Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Člani Centra za družboslovno informatiko objavili članek v reviji Information, Communication & Society

Dr. Andraž Petrovčič, dr. Bianca Reisdorf, dr. Vasja Vehovar in Jošt Bartol so v eni najpomembnejših revij s področja komunikologije in internetnih študij, Information, Communication & Society, objavili izvirni znanstveni članek z naslovom »Disentangling the role of algorithm awareness and knowledge in digital inequalities: an empirical validation of an explanatory model«.

14. junij 2024 | Obvestila, Publikacije

Vzpostavitev verjetnostnega spletnega panela na CDI

Na Centru za družboslovno informatiko z junijem 2024 vzpostavljamo verjetnostni spletni panel, ki omogoča vključevanje anketnih vprašanj v infrastrukturo, v kateri je doseženo optimalno ravnovesje med stroški in napakami.

31. maj 2024 | Obvestila

Poletna šola anketne metodologije

European Survey Research Association (ESRA) in Center za družboslovno informatiko organizirata Poletno šolo Survey Methodology Summer School 2024. Potekala bo od ponedeljka, 1. julija 2024, do srede, 3. julija 2024, na Fakulteti za družbene vede.

29. maj 2024 | Obvestila

Center za družboslovno informatiko gostil prof. dr. Kelly Quinn (ZDA)

Center za družboslovno informatiko je med 13. in 15. majem gostil prof. dr. Kelly Quinn. Njeno raziskovalno delo se osredotoča na razumevanje povezav med zasebnostjo in novimi oblikami komunikacijskih tehnologij v različnih življenjskih obdobjih posameznikov.

20. maj 2024 | Obvestila

Znan. sod. dr. Barbara Brečko v oddaji Intelekta: Kako je v naši domovini biti mlad?

Mladost je življenjsko obdobje, za katerega so značilne velike spremembe. Kakšno je danes poslavljanje od otroštva in kako poteka stopanje v odraslost? Koliko je negotovosti? Kaj radosti mlade in kaj jih skrbi? Kakšen je pogled na svet prek zaslonov in aplikacij?

15. maj 2024 | Obvestila

Projekt TRACeD: Pet psihologov razpravlja o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti

Pogovor o spolnem nasilju nad ženskami ni novost, vendar se je v zadnjih letih še bolj zaostril zaradi spletne razsežnosti. Ženske se na spletu lahko soočajo s številnimi izzivi, od prejemanja žaljivih in spolno eksplicitnih sporočil do javnega sramotenja in groženj.

29. februar 2024 | Obvestila

Zaključna konferenca TRACeD – Vidiki spletnega nasilja zaradi spola: prepoznava, preprečevanje in načini spoprijemanja s fenomenom

Na konferenci so se zbrali deležniki, pristojni organi, strokovnjaki in pravniki s tega področja, da bi razmislili o rezultatih projekta, izmenjali izkušnje in razpravljali o nadaljnjih strategijah za boj proti spletnemu nasilju zaradi spola.

23. februar 2024 | Obvestila

Safe.si: Konferenca ob izidu priročnika za šolske delavce o spletnem nasilju

Udeležence konference so s svečanim nagovorom pozdravili dr. Samo Uhan, prodekan Fakultete za družbene vede, dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo in dr. Darjo Felda, minister za vzgojo in izobraževanje.

21. februar 2024 | Obvestila

SurveyWeightingGUI: Odprtokodna aplikacija za uteževanje anketnih podatkov

Luka Štrlekar (študent programa Uporabna statistika, modul Družboslovna statistika) in prof. dr. Vasja Vehovar sta razvila odprtokodno aplikacijo za uteževanje anketnih podatkov.

12. februar 2024 | Obvestila

Začetek projekta: Analiza spletnega sovražnega govora in dezinformacij v Sloveniji ter izdelava predloga ukrepov

Center za družboslovno informatiko (CDI) je kot partner začel z izvajanjem ciljnega raziskovalnega projekta "Analiza spletnega sovražnega govora in dezinformacij v Sloveniji ter izdelava predloga ukrepov." Na CDI projekt vodi prof. dr. Vasja Vehovar, na Mirovnem inštitutu pa ga koordinira dr. Veronika Bajt.

05. januar 2024 | Obvestila