Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Dan spletnega anketiranja 2019

Na Univerzi v Ljubljani Fakulteti za družbene vede bo potekalo že osmo strokovno srečanje Dan spletnega anketiranja, ki bo v sredo, 25. 9. 2019, 9.00-12.30. Dogodek organizira Center za družboslovno informatiko. Osnovni cilj strokovnega srečanja je posredovati znanje in izkušnje vsem, ki se srečujejo s spletnim zajemom podatkov (npr. pri poučevanju, raziskovanju, evalvacijah, prijavah in administrativnih procesih). Posebej je namenjen tudi uporabnikom orodja 1KA.

03. september 2019 | Obvestila

Drugi športni dan članov Centra za družboslovno informatiko

Konec meseca avgusta smo člani Centra za družboslovno informatiko imeli drugi tradicionalni športni dan. Tokrat smo si za naš cilj izbrali planino Vogar. Na izlet smo se odpravili v petek, 30. avgusta. Na izhodiščni točki v Stari Fužini pri Bohinjskem jezeru nas je pričakalo sonce. Od tam smo se podali na dobro ura hoje do Kosijevega doma. Ob povratku s planine Vogar smo si ogledali še Hudičev most v Stari Fužini.

02. september 2019 | Obvestila

9. posvet E-zlorabe otrok

Spletno oko, točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirajo 9. posvet E-zlorabe otrok, ki bo v torek, 17. septembra 2019, v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede, s pričetkom ob 9. uri.

28. avgust 2019 | Obvestila

V Dnevniku članek o projektu i-evAALution

V Dnevniku je bil 26. julija 2019 objavljen članek o mednarodnem projektu i-evAALution z naslovom Za samostojno življenje starejših. Omenjeni projekt združuje deset partnerjev iz Slovenije, Avstrije, Italije in Nizozemske, kot partner pa pri projektu sodeluje tudi Center za družboslovno informatiko z UL, Fakultete za družbene vede. Namen projekta je zagotoviti paket pametnih rešitev, ki bi omogočale daljše samostojno življenje starejših na domu.

29. julij 2019 | Obvestila

Starejši in njihovi svojci bodo lahko eno leto brezplačno preizkušali pametne naprave v okviru mednarodnega raziskovalnega in razvojnega projekta i-evAAlution

Svetovna zdravstvena organizacija predvideva, da se bo delež svetovnega prebivalstva, starejšega od 60 let, do leta 2050 skoraj podvojil (z 12% na 22%). Že danes se v številnih evropskih državah soočamo s pomanjkanjem prostora v domovih za starejše in (pre)dragimi oskrbami starejših oseb na njihovih domovih. Po drugi strani so sodobni starejši posamezniki vse bolj aktivni, želijo se družiti in samostojno ter čim dlje živeti doma tudi v starosti.

26. julij 2019 | Obvestila

Dr. Vesna Dolničar je bila gostja v oddaji Poročila ob petih na RTV Slovenija

Dr. Vesna Dolničar je bila 25. julija 2019 gostja v oddaji Poročila ob petih na RTV Slovenija. V prispevku je predstavila mednarodni projekt i-evAALution, v katerem kot partner sodeluje tudi Center za družboslovno informatiko UL, Fakultete za družbene vede.

26. julij 2019 | Obvestila

Udeležba članov CDI na 8. ESRA koneferenci

Dr. Vasja Vehovar, dr. Andraž Petrovčič, asist. Miha Matjašič, dr. Jernej Berzelak, dr. Barbara Brečko in dr. Gregor Čehovin iz Centra za družboslovno informatiko (CDI) so se udeležili 8. konference ESRA (European Survey Research Association), ki je med 15. in 19. julijem 2019 potekala v Zagrebu, Hrvaška. Gre za največjo evropsko konferenco, ki pokriva področje anketne metodologije.

23. julij 2019 | Obvestila

Safe.si je obiskala soproga predsednika Republike Severne Makedonije

Safe.si in Fakulteto za družbene vede je 16. julija 2019 obiskala Elizabeta Gjorgievska, ki je bila skupaj s soprogom, predsednikom Republike Severne Makedonije, na obisku v Sloveniji. Prof. dr. Gjorgievsko sta sprejela prodekanja izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in predstavnik Safe.si Marko Puschner. Zanimalo jo je, kako delujeta Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si in TOM telefon.

19. julij 2019 | Obvestila

Obisk dr. Biance C. Reisdorf na Centru za družboslovno informatiko

Kot del bilateralnega sporazuma med Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani in Oddelkom za komunikologijo Univerze Severna Karolina v Charlotti je Center za družboslovno informatiko med 11. in 14. julijem 2019 gostil dr. Bianco C. Reisdorf.

17. julij 2019 | Obvestila

Zaključni sestanek projekta Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij

Med 1. in 3. julijem je v Pragi potekal zaključni sestanek projekta »Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij« (ReSTI), ki sta se ga udeležila Mateja Strašek mag. soc. in dr. Jaroslav Berce. Vrhunec prvega dne je bila podelitev certifikatov ReSTI, ki so jih prejeli študentke in študentje za uspešno opravljeno dvo-semestrsko izobraževanje.

08. julij 2019 | Obvestila