Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Začetek anketne raziskave Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja

Na Centru za družboslovno informatiko (CDI) začenjamo novembra 2022 z izvedbo ankete Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja v sodelovanju s Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS) in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ).

08. december 2022 | Obvestila

Andreja Praček prejemnica fakultetnega priznanja za najboljši študijski uspeh

Andreja Praček, sodelavka Centra za družboslovno informatiko, je ena od prejemnic fakultetnega priznanja za najboljši študijski uspeh na drugi stopnji.

08. december 2022 | Obvestila

Mednarodno srečanje partnerjev projekta D-CARE

V okviru projekta D-CARE (Interreg Danube) sta predstavnici Centra za družboslovno informatiko Lea Lebar (vodja projekta) in Mojca Šetinc skupaj z zunanjo sodelavko Janjo Drole organizirali srečanje partnerjev projekta.

05. december 2022 | Obvestila

Posvet o nasilju

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Centra za družboslovno informatiko, je v sodelovanju z učiteljskim družboslovno naravoslovnim društvom Naša zemlja organizirala strokovni posvet na temo nasilja.

01. december 2022 | Obvestila

asist. dr. Barbara Brečko in prof. dr. Tanja Oblak Črnič s člankom v izboru Odlični v znanosti 2022

Članek Krepitev druženja, samo-predstavljanja in igranja: študija digitalnih scenarijev osnovnošolcev v kontekstu epidemije virusa avtoric asist. dr. Barbare Brečko (CDI) in prof. dr. Tanje Oblak Črnič (CRDK) je bil uvršen v izbor Odlični v znanosti 2022.

25. november 2022 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko sodelovali na Sociološkem srečanju 2022

Prof. dr. Vasja Vehovar, dr. Gregor Čehovin in Andreja Praček s Centra za družboslovno informatiko so predstavili prispevke na Metodološki sekciji Sociološkega srečanja 2022, ki je potekalo 4. in 5. novembra na Fakulteti za družbene vede.

06. november 2022 | Obvestila

Predstavitev članka na letnem srečanju Ameriškega gerontološkega združenja

V sredo, 2. novembra 2022, je asist. Jerneja Laznik na letnem srečanju Ameriškega gerontološkega združenja, ki je potekalo med 2. in 6. novembrom 2022 v Indianapolisu v ZDA, predstavila prispevek članov Centra za družboslovno informatiko na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, ki je nastal v sodelovanju s Štěpánom Žádníkom (Univerza v Brnu, Češka republika).

03. november 2022 | Obvestila

Udeležba članov CDI na Šesti mednarodni doktorski konferenci, Ljubljana - Gradec - Reka

Med 27. in 28. oktobrom je v Ljubljani potekala Šesta mednarodna doktorska konferenca, Ljubljana - Gradec - Reka, ki je plod sodelovanja med Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Gradcu in Univerzo na Reki. Konferenca, ki je letos naslavljala digitalizacijo v znanosti in družbi, je omogočila srečanje študentov iz treh univerz in izmenjavo znanj in izkušenj.

02. november 2022 | Obvestila

Center za družboslovno informatiko pridobil ARRS-CRP projekt s področja digitalne neenakosti starejših oseb v Sloveniji

S 1. oktobrom 2022 smo kot nosilci pričeli z izvajanjem ARRS CRP projekta z naslovom Digitalne neenakosti in starejši odrasli v Sloveniji: evalvacija ukrepov izvedenih v okviru Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (V5-2275). Financerja projekta sta Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo.

07. oktober 2022 | Obvestila

Ob evropskem dnevu neformalnih oskrbovalcev

6. oktobra je evropski dan neformalnih oskrbovalcev. Neformalni oskrbovalci starejših oseb predstavljajo hrbtenico slovenskega sistema dolgotrajne oskrbe. Raziskava, ki smo jo izvedli v okviru ARRS projekta "Dejavniki, ki v kontekstu oskrbovanja na daljavo vplivajo na namen uporabe pametnih tehnološko podprtih storitev oskrbe med družinskimi oskrbovalci starejših ljudi" kaže na to, da se je v času epidemije covida-19 njihov položaj poslabšal. V ta namen objavljamo rezultate omenjene raziskave.

06. oktober 2022 | Obvestila