Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Gregor Čehovin je uspešno zaključil usposabljanje mladega raziskovalca

Gregor Čehovin, dolgoletni član Centra za družboslovno informatiko, je uspešno zaključil doktorski študij in s tem tudi usposabljanje mladega raziskovalca, ki ga je financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS. Interdisciplinarni doktorski študijski program Humanistika in družboslovje, smer družboslovna metodologija je zaključil z zagovorom doktorske disertacije z naslovom "Prispevek meta-analize k znanju o procesih anketnega raziskovanja na področju neodgovorov".

30. januar 2019 | Obvestila

Podaljšanje financiranja programske skupine Internetno raziskovanje

Centru za družboslovno informatiko je bilo odobreno šestletno podaljšanje (2019-2024) financiranja programa Internetno raziskovanje, katerega vodja je prof. dr. Vasja Vehovar. Raziskovalni program obravnava integracijo internetnih tehnologij v vsa področja vsakdanjega življenja in internet proučuje kot objekt raziskovanja in kot orodje za družboslovno raziskovanje.

25. januar 2019 | Obvestila

[Zagovor doktorata] Gregor Čehovin - Prispevek meta-analize k znanju o procesih anketnega raziskovanja na področju neodgovorov

Vabimo vas na zagovor doktorske disertacije Gregorja Čehovina, ki bo v torek, 22. januarja 2019, ob 14.30 v predavalnici FDV 10. Gregor Čehovin je dolgoletni član Centra za družboslovno informatiko. Interdisciplinarni doktorski študijski program Humanistika in družboslovje, smer družboslovna metodologija, je opravljal kot mladi raziskovalec, ki ga je financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.

21. januar 2019 | Obvestila

Vabilo na predavanje Micka Couperja

V dneh med 28. in 30. januarjem 2019 bomo na Centru za družboslovno informatiko gostili profesorja dr. Micka Couperja z Univerze v Michiganu. V ponedeljek, 28. januarja 2019 od 13.00 do 15.00 vas vabimo na njegovo predavanje, kjer bo predstavil svoje aktualne raziskave (mobilne aplikacije in glasovni zajem podatkov). Preostanek srečanja bo namenjen diskusiji in vašim vprašanjem.

18. januar 2019 | Obvestila

Udeležba na posvetu pri predsedniku države

Koordinator prijavne točke Spletno oko (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko) Andrej Motl je 13. decembra 2018 sodeloval na Posvetu o svobodi govora in sovražnem govoru pri predsedniku države Borutu Pahorju v Predsedniški palači v Ljubljani.

24. december 2018 | Obvestila

Dr. Petrovčič se je udeležil delavnice CREATE v Frankfurtu

Dr. Andraž Petrovčič iz Centra za družboslovno informatiko se je udeležil delavnice CREATE »Designing for Older Adults«, ki je potekala na Goethe Universität v Frankfurtu, 6. in 7. decembra 2018. Delavnico so vodili prof. dr. Sara Czaja (direktor CREATE), prof. dr. Walter Boot, prof. dr. Neil Charness in prof. dr. Wendy Rogers, ki so člani Center for Research and Education on Aging and Technology Enhancement (CREATE).

21. december 2018 | Obvestila

Začetek projekta CYBERSAFE

Decembra 2018 smo na Centru za družboslovno informatiko (CDI) začeli u izvajanjem projekta Cybersafe, ki ga sofinancira Evropska komisija DG JUST / REC (REC-RDAP-GBV-AG-2017). V projektu sodeluje 9 partnerjev iz 8 evropskih držav. Projekt se ukvarja s spletnim nasiljem nad ženskami in dekleti. Gre za delo na porajajočem in še ne v celoti raziskanem vidiku spolnega nasilja.

16. december 2018 | Obvestila

Sodelovanje na okrogli mizi projekta PPI2INNOVATE

Članica Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, izr. prof. dr. Vesna Dolničar, je sodelovala na okrogli mizi na temo planiranja javnega naročanja inovativnih rešitev na področju zdravja, energije in IKT, ki je v okviru projekta Interreg Central Europe PPI2Innovate potekala v četrtek, 22. novembra, v Ljubljani.

11. december 2018 | Obvestila

Drugo srečanje partnerjev projekta COOP4HEALTHCARE

Člana Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Mojca Šetinc in Tomaž Burnik, sta se v petek, 23. novembra, udeležila drugega srečanja partnerjev projekta Interreg V-A Slovenija-Avstrija COOP4HEALTHCARE (Cross-sectoral Alliances for Smart Healthcare Solutions), ki je potekalo v avstrijskem mestu Pinkafeld.

04. december 2018 | Obvestila

Sedmi EEPE dogodek pri projektu ITHACA

Med 27. in 29. novembrom 2018 je v Limogesu in Bordeauxu (Francija, regija Nouvelle-Aquitaine) potekal sedmi Exchange of Experience and Peer Evaluation (EEPE) dogodek projekta Interreg Europe ITHACA. Poleg izr. prof. dr. Vesne Dolničar iz Centra za družboslovno informatiko (CDI), sta se dogodka udeležili dve deležnici, in sicer Dominika Oroszy iz Univerzitetnega kliničnega centra in Anita Jacović iz Direktorata za dolgotrajno oskrbo na Ministrstvu za zdravje.

03. december 2018 | Obvestila