Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

SurveyWeightingGUI: Odprtokodna aplikacija za uteževanje anketnih podatkov

Luka Štrlekar (študent programa Uporabna statistika, modul Družboslovna statistika) in prof. dr. Vasja Vehovar sta razvila odprtokodno aplikacijo za uteževanje anketnih podatkov.

12. februar 2024 | Obvestila

Začetek projekta: Analiza spletnega sovražnega govora in dezinformacij v Sloveniji ter izdelava predloga ukrepov

Center za družboslovno informatiko (CDI) je kot partner začel z izvajanjem ciljnega raziskovalnega projekta "Analiza spletnega sovražnega govora in dezinformacij v Sloveniji ter izdelava predloga ukrepov." Na CDI projekt vodi prof. dr. Vasja Vehovar, na Mirovnem inštitutu pa ga koordinira dr. Veronika Bajt.

05. januar 2024 | Obvestila

Objavljen članek v eni najuglednejših revij s področja evalvacij v visokem šolstvu

Prof. dr. Vasja Vehovar in Luka Štrlekar sta v ameriški reviji Assessment & Evaluation in Higher Education objavila članek o izvajanju študentskih anket: When to conduct student evaluation of teaching surveys: before or after the final examination?

05. januar 2024 | Obvestila, Publikacije

Uspeh programske skupine Internetno raziskovanje

V okviru razpisa Univerze v Ljubljani za povečanja financiranja raziskovalnih programov ARIS, ki se izvajajo znotraj Univerze v Ljubljani, je bila programska skupina Internetno raziskovanje uvrščena med najuspešnejše skupine in s tem prejela tudi maksimalno možno povečanje sredstev za financiranje.

04. januar 2024 | Obvestila

Začetek projekta: Ocenjevanje in modeliranje pristranskosti zaradi neodgovorov v verjetnostnih spletnih anketah

Center za družboslovno informatiko je začel z izvajanjem temeljnega raziskovalnega projekta Ocenjevanje in modeliranje pristranskosti zaradi neodgovorov v verjetnostnih spletnih anketah pod vodstvom asist. dr. Gregorja Čehovina.

03. januar 2024 | Obvestila

Uspešna kampanja Sharenting - deljenje informacij o otroku

Prekomerno deljenje posnetkov in podatkov o otrocih je izziv za številne slovenske starše. Da bi starše opozorili na to problematiko, smo sredi jeseni 2023 na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si pripravili kampanjo, s katero smo skušali starše spodbuditi k premisleku o pretiranem objavljanju.

12. december 2023 | Obvestila

Predstavitev zaključkov projekta na Statističnem uradu Republike Slovenije

Člani Centra za družboslovno informatiko so ob zaključku projekta Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva obiskali Statistični urad Republike Slovenije (SURS).

08. december 2023 | Obvestila

prof. dr. Vasja Vehovar na okrogli mizi Metaverse

Prof. dr. Vasja Vehovar, predstojnik Centra za družboslovno informatiko in vodja projekta Center za varnejši internet, se je 29. novembra 2023 udeležil posveta Meta Economic Roundtable: Exploring the potential of the Metaverse.

04. december 2023 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko na nacionalnem dogodku Dan ARIS 2023

Prof. dr. Vasja Vehovar je predstavil rezultate projekta Uporaba parapodatkov za ocenjevanje kakovosti odgovorov v anketah, izr. prof. dr. Vesna Dolničar pa je predstavila rezultate projekta Razumevanje in analiza potreb uporabnikov za razvoj e-storitev integrirane socialne in zdravstvene oskrbe v družbi staranja.

29. november 2023 | Obvestila

Svetovalni klepet za mlade z izkušnjo spletnega nasilja

Na platformi projekta TRACeD, ki ga izvajamo na Centru za družboslovno informatiko, Fakulteti za družbene vede, je začel delovati svetovalni klepet za mlade z izkušnjo spletnega nasilja.

22. november 2023 | Obvestila