mlade raziskovalke oz. mladega raziskovalca (področje računalniška sociolingvistika, tema družbeno nesprejemljivi diskurz).

13. junij 2018 | Obvestila

Posvet 2018: »Sovražni govor iz vidika organov pregona in družbenih omrežij«

V sredo, 6. junija 2018, je na Fakulteti za družbene vede v organizaciji prijavne točke Spletno oko potekal posvet z naslovom »Sovražni govor iz vidika organov pregona in družbenih omrežij«. Predavatelji so opisali postopke obravnave in obstoječe dileme pri moderaciji in kazenskem pregonu sovražnega govora.

08. junij 2018 | Obvestila

Projekt "sCAN - Platforms, Experts, Tools: Specialised Cyber-Activists Network" skuša zamejiti sovražni govor na internetu

Konec maja je v Parizu potekal uvodni sestanek projekta "sCAN - Platforms, Experts, Tools: Specialised Cyber-Activists Network", ki ga koordinira francoska nevladna organizacija LICRA. V projektu je deset partnerjev, kot slovenski predstavnik pa v njem sodeluje Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko.

01. junij 2018 | Obvestila

Sodelovanje na 18. mednarodni konferenci o integrirani oskrbi

Članica Centra za družboslovno informatiko (CDI), dr. Simona Hvalič Touzery, se je udeležila 18. mednarodne konference o integrirani oskrbi, ki jo je organizirala Mednarodna fundacija za integrirano oskrbo IFIC v sodelovanju z Nizozemskim nacionalnim centrom za dolgotrajno oskrbo Vilans in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in okolje (RIVM).

01. junij 2018 | Obvestila

[Posvet] Sovražni govor iz vidika organov pregona in družbenih omrežij

Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom »Sovražni govor iz vidika organov pregona in družbenih omrežij«, ki bo potekal 6. junija 2018, od 9.00 do 12.00 ure, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tema posveta v organizaciji Fakultete za družbene vede v okviru projekta Spletno oko bo kazenski pregon sovražnega govora v Sloveniji ter možnosti za njegovo prijavo in obravnavo na družbenih omrežjih.

30. maj 2018 | Obvestila

CDI je gostil dr. Bianco C. Reisdorf iz Univerze Michigan State

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko (CDI) je med 21. in 23. majem 2018 gostil doc. dr. Bianco C. Reisdorf s Quello Centra na Michigan State University. Dr. Reisdorf je ena izmed perspektivnejših raziskovalk na področju novih tehnologij in družbe, osredotoča pa predvsem na raziskovanje digitalnih neenakosti. Njeni članki so bili objavljeni v vodilnih znanstvenih revijah, kot so New Media & Society ter Information, Communication & Society.

25. maj 2018 | Obvestila

[Javno preizkusno predavanje] Dr. Simona HVALIČ TOUZERY - Razumevanje starosti in starizem v sodobni družbi

Obveščamo vas, da bo imela dr. Simona HVALIČ TOUZERY javno preizkusno predavanje v postopku izvolitve v naziv docentka za področje sociologije, v četrtek, 17. maj 2018, ob 9.00 uri, na Fakulteti za družbene vede UL, predavalnica št. 17. Dr. Hvalič Touzery je na UL, Fakulteti za družbene vede zaposlena od oktobra 2017 in je članica Centra za družboslovno informatiko.

16. maj 2018 | Obvestila

Vabilo na gostujoče predavanje doc. dr. Biance C. Reisdorf o vlogi spletnih iskalnikov v demokratičnih procesih

Vabljeni na gostujoče predavanje o družbenih implikacijah spletnih iskalnikov z vidika oblikovanja političnega mnenja posameznika, ki ga bo izvedla doc. dr. Bianca C. Reisdorf (Department of Media and Information and Quello Center, Michigan State University). Predavanje bo potekalo pri predmetu Internet v vsakdanjem življenju v sredo, 23. maja 2018, od 8.30 do 10.00 v predavalnici FDV-13.

15. maj 2018 | Obvestila

Začetek projekta AAL »i-evAALution« - integracija in vrednotenje AAL rešitev«

Predstavnici Centra za družboslovno informatiko, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani izr. prof. dr. Vesna Dolničar in dr. Simona Hvalič Touzery, sta se 20. aprila 2018 v Utrechtu, na Nizozemskem, udeležili uvodnega srečanja v okviru projekta »i-evAALution« - integracija in vrednotenje AAL rešitev«. Projekt poteka v okviru AAL programa in je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije. Vodilni partner je University of Innsbruck, Avstrija.

10. maj 2018 | Obvestila