Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Vabljeni na Dan spletnega anketiranja 2020 (30.9., Zoom)

Vabimo vas na "Dan spletnega anketiranja 2020", ki bo potekal v sredo, 30. 9. 2020, 9.00 -12.30, preko platforme ZOOM. Dogodek organizira UL Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko (CDI) in je namenjen širši strokovni javnosti uporabnikov spletnih anket ter uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA.

08. september 2020 | Obvestila

Pilotni projekti dolgotrajne oskrbe

Na Centru za družbsolovno informatiko sodelujemo pri izvedbi dveh evalvaciji projektov s področja dolgotrajne oskrbe, ki jih izvaja Ministrstvo za zdravje: Izvedba pilotnih projektov s področja dolgotrajne oskrbe in Preoblikovanje obstoječih mrež ter vstop novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše. Vodilni partner pri izvedbi evalvacij je Inštitut RS za socialno varstvo, v konzorcij pa je vključen tudi Inštitut za ekonomska raziskovanja.

18. avgust 2020 | Obvestila

Safe.si je izdal priročnik o varni rabi interneta za vzgojitelje in učitelje

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje kot del projekta Center za varnejši internet, je izdala nov priročnik, ki je namenjen vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem prvega triletja osnovne šole.

04. avgust 2020 | Obvestila

Dan spletnega anketiranja 2020

Center za družboslovno informatiko bo 30. septembra 2020 že devetič organiziral Dan spletnega anketiranja (DSA). Dogodek je namenjen širši strokovni javnosti uporabnikov spletnih anket ter uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA.

29. julij 2020 | Obvestila

Četrto bilateralno srečanje z izraelskimi partnerji na temo digitalne transformacije kvantitativnega zbiranja podatkov

Četrto bilateralno srečanje je potekalo 1. julija 2020 v obliki videokonference. Udeležili so se ga člani Centra za družboslovno informatiko (CDI) in the Samuel Neaman Institute for National Policy Research (SNI), Technion-Israel Institute of Technology, Izrael.

03. julij 2020 | Obvestila

Spremenjen način uporabe orodja 1KA

Zaradi naraščajočega obsega uporabnikov je namestitev orodja za spletno anketiranje 1KA na domeni www.1ka.si spremenila pogoje delovanja. Za uporabnike z ArnesAAI dostopom in osnovne funkcionalnosti je uporaba še vedno brezplačna, so pa od 1.7.2020 dalje plačljive napredne funkcionalnosti.

01. julij 2020 | Obvestila

Ajda Petek imenovana v članico interdisciplinarne delovne skupine za nekemične zasvojenosti

Ajda Petek, članica Centra za družboslovno informatiko, je bila imenovana v članico interdisciplinarne delovne skupine za nekemične zasvojenosti Nacionalnega programa duševnega zdravja 2018-2028.

29. junij 2020 | Obvestila

Projekt sCAN: priporočila za vzpostavitev spoštljivejše komunikacije na spletu

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, smo v okviru Centra za družboslovno informatiko sodelovali v dvoletnem evropskem projektu 'Platforms, Experts, Tools: Specialised Cyber-Activists Network' (sCAN), katerega osrednji namen je bilo zbiranje strokovnega znanja, orodij in metodologije o sovraštvu v kibernetskem prostoru ter razvoj celovitih praks za prepoznavanje, poročanje in ukrepanje proti sovražnemu govoru na spletu.

29. maj 2020 | Obvestila

Zaključni dogodek projekta COOP4HEALTHCARE

V skladu z "novo normalnostjo" smo morali tudi izvajalci projekta COOP4HEALTHCARE (financiran v okviru programa Interreg SI-AT) prilagoditi svoje zaključne aktivnosti. Zaključni dogodek projekta, katerega del je tudi raziskovalna skupina Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede, Centra za družbeno informatiko, je tako potekal v digitalnem okolju z uporabo spletnih tehnologij.

27. maj 2020 | Obvestila

Safe.si pripravil webinar za učitelje na temo varne rabe interneta

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko, točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje kot del projekta Center za varnejši internet, je 16. aprila pripravila webinar za učitelje osnovnih in srednjih šol z naslovom Varno delo z internetom za učitelje. Enourni webinar si je v živo ogledalo 580 udeležencev.

21. april 2020 | Obvestila