Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Center za družboslovno informatiko gostil prof. dr. Kelly Quinn (ZDA)

Center za družboslovno informatiko je med 13. in 15. majem gostil prof. dr. Kelly Quinn. Njeno raziskovalno delo se osredotoča na razumevanje povezav med zasebnostjo in novimi oblikami komunikacijskih tehnologij v različnih življenjskih obdobjih posameznikov.

20. maj 2024 | Obvestila

Znan. sod. dr. Barbara Brečko v oddaji Intelekta: Kako je v naši domovini biti mlad?

Mladost je življenjsko obdobje, za katerega so značilne velike spremembe. Kakšno je danes poslavljanje od otroštva in kako poteka stopanje v odraslost? Koliko je negotovosti? Kaj radosti mlade in kaj jih skrbi? Kakšen je pogled na svet prek zaslonov in aplikacij?

15. maj 2024 | Obvestila

Projekt TRACeD: Pet psihologov razpravlja o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti

Pogovor o spolnem nasilju nad ženskami ni novost, vendar se je v zadnjih letih še bolj zaostril zaradi spletne razsežnosti. Ženske se na spletu lahko soočajo s številnimi izzivi, od prejemanja žaljivih in spolno eksplicitnih sporočil do javnega sramotenja in groženj.

29. februar 2024 | Obvestila

Zaključna konferenca TRACeD – Vidiki spletnega nasilja zaradi spola: prepoznava, preprečevanje in načini spoprijemanja s fenomenom

Na konferenci so se zbrali deležniki, pristojni organi, strokovnjaki in pravniki s tega področja, da bi razmislili o rezultatih projekta, izmenjali izkušnje in razpravljali o nadaljnjih strategijah za boj proti spletnemu nasilju zaradi spola.

23. februar 2024 | Obvestila

Safe.si: Konferenca ob izidu priročnika za šolske delavce o spletnem nasilju

Udeležence konference so s svečanim nagovorom pozdravili dr. Samo Uhan, prodekan Fakultete za družbene vede, dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo in dr. Darjo Felda, minister za vzgojo in izobraževanje.

21. februar 2024 | Obvestila

SurveyWeightingGUI: Odprtokodna aplikacija za uteževanje anketnih podatkov

Luka Štrlekar (študent programa Uporabna statistika, modul Družboslovna statistika) in prof. dr. Vasja Vehovar sta razvila odprtokodno aplikacijo za uteževanje anketnih podatkov.

12. februar 2024 | Obvestila

Začetek projekta: Analiza spletnega sovražnega govora in dezinformacij v Sloveniji ter izdelava predloga ukrepov

Center za družboslovno informatiko (CDI) je kot partner začel z izvajanjem ciljnega raziskovalnega projekta "Analiza spletnega sovražnega govora in dezinformacij v Sloveniji ter izdelava predloga ukrepov." Na CDI projekt vodi prof. dr. Vasja Vehovar, na Mirovnem inštitutu pa ga koordinira dr. Veronika Bajt.

05. januar 2024 | Obvestila

Objavljen članek v eni najuglednejših revij s področja evalvacij v visokem šolstvu

Prof. dr. Vasja Vehovar in Luka Štrlekar sta v ameriški reviji Assessment & Evaluation in Higher Education objavila članek o izvajanju študentskih anket: When to conduct student evaluation of teaching surveys: before or after the final examination?

05. januar 2024 | Obvestila, Publikacije

Uspeh programske skupine Internetno raziskovanje

V okviru razpisa Univerze v Ljubljani za povečanja financiranja raziskovalnih programov ARIS, ki se izvajajo znotraj Univerze v Ljubljani, je bila programska skupina Internetno raziskovanje uvrščena med najuspešnejše skupine in s tem prejela tudi maksimalno možno povečanje sredstev za financiranje.

04. januar 2024 | Obvestila

Začetek projekta: Ocenjevanje in modeliranje pristranskosti zaradi neodgovorov v verjetnostnih spletnih anketah

Center za družboslovno informatiko je začel z izvajanjem temeljnega raziskovalnega projekta Ocenjevanje in modeliranje pristranskosti zaradi neodgovorov v verjetnostnih spletnih anketah pod vodstvom asist. dr. Gregorja Čehovina.

03. januar 2024 | Obvestila