Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Izobraževalni seminar za vzgojitelje v vrtcih ob dnevu varne rabe interneta

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko, točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje kot del projekta Center za varnejši internet je na dan varne rabe interneta 11. februarja 2020 na Fakulteti za družbene vede organizirala izobraževalni seminar o varni in odgovorni rabi interneta za vzgojitelje in druge zaposlene v vrtcih z naslovom »Na internetu že v vrtcu«.

14. februar 2020 | Obvestila

Zaključek projekta Odklikni! ter objava gradiv in priročnikov proti spletnemu nasilju nad ženskami in dekleti

Decembra 2019 se je zaključil projekt Odklikni!, ki smo ga izvajali Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter UL, Fakulteta za družbene vede, CDI s pridruženimi partnerji Policijo ter Ministrstvom za pravosodje.

12. februar 2020 | Obvestila

Obisk dr. Andraža Petrovčiča na Univerzi Severne Karoline v Charlotti, ZDA

Dr. Andraž Petrovčič, raziskovalec na Centru za družboslovno informatiko, je obiskal Department of Communication Studies, University of North Carolina at Charlotte (UNCC). Obisk sodi med aktivnosti bilateralnega projekta “Večrazsežni vpogled v stopnje digitalne vključenosti skozi preučevanje dostopa, motivacije, veščin, uporabe in posledic spletnega udejstvovanja,” ki ga dr. Petrovčič vodi skupaj z dr. Bianco C. Reisdorf (UNCC). Projekt od leta 2019 sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS).

10. februar 2020 | Obvestila

Na internetu že v vrtcu - izobraževalni seminar o varni in odgovorni rabi interneta za vrtce

Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si ob dnevu varne rabe interneta 11. februarja 2020 pripravljamo izobraževalni seminar na temo varne in odgovorne rabe interneta za vrtce.

06. februar 2020 | Obvestila

Pridružite se Zaposlitvenemu inkubatorju!

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na zaposlitveni inkubator, ki vsako leto prinaša delavnice nadgrajevanja zaposlitvenih spretnosti in veščin za uspešen vstop na trg dela po zaključenem študiju, letos pa bo program delavnic obogaten še s podjetniškimi vsebinami.

03. februar 2020 | Obvestila

Povezovanje za med-regionalno prihodnost

Projekt COOP4HEALTHCARE (Interreg SI-AT projekt), katerega del je raziskovalna skupina Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko (CDI), dosega svoje cilje tudi s povezovanjem z različnimi zainteresiranimi skupinami, ki delujejo na področju dolgotrajne oskrbe, zdravstva, aktivnega življenja in staranja.

27. januar 2020 | Obvestila

Strokovno srečanje v okviru projekta COOP4HEALTHCARE

V okviru projekta COOP4HEALTHCARE (Interreg SI-AT projekt), katerega del je raziskovalna skupina Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko (CDI), se je 15. januarja 2020 odvilo strokovno srečanje med partnerjema Univerza na Koroškem (CUAS, Avstrija) in našimi raziskovalci dr. Vesno Dolničar, dr. Simono Hvalič-Touzery, dr. Katjo Prevodnik in Leo Lebar.

20. januar 2020 | Obvestila

Študijska izmenjava v okviru projekta ITHACA s partnerji NHS iz Liverpoola

V decembru smo v okviru projekta InnovaTion in Health And Care for All (ITHACA) pripravili študijski izmenjavi s partnerji NHS iz Liverpoola. Namen izmenjav je bil v prvi vrsti obogatiti in poglobiti akcijske načrte, ki jih pripravljamo vsi partnerji in v katerih popisujemo konkretne rezultate projekta ter rezultate, ki jih nameravamo še doseči.

19. december 2019 | Obvestila

Z dvema delavnicama uspešno v pilotiranje v okviru projekta i-evAALution

Za nami sta dve delavnici, ki smo ju izvedli v okviru mednarodnega AAL projekta i-evAALution. Prva je potekala 25. 11. v Kulturnem domu Predoslje, druga pa 9. 12. na Fakulteti za družbene vede. Delavnic, na katerih so se udeleženci seznanili s projektom i-evAALution, s pogoji raziskave in testiranim paketom pametnih rešitev, se je skupaj udeležilo nad 100 starejših oseb in njihovih neformalnih oskrbovalcev.

13. december 2019 | Obvestila

Doc. dr. Andraž Petrovčič je prejemnik priznanja za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju

Doc. dr. Andraž Petrovčič, član Centra za družboslovno informatiko, je prejemnik priznanja za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju. Priznanje je prejel na 20. Častnem shodu Fakultete za družbene vede, ki je potekal v ponedeljek, 2. decembra 2019.

05. december 2019 | Obvestila