Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Na CDI iščemo sodelavca/sodelavko

Na Centru za družboslovno informatiko, FDV, UL iščemo sodelavca/sodelavko. Pogoj za opravljanje dela je univerzitetna izobrazba, bolonjski ali znanstveni magisterij; doktorat znanosti ni pogoj za opravljanje dela, je pa zaželen. Sodelavca/sodelavko iščemo za sodelovanje pri načrtovanju in izvedbi kvalitativnih in kvantitativnih raziskav s področja eOskrbe in eZdravja.

26. februar 2019 | Obvestila

Uvodni sestanek projektne skupine CYBERSAFE

Članica Centra za družboslovno informatiko (CDI) na Fakulteti za družbene vede, Univerza v Ljubljani, dr. Barbara Brečko, se je udeležila uvodnega srečanja partnerjev projekta CYBERSAFE (Spreminjanje stališč med najstniki o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti), ki ga je sofinancira Evropska komisija (EC DG JUST). Sestanek je potekal od 11. do 13. februarja v Heraklionu (Grčija).

25. februar 2019 | Obvestila

Prof. dr. Vasja Vehovar je prejel Blejčevo priznanje Statističnega društva Slovenije v letu 2018

Prof. dr. Vasja Vehovar, predstojnik Centra za družboslovno informatiko, je prejemnik Blejčevega priznanja Statističnega društva Slovenije v letu 2018. Podelitev priznanj je potekala 12. februarja 2019 v sklopu Statističnega dneva 2019. Prof. dr. Vasja Vehovar svoje znanje deli s številnimi slovenskimi institucijami, ki se ukvarjajo z zbiranjem statističnih podatkov (npr. Statistični urad RS, Nacionalni institut za javno zdravje), je nosilec projekta študentskih evalvacijskih anket na UL, preko dela na orodju 1KA pa statistično in metodološko znanje širi tudi v številna komercialna podjetja ter med šolnike.

15. februar 2019 | Obvestila

Safe.si pripravil izobraževalni video za mlade o objavljanju selfijev

Skrb za varnost in zasebnost je ključna, kadar objavljamo svoje fotografije na internet. Mladi na to pogosto pozabijo, zato so na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki je del projekta Center za varnejši internet, pripravili kratek filmček, namenjen mladostnikom, s katerim želijo opozoriti na glavne pasti in tveganja pri objavljanju selfijev.

12. februar 2019 | Obvestila

Tretje srečanje partnerjev projekta COOP4HEALTHCARE

Člana Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Mojca Šetinc in Tomaž Burnik, sta se udeležila tretjega srečanja partnerjev projekta Interreg V-A Slovenija-Avstrija COOP4HEALTHCARE (Cross-sectoral Alliances for Smart Healthcare Solutions), ki je 5. in 6. februarja potekalo v avstrijskem Gradcu.

11. februar 2019 | Obvestila

Gostujoče predavanje prof. dr. Micka Couperja z Univerze v Michiganu

Center za družboslovno informatiko je med 28. in 30. januarjem 2019 gostil prof. dr. Micka Couperja z Univerze v Michiganu. Svoje aktualne raziskave s področja mobilnih aplikacij in glasovnega zajema podatkov je v ponedeljek predstavil na predavanju, ki so se ga udeležili študenti 2. stopnje Družboslovne informatike ter zaposleni iz Statističnega urada RS, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in komercialnega sektorja.

07. februar 2019 | Obvestila

Na Dan varne rabe interneta 2019 so pri Safe.si pripravili spletno oddajo Pogovor za starše: Vzgoja za internet

V okviru Dneva varne rabe interneta, 5. februarja, so na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, kot glavni dogodek pripravili spletno oddajo z naslovom Pogovor za starše: Vzgoja za internet. Strokovnjaka, dr. Albert Mrgole in dr. Benjamin Lesjak sta odgovarjala na najpogostejša vprašanja o vzgoji otrok za internet in o problematiki spletnega nasilja.

07. februar 2019 | Obvestila

Evropska unija izvedla četrto spremljanje izvajanja kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na internetu

Evropska komisija je v sodelovanju z 39 organizacijami iz 26 članic Evropske unije izvedla že četrto spremljanje izvajanja kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na internetu. Na Spletnem očesu so v tem okviru ponovno preverjali odzivnost družbenih omrežij na prijave slovenskih primerov sovražnega govora. Ta se je v primerjavi s prejšnjim spremljanjem še nekoliko izboljšala.

07. februar 2019 | Obvestila

Safe.si v oddaji KODA na temo objavljanja posnetkov otrok na internetu

Marko Puschner, sodelavec točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki je del projekta Center za varnejši internet, je bil gost v oddaji KODA. Glavna tema je bila problematika objavljanja fotografij otrok na spletu. Pomemben del oddaje je bil tudi prispevek Safe.si, ki je opozoril na glavna tveganja, ki so jim otroci zaradi tega izpostavljeni.

31. januar 2019 | Obvestila

Bilateralno srečanje IARA in CDI v okviru projekta COOP4HEALTHCARE

Člani Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Tomaž Burnik, izr. prof. dr. Vesna Dolničar, doc. dr. Simona Hvalič Touzery, doc. dr. Andraž Petrovčič, Kaja Smole Orehek in Mojca Šetinc so v sredo, 16. januarja, obiskali Inštitut za aplikativne raziskave o staranju (IARA), ki je del Univerze za aplikativne znanosti v Celovcu.

31. januar 2019 | Obvestila