Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Vabilo na predavanje z naslovom "Metodološki izzivi merjenja inovacijskih aktivnosti mikro podjetij"

V torek, 29. oktobra 2019 bo dr. Ana Slavec (InnoRenew CoE), nekdanja mlada raziskovalka in doktorska študentka na Centru za družboslovno informatiko (CDI), na Inštitutu za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI) izvedla predavanje z naslovom "Metodološki izzivi merjenja inovacijskih aktivnosti mikro podjetij".

23. oktober 2019 | Obvestila

Na konzorcijskem srečanju v Soestu, na Nizozemskem potrdili začetek pilotiranja v okviru projekta i-evAALution

V okviru projekta i-evAALution je 17. in 18. oktobra na sedežu Lyvore, v Soestu na Nizozemskem, potekalo četrto srečanje partnerjev mednarodnega AAL projekta i-evAALution. V okviru srečanja je bil dosežen pomemben mejnik v projektu, saj so partnerji potrdili, da je paket pametnih rešitev i-evAALution pripravljen za testiranje med starejšimi osebami in njihovimi neformalnimi oskrbovalci, v štirih testnih regijah: v Italiji, Avstriji, na Nizozemskem in v Sloveniji.

22. oktober 2019 | Obvestila

CDI pridobil temeljni raziskovalni ARRS projekt s področja uporabe podpornih storitev med družinskimi oskrbovalci starejših ljudi

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (UL FDV CDI) smo s 1. julijem 2019 kot nosilci pričeli z izvajanjem temeljnega projekta Dejavniki, ki v kontekstu oskrbovanja na daljavo vplivajo na namen uporabe pametnih tehnološko podprtih storitev oskrbe med družinskimi oskrbovalci starejših ljudi, ki ga sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

16. oktober 2019 | Obvestila

Na FDV že osmič potekal Dan spletnega anketiranja (DSA19)

Na CDI je 25.9.2019 že osmič potekal Dan spletnega anketiranja (DSA). Dogodek je namenjen širši strokovni javnosti uporabnikov spletnih anket ter uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA. Program se je začel s kratkim pregledom trendov na področju spletnih anket in razvoja orodja 1KA, ki ga je podal prof. dr. Vasja Vehovar. V nadaljevanju smo gostili največjega poznavalca spletnih anket, dr. Mick Couper-ja (Univerza v Michiganu, ZDA), ki je predstavil izzive mobilnih anket in odgovarjal na vprašanja. V drugem delu so sledili vzporedni seminarji za različne segmente uporabnikov orodja 1KA.

26. september 2019 | Obvestila

Na FDV potekal posvet o kombiniranih anketah 2019 s prof. Mickom Couperjem

Na UL Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (CDI) je 23. septembra 2019, od 9.00 do 12.00, potekal tradicionalni letni Posvet o kombiniranih anketah. Posvet, na katerem sodelavci CDI, Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje izmenjujejo izkušnje s področja spletnih in kombiniranih anket, je potekal kot seminar z naslovom »Transition to online surveys: Opportunities and challenges«. Izvedel ga je vodilni raziskovalec spletnih anket, prof. Mick Couper (University of Michigan, ZDA).

24. september 2019 | Obvestila

Srečanje partnerjev projekta CYBERSAFE

Dr. Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, se je 16. in 17. septembra udeležila srečanja partnerjev projekta CYBERSAFE. Na srečanju, ki je potekalo v nizozemskem Laidnu, so udeleženci iz UL FDV in University of Tartu razpravljali o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti, o katerem bo novembra objavljeno poročilo.

19. september 2019 | Obvestila

9. posvet E-zlorabe otrok: Pri E-zlorabah je ključna množična preventiva

Na Fakulteti za družbene vede je 17. septembra 2019 potekal deveti posvet na temo zlorab otrok na internetu. Organizatorji posveta prijavna točka Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, so ponovno zabeležili velik interes strokovne javnosti za obravnavo te problematike.

18. september 2019 | Obvestila

Ekspertni sestanek projekta ITHACA v Sloveniji

12. in 13. septembra smo člani Centra za družboslovno informatiko, Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani, organizirali ekspertni sestanek projekta ITHACA, ki mu je sledil sestanek projektnih partnerjev. V projektu vstopamo v njegovo drugo fazo, v kateri v ospredje postavljamo pripravo akcijskih načrtov, ki jih bomo uresničevali v okviru samega projekta in katerih namen je doseganje boljšega zdravja in oskrbe preko inovacij v regijah.

16. september 2019 | Obvestila

Razvojni trendi družboslovne informatike: Zagon ALUMNIJA FDV DI

Družboslovni informatiki mislimo dobro, še bolje pa, če smo skupaj! V luči pomanjkanja združevalnih dogodkov smo se na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo odločili, da organiziramo vseobsegajoče srečanje družboslovnih informatikov in informatičark. V prvi vrsti gre za neformalno druženje, grajenje socialnega kapitala, obujanje spominov, deljenje izkušenj. Srečanje se bo začelo 26. septembra 2019 ob 17. uri v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

11. september 2019 | Obvestila

Posvet o kombiniranih anketah 2019

Posvet o kombiniranih anketah, na katerem sodelavci CDI, Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje izmenjujejo izkušnje s področja spletnih in kombiniranih anket. Posvet bo tokrat potekal kot seminar z naslovom »Transition to online surveys: Opportunities and challenges«. Izvedel ga bo vodilni raziskovalec spletnih anket, prof. Mick Couper (University of Michigan, ZDA).

03. september 2019 | Obvestila