Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Izvedba nacionalnih seminarjev v okviru projekta D-CARE

V okviru projekta D-CARE (Interreg Danube) smo v mesecu maju na Centru za družboslovno informatiko (CDI) UL FDV organizirali štiri nacionalne seminarje, na katere smo povabili deležnike in predstavnike slovenskih partnerjev projekta. Trije dogodki so bili izvedeni v okviru prvega delovnega paketa (DP1) – katerega cilj je oblikovanje in pilotno testiranje inovativnih učnih okolij, en dogodek pa je naslavljal aktivnosti drugega delovnega paketa (DP2), v katerem bomo oblikovali pametna okolja.

31. maj 2021 | Obvestila

Predstavitev izsledkov raziskav na konferenci CARE

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani smo v aprilu sodelovali na konferenci CARE: challenges and solutions for a sustainable future. Dogodek, ki se je osredotočal na problematike trajnostne oskrbe, je ponudil prostor za kritične analize, konstruktivne razprave in nadaljnje razmisleke o vsebinah, ki se dotikajo kontekstov oskrbovanja v vsakdanjem življenju.

21. maj 2021 | Obvestila

Predstavitev izsledkov kvalitativne raziskave o uporabi telemedicinske opreme med pacienti s kronično boleznijo

V aprilu je raziskovalna ekipa Centra za družboslovno informatiko (vodja projekta: doc. dr. Andraž Petrovčič, sodelujoči raziskovalci: dr. Vesna Dolničar, dr. Simona Hvalič-Touzery, dr. Katja Prevodnik in Jerneja Laznik) predstavila zaključno poročilo izsledkov kvalitativne raziskave o uporabi telemedicinske opreme med pacienti s kronično boleznijo (sladkorna bolezen tipa 2 in/ali povišan krvni tlak).

18. maj 2021 | Obvestila

Svetovni dan hipertenzije in telemedicinska obravnava

V okviru svetovnega dne hipertenzije (17. maj) objavljamo ključne izsledke intervencijske študije in kvalitativne študije med pacienti s kroničnima boleznima (sladkorna bolezen tipa 2 in/ali visok krvni tlak), in tako prispevamo k osveščanju o pomenu povišanega krvnega tlaka.

17. maj 2021 | Obvestila

Predstavitev teme doktorske disertacije mlade raziskovalke Natalije Rebrica

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica, ki je od oktobra 2019 članica Centra za družboslovno informatiko, bo v ponedeljek, 17. 5. 2021 ob 14. uri preko Zoom platforme predstavila temo svoje doktorske disertacije s področja družboslovne informatike z naslovom: "Dejavniki seznanjenosti s pametnimi tehnologijami za samostojno življenje doma med posamezniki v starajoči se družbi".

17. maj 2021 | Obvestila

Safe.si pripravil spletno predavanje na temo starševskega nadzora

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, je v sredo, 12. maja, izvedla spletno predavanje na temo starševskega nadzora nad uporabo interneta in naprav z zasloni. Zanimanje za predavanje je bilo veliko, saj je bilo oddanih skoraj 1.000 prijav. V živo ter prvi dan zvečer si je predavanje skupaj ogledalo preko 770 gledalcev.

17. maj 2021 | Obvestila

Bartol, Vehovar in Petrovčič so objavili članek v reviji Informatics

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič, člani Centra za družboslovno informatiko, so v reviji Informatics objavili članek z naslovom Should We Be Concerned about How Information Privacy Concerns Are Measured in Online Contexts? A Systematic Review of Survey Scale Development Studies. V članku avtorji predstavijo rezultate sistematičnega pregleda anketnih merskih inštrumentov za merjenje skrbi za informacijsko zasebnost.

17. maj 2021 | Publikacije

10 let Centra za družboslovno informatiko

Center za družboslovno informatiko je 1. marca 2021 praznoval 10 let delovanja. Ob svoji ustanovitvi je štel 16 članov, danes pa je s 25 člani eden največjih centrov na UL, Fakulteti za družbene vede.

22. marec 2021 | Obvestila

Projekt CYBERSAFEMOOC nadaljuje delo projekta ODKLIKNI! in CYBERSAFE

Projekt CYBERSAFEMOOC v okviru ERASMUS + nadaljuje delo projekta ODKLIKNI! in CYBERSAFE in obravnava temo spletnega nadlegovanja nad dekleti, ki je pereč problem v današnji družbi. Gre za kompleksen problem, s katerim mnogi šolski strokovnjaki še niso dovolj seznanjeni in potrebujejo dodatno znanje za uspešnejše spopadanje in reševanje te problematike.

09. marec 2021 | Obvestila

Monografija »Web Survey Methodology« je prosto dostopna

Leta 2015 je pri založbi Sage izšla monografija z naslovom »Web Survey Methodology«. Avtorji monografije so dr. Mario Callegaro iz Googla dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar iz UL, Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko. Gre za vodilno monografijo s področja metodologije spletnega anketiranja, ki je od februarja 2021 tudi prosto dostopna v PDF in EPUB3 formatu.

09. marec 2021 | Publikacije