Skoči do osrednje vsebine

13. posvet E-zlorabe otrok (19. 9. 2023 ob 9h)


Posvet je namenjen predstavnikom organov pregona, tožilstev in sodišč, ponudnikom internetnih storitev, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo, predstavnikom nevladnih organizacij in vsem drugim, ki se pri svojem delu soočajo (tudi) s problematiko spolnega izkoriščanja otrok na internetu. 

Na posvetu bo nastopila dr. Elena Martellozzo, kriminologinja iz Univerze Middlesex, ki bo izpostavila nekatera tveganja za spletne spolne zlorabe in raziskavo o vplivih spletne pornografije na otroke in mladostnike. Sledeča predavanja bodo posvečena problematiki novih in naraščajočih tveganj. Emilie Coomans iz belgijske organizacije za zaščito otrok Child Focus bo tako osvetlila problematiko transakcijskega sekstanja na internetu v kontekstu vse bolj seksualizirane družbe, prof. dr. Bruna Profaca iz Poliklinike za zaščito otrok in mladine v Zagrebu pa bo med drugim predstavila vpliv pandemije COVID-19 in z njo povezanih ukrepov na doživljanje in izkušnje otrok, žrtev spletnih spolnih zlorab. 

Končen program posveta bodo prijavljeni udeleženci prejeli po elektronski pošti. Informacije v zvezi s posvetom bodo objavljene tudi na naši spletni strani.

PRIJAVA NA DOGODEK

Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija na posvet. Trenutno so vsa mesta na dogodku zasedena. Če se želite vpisati v čakalno listo, vas prosimo, da nam sporočite vaš elektronski naslov, na katerega vas bomo obvestili, če se bo sprostilo kakšno mesto.

Povezava na čakalno listo: https://www.1ka.si/POSVET23vrsta

O vseh dodatnih informacijah v zvezi s posvetom vas bomo obveščali sproti na vaš elektronski naslov, ki ga boste oddali v prijavi.

Za dodatne informacije je na voljo na elektronski naslov ezlorabe@spletno-oko.si.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. avgust 2023 | v kategoriji: Obvestila