Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Strokovnjaki že 10. leto o učinkoviti obravnavi zlorab otrok na spletu

V organizaciji prijavne točke Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Uprave kriminalistične policije in Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije danes, 22. septembra 2020, poteka prek interneta že 10. posvet o e-zlorabah otrok.

23. september 2020 | Obvestila

Letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2019

Izšlo je letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2019. V njem predstavljamo ključne podatke o prijavah in njihovi obravnavi v preteklem letu ter druge aktivnosti naše prijavne točke.

22. september 2020 | Obvestila

Safe.si staršem v pomoč s spletnim seminarjem o varni rabi interneta

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje kot del projekta Center za varnejši internet, je 17. septembra izvedla spletni seminar z naslovom "Varno na internetu s Safe.si". Tema je bila varna uporaba interneta za starše otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Predavala sta Safe.si izvajalca delavnic za otroke in predavanj za starše, Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

22. september 2020 | Obvestila

Napovednik: 10. povest E-zlorabe otrok

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), ki jo izvaja Center za družboslovno informatiko na UL, Fakulteti za družbene vede, Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirajo 10. posvet na temo zlorab otrok na internetu.

18. september 2020 | Obvestila

Demokratični forum o ocenjevanju upravičenosti do dolgotrajne oskrbe

Center za družboslovno informatiko je v sodelovanju z Inštitutom RS za socialno varstvo v septembru 2020 v okviru evalvacije pilotnih projektov dolgotrajne oskrbe organiziral demokratični forum o ocenjevanju upravičenosti do dolgotrajne oskrbe. Člani projektne skupine, ki jo na UL FDV CDI vodi izr. prof. dr. Vesna Dolničar, testirajo predlog novega načina ocenjevanja upravičenosti, ki je opredeljen v novem Zakonu o dolgotrajni oskrbi (trenutno v javni obravnavi).

18. september 2020 | Obvestila

Vabilo na 6. srečanje Mlade sekcije Statističnega društva

Mlada sekcija Statističnega društva Slovenije vabi na svoje 6. srečanje z naslovom "Trendi v javnomnenjskih raziskavah". Srečanje bo potekalo v četrtek, 17. septembra 2020, od 19. ure dalje na Zoomu. Osrednja tema bodo trendi zbiranja podatkov v javnomnenjskih raziskavah in soočanje panoge z izzivi.

15. september 2020 | Obvestila

Gregor Čehovin in Nejc Berzelak na GOR 2020 izvedla predstavitev o kakovosti anketnih odgovorov

Dr. Gregor Čehovin in dr. Nejc Berzelak s Centra za družboslovno informatiko sta sodelovala na mednarodni konferenci General Online Research (GOR) 2020. Zaradi pandemije Covid-19 je konferenca 10. in 11. septembra potekala na spletu. V tematskem sklopu A.3.2 (Scales and Questions) sta predstavila prispevek »Designing Grid Questions in Smartphone Surveys: A Review of Current Practice and Data Quality Implications«.

14. september 2020 | Obvestila

CDI začel z izvajanjem projekta “Posledice posredne uporabe interneta za internetne veščine starejših“

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (UL FDV CDI) smo s 1. septembrom 2020 kot nosilci pričeli z izvajanjem temeljnega projekta Posledice posredne uporabe interneta (PUI) za internetne veščine starejših, ki ga sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

10. september 2020 | Obvestila

Vabljeni na Dan spletnega anketiranja 2020 (30.9., Zoom)

Vabimo vas na "Dan spletnega anketiranja 2020", ki bo potekal v sredo, 30. 9. 2020, 9.00 -12.30, preko platforme ZOOM. Dogodek organizira UL Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko (CDI) in je namenjen širši strokovni javnosti uporabnikov spletnih anket ter uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA.

08. september 2020 | Obvestila

Pilotni projekti dolgotrajne oskrbe

Na Centru za družbsolovno informatiko sodelujemo pri izvedbi dveh evalvaciji projektov s področja dolgotrajne oskrbe, ki jih izvaja Ministrstvo za zdravje: Izvedba pilotnih projektov s področja dolgotrajne oskrbe in Preoblikovanje obstoječih mrež ter vstop novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše. Vodilni partner pri izvedbi evalvacij je Inštitut RS za socialno varstvo, v konzorcij pa je vključen tudi Inštitut za ekonomska raziskovanja.

18. avgust 2020 | Obvestila