Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Mednarodna konferenca Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti

V sredo, 27. novembra 2019 je okviru mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami in ob zaključku projekta Odklikni na Brdu pri Kranju potekala mednarodna konferenca #Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti.

29. november 2019 | Obvestila

Gostujoče predavanje Sakarija Taipala: WhatsApp and the family: pulling together or drifting apart?

V sredo, 4. decembra 2019, vas vabimo na gostujoče predavanje Sakarija Taipala z naslovom " WhatsApp and the family: pulling together or drifting apart?". Predavanje bo potekalo v predavalnici FDV-13 med 10. in 11. uro.

29. november 2019 | Obvestila

Mikro-delavnica na temo informacijsko-komunikacijske tehnologije in staranja

22. novembra 2019 je v okviru bilateralnega sporazuma med Centrom za družboslovno informatiko UL FDV in Florida State University potekala mikro-delavnica na temo informacijsko-komuniakcijske tehnologije in staranja. V sklopu delavnice je prof. dr. Walter R. Boot iz Florida State University izvedel gostujoče predavanje z naslovom The Potential of Video Games to Benefit Older Adults.

27. november 2019 | Obvestila

Srečanje projektnih partnerjev COOP4HEALTHCARE projekta

Interreg SI-AT projekt COOP4HEALTHCARE, katerega del je tudi raziskovalna skupina Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko, se premika v zadnje obdobje svojega delovanja. Vodilni partner pri projektu, Univerza na Koroškem (CUAS, Avstrija), je tako 15. novembra 2019 organizirala prvi del zaključnih srečanj projektnih partnerjev.

26. november 2019 | Obvestila

Aktivna udeležba na Smart Living Forumu v Avstriji

V četrtek, 14.11., je v Beljaku, v Avstriji potekal Smart Living Forum, katerega smo se aktivno udeležili z dvema poster prezentacijama. Dr. Simona Hvalič Touzery je predstavila preliminarne rezultate kvalitativne intervencijske študije o psiholoških izidih uporabe storitev teleoskrbe na družinske oskrbovalce starejših oseb. Dr. Katja Prevodnik pa je predstavila preliminarne rezultate intervencijske študije med bolniki s sladkorno boleznijo in/ali s povišanim krvnim tlakom, enega od slovenskih zdravstvenih domov.

22. november 2019 | Obvestila

Gostujoče predavanje Walterja R. Boot-a: The potential of video games to benefit older adults

V petek, 22. novembra 2019, vas vabimo na gostujoče predavanje Walterja R. Boot-a z naslovom "The potential of video games to benefit older adults". Predavanje bo potekalo v predavalnici FDV-28 med 9. in 10. uro. Dr. Boot je profesor psihologije na Florida State University, kjer deluje znotraj Centre for Research and Education on Aging and Technology Enhancement (CREATE).

19. november 2019 | Obvestila

Dr. Gregor Čehovin in dr. Katja Lozar Manfreda prejemnika ARRS priznanja Odlični v znanosti 2019

Dr. Gregor Čehovin in dr. Katja Lozar Manfreda (CDI) sta za znanstveni prispevek na področju anketne metodologije in metaanalize prejela priznanje »Odlični v znanosti 2019: Najvidnejši raziskovalni dosežki v navdih mlajši generaciji« na področju družboslovja in humanistike. Priznanja Odlični v znanosti je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) podelila v sklopu dogodka »Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost«, ki je potekal v torek, 19. 11. 2019, v Grand hotelu Union.

15. november 2019 | Obvestila

Akademski obisk dr. Vesne Dolničar v Avstriji

Dr. Vesna Dolničar je bila med avgustom in oktobrom 2019 na 3-mesečnem akademskem obisku na Univerzi za aplikativne znanosti na Avstrijskem Koroškem. Obisk se je odvil v okviru projekta COOP4HEALTHCARE. Dne 6. avgusta 2019 je bila gostja prvega skupnega srečanja v Celovcu, kjer so v sodelovanju s partnerji pripravili spoznavne predstavitve ter izdelali podrobnejši načrt za sodelovanje in delo v teh treh mesecih.

14. november 2019 | Obvestila

Vabilo na mednarodno konferenco #Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti

V okviru mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami in ob zaključku projekta Odklikni!, ki ga sofinancira EU, vljudno vabljeni na mednarodno konferenco #Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti. Namen dogodka je predstavitev rezultatov projekta Odklikni!, seznanitev s tekočimi dejavnostmi na področju preprečevanja spletnega nasilja, izmenjava izkušenj in znanj ter razprava o možnih rešitvah z namenom omogočanja varnega interneta za vse uporabnice in uporabnike.

13. november 2019 | Obvestila

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica se je udeležila delavnice CREATE v New Yorku

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica, ki se je v mesecu oktobru 2019 pridružila Centru za družboslovno informatiko, se je udeležila delavnice CREATE “Designing for Older Adults”. Delavnica je potekala na Well Cornell Medicine - Center on Aging and Behavioral Research, 21. in 22. oktobra 2019.

08. november 2019 | Obvestila