Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Člani CDI so organizirali znanstveni panel na konferenci ICA 2021

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko so za letno mednarodno konferenco združenja International Communaction Association (ICA) pripravili predlog panela z naslovom The implications of social support in later life for the digital inclusion of older adults. V okviru panela so bili predstavljeni rezultati kvantitativnih in kvalitativnih študij, ki proučujejo vlogo socialne opore v procesih digitalnega vključevanja starejših.

07. junij 2021 | Obvestila

Predstavitev sistematičnega pregleda literature na konferenci ICA21

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani (Jošt Bartol in doc. dr. Andraž Petrovčič), so na 71. konferenci združenja International Communication Association predstavili originalno raziskavo, naslovljeno »Measuring information privacy concerns on social network sites: a systematic review of survey instruments«.

01. junij 2021 | Obvestila

Izvedba nacionalnih seminarjev v okviru projekta D-CARE

V okviru projekta D-CARE (Interreg Danube) smo v mesecu maju na Centru za družboslovno informatiko (CDI) UL FDV organizirali štiri nacionalne seminarje, na katere smo povabili deležnike in predstavnike slovenskih partnerjev projekta. Trije dogodki so bili izvedeni v okviru prvega delovnega paketa (DP1) – katerega cilj je oblikovanje in pilotno testiranje inovativnih učnih okolij, en dogodek pa je naslavljal aktivnosti drugega delovnega paketa (DP2), v katerem bomo oblikovali pametna okolja.

31. maj 2021 | Obvestila

Predstavitev izsledkov raziskav na konferenci CARE

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko (CDI) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani smo v aprilu sodelovali na konferenci CARE: challenges and solutions for a sustainable future. Dogodek, ki se je osredotočal na problematike trajnostne oskrbe, je ponudil prostor za kritične analize, konstruktivne razprave in nadaljnje razmisleke o vsebinah, ki se dotikajo kontekstov oskrbovanja v vsakdanjem življenju.

21. maj 2021 | Obvestila

Predstavitev izsledkov kvalitativne raziskave o uporabi telemedicinske opreme med pacienti s kronično boleznijo

V aprilu je raziskovalna ekipa Centra za družboslovno informatiko (vodja projekta: doc. dr. Andraž Petrovčič, sodelujoči raziskovalci: dr. Vesna Dolničar, dr. Simona Hvalič-Touzery, dr. Katja Prevodnik in Jerneja Laznik) predstavila zaključno poročilo izsledkov kvalitativne raziskave o uporabi telemedicinske opreme med pacienti s kronično boleznijo (sladkorna bolezen tipa 2 in/ali povišan krvni tlak).

18. maj 2021 | Obvestila

Svetovni dan hipertenzije in telemedicinska obravnava

V okviru svetovnega dne hipertenzije (17. maj) objavljamo ključne izsledke intervencijske študije in kvalitativne študije med pacienti s kroničnima boleznima (sladkorna bolezen tipa 2 in/ali visok krvni tlak), in tako prispevamo k osveščanju o pomenu povišanega krvnega tlaka.

17. maj 2021 | Obvestila

Predstavitev teme doktorske disertacije mlade raziskovalke Natalije Rebrica

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica, ki je od oktobra 2019 članica Centra za družboslovno informatiko, bo v ponedeljek, 17. 5. 2021 ob 14. uri preko Zoom platforme predstavila temo svoje doktorske disertacije s področja družboslovne informatike z naslovom: "Dejavniki seznanjenosti s pametnimi tehnologijami za samostojno življenje doma med posamezniki v starajoči se družbi".

17. maj 2021 | Obvestila

Safe.si pripravil spletno predavanje na temo starševskega nadzora

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, je v sredo, 12. maja, izvedla spletno predavanje na temo starševskega nadzora nad uporabo interneta in naprav z zasloni. Zanimanje za predavanje je bilo veliko, saj je bilo oddanih skoraj 1.000 prijav. V živo ter prvi dan zvečer si je predavanje skupaj ogledalo preko 770 gledalcev.

17. maj 2021 | Obvestila

10 let Centra za družboslovno informatiko

Center za družboslovno informatiko je 1. marca 2021 praznoval 10 let delovanja. Ob svoji ustanovitvi je štel 16 članov, danes pa je s 25 člani eden največjih centrov na UL, Fakulteti za družbene vede.

22. marec 2021 | Obvestila

Projekt CYBERSAFEMOOC nadaljuje delo projekta ODKLIKNI! in CYBERSAFE

Projekt CYBERSAFEMOOC v okviru ERASMUS + nadaljuje delo projekta ODKLIKNI! in CYBERSAFE in obravnava temo spletnega nadlegovanja nad dekleti, ki je pereč problem v današnji družbi. Gre za kompleksen problem, s katerim mnogi šolski strokovnjaki še niso dovolj seznanjeni in potrebujejo dodatno znanje za uspešnejše spopadanje in reševanje te problematike.

09. marec 2021 | Obvestila