Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

CDI na noči raziskovalcev

Center za družboslovno informatiko se je na Noči raziskovalcev predstavil s predstavitvijo projekta Odklikni! - Spletno nasilje in nadlegovanje nad ženskami in dekleti in prijavne točke Spletno oko, ki si prizadeva za omejevanje obsega gradiv s spolnimi zlorabami otrok in sovražnega govora na internetu.

03. oktober 2018 | Obvestila

S prenosom znanja iz teorije v prakso do učinkovitejše zaščite otrok pred e-zlorabami

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je 27. septembra 2018 pod naslovom »Obravnava e-zlorab otrok: iz teorije v prakso« potekal osmi posvet na temo zlorab otrok na internetu. Organizatorji posveta prijavna točka Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, so ponovno zabeležili velik interes strokovne javnosti za obravnavo te problematike.

28. september 2018 | Obvestila

Na CDI že sedmič potekal Dan spletnega anketiranja (DSA18)

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede je 18. septembra 2018 že sedmič potekal dogodek Dan spletnega anketiranja (DSA). DSA je dogodek, ki ga na CDI organiziramo že od leta 2012 in se ga vsako leto udeleži več kot 200 uporabnikov orodja za spletno anketiranje 1KA (www.1ka.si) in drugih uporabnikov spletnih anket. Ciljna publika so torej vsi, ki jih zanimajo najsodobnejši dosežki in trendi na področju metodologije spletnih anket.

19. september 2018 | Obvestila

Športni dan članov Centra za družboslovno informatiko

V petek, 14. septembra je potekal prvi športni dan Centra za družboslovno informatiko. V jutranjih urah smo se odpravili v Planico, kjer smo se ob prihodu najprej razgledali po Nordijskem centru. Sledil je pohod do Planinskega doma Tamar. Po vrnitvi v Planico, so se adrenalinski navdušenci spustili z vrha letalnice po najbolj strmem Zipline-u na svetu. Po skupnem kosilu, smo se, pripravljeni na nove raziskovalne izzive, odpravili proti Ljubljani.

17. september 2018 | Obvestila

S projektom Odklikni nad spletno nasilje nad ženskami in dekleti

V četrtek, 6. 9. 2018, je v ljubljanskem Koloseju ob začetku medijske kampanje projekta Odklikni (CyberVAW) – ustavimo spletno nasilje in nadlegovanje žensk in deklet, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru Programa za pravice, enakost in državljanstvo, potekala tiskovna konferenca, kjer so sodelovali mag. Maruša Gortnar (MDDSZ), dr. Barbara Brečko (UL FDV), mag. Tatjana Bobnar (Policija) ter ambasadorja projekta Peter Bratuša in Sebastjan Cavazza.

07. september 2018 | Obvestila

Vabilo na predstavitev ReSTI.akademije

Mednarodni projektni konzorcij Excellence-in-ReSTI vas dne 02.10.2018 vabi v Eisenstadt na javni dogodek in strokovno panelno diskusijo Odličnost v raziskovanju ReSTI pilotni učni načrt in začetek izobraževanj. Javna predstavitev bo sledila dvodnevnemu dogodku, ki ga bo gostil partner projekta University of Applied Sciences Burgenland. Dodatne informacije s podrobnim programom bodo na voljo v drugi polovici meseca septembra 2018.

30. avgust 2018 | Obvestila

Vabilo na predstavitev ozaveščevalne kampanje proti spletnemu nasilju nad ženskami in dekleti

Spletno zalezovanje in ustrahovanje. Maščevalna pornografija. Spolno nadlegovanje na spletu. Spletno izsiljevanje z objavo intimnih fotografij ali spolnih posnetkov. Spletno trpinčenje. Grožnje s posilstvom in smrtjo. Nelagodje, strah, panika, ponižanje, stres, žalitve, grožnje, depresija, misel na samomor, samomor …

30. avgust 2018 | Obvestila

Vabilo: Dan spletnega anketiranja 2018 (torek, 18. 9.2018)

Dne 18. 9. 2018 bo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani že sedmič potekal dogodek Dan spletnega anketiranja (DSA18), ki ga organizira Center za družboslovno informatiko (CDI). Osnovni cilj strokovnega srečanja je posredovati znanje in izkušnje vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s spletnim zajemom podatkov (npr. pri poučevanju, raziskovanju, evalvacijah, prijavah in administrativnih procesih).

28. avgust 2018 | Obvestila

Letno poročilo prijavne točke Spletno oko

Izšlo je letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2017. V njem predstavljamo ključne podatke o prijavah in njihovi obravnavi v preteklem letu ter druge aktivnosti naše prijavne točke. V letu 2017 smo od 97 prejetih prijav domnevnih posnetkov spolnih zlorab otrok v 24 primerih ocenili, da gre dejansko za tovrstne posnetke in v skladu s tem obveščali organe pregona in prijavne točke v tujini.

24. avgust 2018 | Obvestila

Uvodno srečanje pri projektu COOP4HEALTHCARE

Člani Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, izr. prof. dr. Vesna Dolničar, Mojca Šetinc, Tomaž Burnik in predstavnica Službe za mednarodne raziskovalne in študijske projekte, Vika Pušnik, so se udeležili uvodnega srečanja partnerjev projekta Interreg V-A Slovenija-Avstrija COOP4HEALTHCARE (Cross-sectoral Alliances for Smart Healthcare Solutions), ki je 18. julija potekalo v avstrijskem mestu Pinkafeld.

20. avgust 2018 | Obvestila