Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Predstavitev prispevka na virtualni konferenci AoIR

Člani Centra za družboslovno informatiko (Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič) so se med 12. in 15. oktobrom udeležili virtualne konference Združenja internetnih raziskovalcev (angl. Association of Internet Researchers – AoIR), kjer so predstavili izvirni znanstveni prispevek z naslovom »The quality of survey scales for measuring information privacy concerns on social network sites«.

22. oktober 2021 | Obvestila

CYBERSAFE konferenca o spreminjanju odnosa mladih do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti

V torek, 9. novembra 2021 bo potekala spletna konferenca CYBERSAFE o spreminjanju odnosa najstnikov do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti. Na konferenci bodo predstavljene glavne ugotovitve in rezultati projekta CYBERSAFE, vključno s spletnim orodjem CYBERSAFE, ki je namenjeno učencem in učiteljem za obravnavo spletnega nasilja nad dekleti.

22. oktober 2021 | Obvestila

Zaključna konferenca projekta ITHACA in otvoritev novega sodelovanja

V septembru 2021 smo z zaključno konferenco sklenili projekt ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All), ki ga izvaja devet evropskih regij, katerih skupni cilj je večja politična podpora uvajanju inovacij na področju zdravstva in socialne oskrbe.

20. oktober 2021 | Obvestila

Gaming Gets Serious: Game Jam posvečen »resni« videoigri

V okviru projekta Gaming gets Serious vas Francoski inštitut v Sloveniji, Goethe-Inštitut Ljubljana, Društvo Slovenia Games in FRI - Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v partnerstvu z Outfit7 vabijo na zelo resen dogodek z naslovom Game Jam, ki bo potekal od 12. do 14. novembra 2021!

20. oktober 2021 | Obvestila

Delavnica v okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti”

V okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti” smo 24. septembra 2021 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede izvedli multiplikativni dogodek oz. delavnico, ki so se jo udeležili učitelji in drugi strokovni delavci v šolstvu.

29. september 2021 | Obvestila

Dr. Barbara Brečko se je udeležila 6. znanstvene konference Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju

Dr. Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, in dr. Bojana Lobe, članica Centra za metodlogijo in informatiko, sta 22. septembra 2021 sodelovali na 6. znanstveni konferenci Pedagoškega Inštituta, kjer sta predstavili prispevek Šolanje na daljavo in tveganja pri uporabi IKT v času prvega vala epidemije Covid 19.

27. september 2021 | Obvestila

11. posvet E-zlorabe otrok

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi, so v četrtek, 23. septembra 2021, organizirali že 11. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu.

27. september 2021 | Obvestila

Predstavitev raziskovalnih rezultatov na konferenci GOR 21

Raziskovalci s Centra za družboslovno informatiko (CDI) s so se udeležili virtualne konference združenja General Online Research. Na konferenci so predstavili rezultate izvirne študije o vlogi, ki jo imata zaupanje v anketarje glede ustreznega ravnanja s posredovanimi fotografijami in zaznano tveganje povezano s posredovanjem fotografij, na pripravljenost posredovanja fotografij tekom izpolnjevanja anket prek pametnih telefonov.

24. september 2021 | Obvestila

Člani CDI s prispevkom sodelovali na konferenci Evropskega sociološkega združenja 2021

Raziskovalci CDI in dr. Bianca C. Reisdorf so na 15. konferenci Evropskega sociološkega združenja "Sociološka znanja za alternativne prihodnosti", ki je potekala od 31. avgusta do 3. septembra 2021, predstavili izsledke raziskave v predstavitvi »Does Proxy Internet Use Foster Digital Inclusion?: How Internet Skills Affect Engagement in Proxy Use, Internet Uses and Outcomes«.

08. september 2021 | Obvestila

Strokovna ekskurzija Centra za družboslovno informatiko

V začetku septembra 2021 smo na Centru za družboslovno informatiko izvedli strokovno ekskurzijo. Tokrat smo se podali v dolino Kamniške Bistrice. Od vznožja Velike planine smo šli po Koželjevi poti ob Kamniški Bistrici do izvira in nazaj. Na poti smo si ogledali slikovito sotesko Predaselj in Plečnikov lovski dvorca, ki je bil zgrajen za Karađorđevića, kralja Kraljevine Jugoslavije.

06. september 2021 | Obvestila