Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Vabljeno predavanje viš. znan. sod. dr. Jennie Olofsson

V okviru predmeta Internet v vsakdanjem življenju bo v sredo, 22. maja 2019, 8.30 - 10.00 v predavalnici FDV-23, potekalo gostujoče predavanje dr. Jennie Olofsson, viš. znan. sodelavke in gostujoče predavateljice na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

20. maj 2019 | Obvestila

Gostujoče predavanje dr. Stefanie Müller (ZPID)

Med 19. in 22. majem 2019 bosta Center za proučevanje družbene blaginje in Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani gostila dr. Stefanie Müller z Leibniz-Zentrum für Psychologische Information und Dokumentation (ZPID) z Univerze v Trieru.

14. maj 2019 | Obvestila

Aprilske aktivnosti v okviru projekta ITHACA

V aprilu smo se aktivno povezovali z deležniki ITHACA projekta, tako na mednarodnem kot na nacionalnem nivoju. Med 9. in 11. aprilom smo se udeležili zadnjega, 9. Exchange of Experience and Peer Evaluation (EEPE) dogodka, ki je potekal v regiji Furlanija-Julijska krajina. Namen EEPE dogodkov je predstaviti stanje na področju e-oskrbe in e-zdravja v regiji ter politike, inovacije ter ekosisteme na tem področju.

30. april 2019 | Obvestila

Javno preizkusno predavanje dr. Darje Grošelj

V sredo, 17. aprila 2019, je na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani, potekalo javno preizkusno predavanje dr. Darje Grošelj, ki je v postopku izvolitve v naziv docentke za področje družboslovne informatike.

23. april 2019 | Obvestila

Vabilo na izobraževanje za strokovnjakinje in strokovnjake, ki delajo z mladimi

V okviru projekta OdKlikni! Ustavimo Spletno nasilje nad ženskami in dekleti vas vabimo na brezplačno izobraževanje za učitelje, učiteljice, ravnateljice, ravnatelje, šolske svetovalne delavke in delavce, socialne delavce in delavke ter predstavnice in predstavnike nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi.

23. april 2019 | Obvestila

Vabljena predavanja prof. dr. Michaela Bošnjaka z ZPID, Univerze v Trieru

Center za družboslovno informatiko (CDI) je med 17. in 18. aprilom gostil prof. dr. Michaela Bošnjaka (direktorja inštituta ZPID - Leibniz Institute for Psychology Information in profesorja na Univerzi v Trieru) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za družbene vede in Fakulteto za matematiko in fiziko. Prof. Bošnjak je predaval o metaanalizi v okviru predmeta Novi statistični pristopi (interdisciplinarni doktorski študijski program Statistika, Univerza v Ljubljani). Prosojnice s predavanj so dostopne na spletni strani http://www.meta-analysis.eu.

19. april 2019 | Obvestila

Obisk na Univerzi v Salernu

Doc. dr. Andraž Petrovčič s Centra za družboslovno informatiko na Fakulteti za družbene vede je med 10. in 13. marcem 2019 na povabilo izr. prof. dr. Marie Prosperine Vitale, gostoval na Univerzi v Salernu, kjer je za podiplomske študente Fakultete za politične in družbene vede pripravil vabljeno predavanje z naslovom »Personal and Contextual factors of proxy internet use among older adults: Has a decade of internet usage growth changed the role of intergenerational family ties?«

02. april 2019 | Obvestila

Konzorcijsko srečanje v okviru projekta i-evAALution v Bolzanu

Dvodnevno srečanje partnerjev mednarodnega AAL projekta i-evAALution, je potekalo 28. in 29. marca v Bolzanu, ob pomembnih mejnikih projekta. Integracija in razvoj paketa pametnih rešitev i-evAALution je namreč v sklepni fazi, načrtuje se heuristična evalvacija paketa storitev.

01. april 2019 | Obvestila

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda med nominiranimi na dogodku Mentor leta

V torek, 19. marca 2019, je v predsedniški palači v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2018. Dogodek je bil organiziran že 10. leto zapored in je namenjen najboljšim mentorjem doktorskih študentov. Med nominiranci za nagrado je bila tudi izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda s Centra za družboslovno informatiko. Pod njenim mentorstvom je asist. dr. Gregor Čehovin uspešno zaključil usposabljanje mladega raziskovalca.

25. marec 2019 | Obvestila

Udeležba na EEPE dogodku v Krakovu

V februarju se nam je v okviru projekta ITHACA na dogodku EEPE (Exchange of Experience and Peer Evaluation) v Krakovu predstavila Poljska. Namen EEPE dogodkov je predstaviti področje e-oskrbe in e-zdravja ter politike, izzive, odgovore na demografske spremembe, inovacije in ekosisteme v regiji.

28. februar 2019 | Obvestila