Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Obisk dr. Biance C. Reisdorf na Centru za družboslovno informatiko

Kot del bilateralnega sporazuma med Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani in Oddelkom za komunikologijo Univerze Severna Karolina v Charlotti je Center za družboslovno informatiko med 11. in 14. julijem 2019 gostil dr. Bianco C. Reisdorf.

17. julij 2019 | Obvestila

Zaključni sestanek projekta Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij

Med 1. in 3. julijem je v Pragi potekal zaključni sestanek projekta »Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij« (ReSTI), ki sta se ga udeležila Mateja Strašek mag. soc. in dr. Jaroslav Berce. Vrhunec prvega dne je bila podelitev certifikatov ReSTI, ki so jih prejeli študentke in študentje za uspešno opravljeno dvo-semestrsko izobraževanje.

08. julij 2019 | Obvestila

Srečanje partnerjev projekta COOP4HEALTHCARE

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede v sodelovanju s Centrom za družboslovno informatiko je 18. in 19. junija 2019 gostila tretje srečanje partnerjev projekta COOP4HEALTHCARE.

21. junij 2019 | Obvestila

Odklikni!: Izobraževanja za Policijo in pravosodje

V okviru projekta Odklikni! Ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti smo v Centru za družboslovno informatiko v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Centrom za izobraževanje v pravosodju in Policijo organizirali tri izobraževalni dogodke, namenjene zaposlenim v policiji in pravosodju.

18. junij 2019 | Obvestila

Odklikni!: Izobraževanja za stroko, ki dela z mladimi

V okviru projekta Odklikni! Ustavimo Spletno nasilje nad ženskami in dekleti smo maja v Centru za družboslovno informatiko v Mariboru (za vzhodno Slovenijo) in Ljubljani (za zahodno Slovenijo) organizirali izobraževanji za šolske, socialne ter mladinske delavke in delavce.

13. junij 2019 | Obvestila

Bilateralno srečanje z izraelskimi partnerji na temo digitalne transformacije kvantitativnega zbiranja podatkov

Na Fakulteti za družbene vede so od 29. maja do 4. junija potekali sestanki med Centrom za družboslovno informatiko (CDI) in The Samuel Neaman Institute for National Policy Research (SNI), Univerza v Haifi, Izrael, v sklopu sodelovanja pri bilateralnem projektu "Digitalna transformacija kvantitativnega zbiranja podatkov v družboslovnem raziskovanju: Združevanje anketnih podatkov, masovnih podatkov in parapodatkov z namenom proučevanja družbenega vedenja".

06. junij 2019 | Obvestila

Posnetek gostujočega predavanja Yael Oppenheim o platformi Buzzilla za analizo družbenih omrežij

V petek, 31. 5. 2019, smo na Centru za družboslovno informatiko gostili Yael Oppenheim iz Univerze v Haifi. Yael je strokovnjakinja s področja trženja ter družbene in digitalne analitike za kvalitativno in kvantitativno raziskovanje. Hkrati je ustanoviteljica platforme FitMyTime, ki nudi digitalno podporo uporabnikom fitnesa in joge.

04. junij 2019 | Obvestila

Vabilo na posvet "Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost"

Vabimo vas na posvet »Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost«, ki bo potekal 18. junija 2019, od 9.00 do 12.00 ure, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tema dogodka v okviru projekta Spletno oko bodo dobre prakse in izkušnje na področju omejevanja sovražnega govora v tujini in pregled stanja in aktivnosti na tem področju v Sloveniji.

04. junij 2019 | Obvestila

ITHACA: Delavnica za odločevalce v San Sebastianu

V maju smo v okviru projekta ITHACA v španskem San Sebastianu (Baskija) na raziskovalnem inštitutu Biodonostia Health Research Institute organizirali delavnico, na kateri smo projektni partnerji, skupaj z odločevalci in ostalimi deležniki, ki so vključeni v oblikovanje politik na področju eZdravja in eOskrbe, pripravili izhodišča za oblikovanje regijskih akcijskih načrtov. Na obisku sta se nam pridružila tudi Anita Jacović in Ministrstva za zdravje ter Aleš Istenič iz Inštituta RS za socialno varstvo.

31. maj 2019 | Obvestila

Udeležba članov CDI na 74. AAPOR konferenci

Asist. Miha Matjašič, dr. Gregor Čehovin in dr. Jernej Berzelak iz Centra za družboslovno informatiko (CDI) so se udeležili 74. konference AAPOR (American Association for Public Opinion Research), ki je med 16. in 19. majem 2019 potekala v Torontu, Kanadi. Gre za enega od osrednjih svetovnih simpozijev na področju anketne metodologije in raziskovanja javnega mnenja.

31. maj 2019 | Obvestila