Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Uspešna kampanja Sharenting - deljenje informacij o otroku

Prekomerno deljenje posnetkov in podatkov o otrocih je izziv za številne slovenske starše. Da bi starše opozorili na to problematiko, smo sredi jeseni 2023 na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si pripravili kampanjo, s katero smo skušali starše spodbuditi k premisleku o pretiranem objavljanju.

12. december 2023 | Obvestila

Predstavitev zaključkov projekta na Statističnem uradu Republike Slovenije

Člani Centra za družboslovno informatiko so ob zaključku projekta Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva obiskali Statistični urad Republike Slovenije (SURS).

08. december 2023 | Obvestila

prof. dr. Vasja Vehovar na okrogli mizi Metaverse

Prof. dr. Vasja Vehovar, predstojnik Centra za družboslovno informatiko in vodja projekta Center za varnejši internet, se je 29. novembra 2023 udeležil posveta Meta Economic Roundtable: Exploring the potential of the Metaverse.

04. december 2023 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko na nacionalnem dogodku Dan ARIS 2023

Prof. dr. Vasja Vehovar je predstavil rezultate projekta Uporaba parapodatkov za ocenjevanje kakovosti odgovorov v anketah, izr. prof. dr. Vesna Dolničar pa je predstavila rezultate projekta Razumevanje in analiza potreb uporabnikov za razvoj e-storitev integrirane socialne in zdravstvene oskrbe v družbi staranja.

29. november 2023 | Obvestila

Svetovalni klepet za mlade z izkušnjo spletnega nasilja

Na platformi projekta TRACeD, ki ga izvajamo na Centru za družboslovno informatiko, Fakulteti za družbene vede, je začel delovati svetovalni klepet za mlade z izkušnjo spletnega nasilja.

22. november 2023 | Obvestila

Aplikacija 1KA na razstavi Dosežki Univerze v Ljubljani skozi oči umetnikov

V Tivoliju je Univerza v Ljubljani nedavno postavila razstavo z naslovom Dosežki Univerze v Ljubljani skozi oči umetnikov. V okviru Fakultete za družbene vede je v razstavo vključena tudi aplikacija 1KA.

14. november 2023 | Obvestila

Predstavitev na mednarodni konferenci AoIR23

Jošt Bartol, član Centra za družboslovno informatiko, se je med 18. in 21. oktobrom udeležil konference Združenja internetnih raziskovalcev. Na konferenci je predstavil dva izvirna znanstvena prispevka, ki so jih pripravili skupaj s sodelavci dr. Andražem Petrovčičem, dr. Marino Trkman, dr. Bianco C. Reisdorf in dr. Vasjo Vehovarjem.

08. november 2023 | Obvestila

Prof. dr. Vasja Vehovar na posvetu "Vloga in pomen spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet"

Prof. dr. Vasja Vehovar je 10. 10. 2023 sodeloval na posvetu "Vloga in pomen spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet," ki ga je organiziralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo v Hiši Evropske Unije v Ljubljani.

16. oktober 2023 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko objavili članek v reviji Telematics and Informatics

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič so v eni najprestižnejših revij s področja družboslovne informatike, Telematics and Informatics, objavili izvirni znanstveni članek »Systematic review of survey scales measuring information privacy concerns on social network sites«.

10. oktober 2023 | Obvestila, Publikacije

Znanstvena članka CDI predlagana za najodličnejše raziskovalne dosežke UL 2023

Fakulteta za družbene vede je izbrala tri najboljše predloge za najodličnejše raziskovalne dosežke 2023 in jih sporočila Univerzi v Ljubljani. Med tremi predlaganimi dosežki je tudi predlog Centra za družboslovno informatiko.

09. oktober 2023 | Obvestila