Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Nov ARRS projekt "Uporaba parapodatkov za ocenjevanje kakovosti odgovorov v anketah"

V mesecu juliju 2018 smo na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (UL FDV CDI) začeli z izvajanjem temeljnega projekta »Uporaba parapodatkov za ocenjevanje kakovosti odgovorov v anketah«, ki ga sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Vodja projekta, ki bo trajal tri leta, je dr. Vasja Vehovar.

13. avgust 2018 | Obvestila

Pričetek ARRS projekta Razumevanje in analiza potreb uporabnikov za razvoj e-storitev integrirane socialne in zdravstvene oskrbe v družbi staranja

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (UL FDV CDI) smo s 1. julijem 2018 kot nosilci pričeli z izvajanjem aplikativnega projekta Razumevanje in analiza potreb uporabnikov za razvoj e-storitev integrirane socialne in zdravstvene oskrbe v družbi staranja, ki ga sofinancirata Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Telekom Slovenije. Partnerja v projektu sta Univerzitetni klinični center Ljubljana in Telekom Slovenije.

10. avgust 2018 | Obvestila

Izobraževalni videi na temo spolnih zlorab otrok na internetu

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet), ki deluje v okviru Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko, je pripravila štiri izobraževalne videe na temo spolnih zlorab otrok na internetu. Videi pokrivajo tematiko spletnega groominga, sekstinga, posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu in izsiljevanja z intimnimi posnetki. Dostopni so na spletni strani projekta, tam je na voljo tudi vsebinsko povezan lansko leto izdan priročnik E- zlorabe otrok in mladostnikov.

07. avgust 2018 | Obvestila

Vabilo na posvet Obravnava e-zlorab otrok: iz teorije v prakso

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije in Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave vabita na 8. posvet E-zlorabe otrok: iz teorije v prakso, ki bo v četrtek, 27. septembra 2018, na Fakulteti za družbene vede, Velika dvorana, s pričetkom ob 9.00 uri.

03. avgust 2018 | Obvestila

Napovedujemo: Dan spletnega anketiranja, 18. 9. 2018

Dne 18. 9. 2018 bo na Fakulteti za družbene vede že sedmič potekal dogodek Dan spletnega anketiranja (DSA18), ki ga organizira Center za družboslovno informatiko (CDI), Fakulteta za družbene vede UL. Dogodek je namenjen vsem novim in obstoječim uporabnikom orodja 1KA ter vsem, ki jih zanimajo najsodobnejši trendi na področju metodologije spletnih anket.

26. julij 2018 | Obvestila

Safe.si sporočilo za javnost: Med počitnicami ne pozabimo na varno uporabo interneta

Uporabi tehnologije mladi poleti namenijo veliko časa, zato so na Točki osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologij Safe.si, ki deluje v sklopu Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko pripravili nekaj nasvetov za varno uporabo mobilnih telefonov, interneta in računalnikov med počitnicami. Na ta način želijo ponovno spomniti mlade in njihove starše na pasti in tveganja, s katerimi se vsakodnevno srečujejo.

18. julij 2018 | Obvestila

Peti EEPE dogodek Interreg Europe projekta ITHACA

V nemškem Stuttgartu (zvezna dežela Baden-Württemberg) je 3. in 4. julija potekal peti EEPE (Exchange of Experience and Peer Evaluation) dogodek Interreg Europe projekta ITHACA. Poleg Mojce Šetinc iz Centra za družboslovno informatiko (CDI) so se dogodka udeležili trije deležniki – Amalija Šiftar iz Zveze društev upokojencev Slovenije, Mateja Nagode iz Inštituta Republike Slovenije za socialno varstvo in Dalibor Gavrić, predstavnik Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

10. julij 2018 | Obvestila

Pričetek Interreg SI-AT projekta COOP4HEALTHCARE

Na Univerzi v Ljubljani smo 1. maja kot partnerji pričeli z izvajanjem projekta COOP4HEALTHCARE (Cross-sectoral Alliances for Smart Healthcare Solutions), ki se izvaja v programu sodelovanju Interreg V-A Slovenija-Avstrija. Vodja projekta na Univerzi v Ljubljani je članica Centra za družboslovno informatiko (CDI) na Fakulteti za družbene vede, izr. prof. dr. Vesna Dolničar.

20. junij 2018 | Obvestila

Seminar projekta ITHACA o sooblikovanju in ekosistemih

V Krakowu (Poljska) je v torek, 5. junija, v okviru projekta ITHACA potekal seminar o sooblikovanju in ekosistemih. Seminarja sta se udeležili članici Centra za družboslovno informatiko (CDI) Vesna Dolničar in Mojca Šetinc. Seminarja se je udeležilo tudi pet slovenskih deležnikov.

15. junij 2018 | Obvestila

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani iščejo mladega raziskovalca za področje računalniška sociolingvistika, tema družbeno nesprejemljivi diskurz

V okviru programske skupine Slovenski jezik - bazične, kontrastivne in aplikativne raziskave, ki jo vodi prof. dr. Vojko Gorjanc s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, je pod mentorstvom doc. dr. Darje Fišer razpisano mesto mlade raziskovalke oz. mladega raziskovalca (področje računalniška sociolingvistika, tema družbeno nesprejemljivi diskurz).

13. junij 2018 | Obvestila