Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Safe.si o spletnem nasilju na forumu predsednice Republike Slovenije

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si je sodelovala na tretjem predsedničinem forumu predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar, ki je bil posvečen problematiki nasilja. Foruma se je v imenu Safe.si kot panelist udeležil Marko Puschner.

12. julij 2024 | Obvestila

Utrinki s poletne šole anketne metodologije

V preteklem tednu je na Fakulteti za družbene vede potekala Poletna šola anketne metodologije, ki sta jo organizirala European Survey Research Association (ESRA) in Center za družboslovno informatiko.

09. julij 2024 | Obvestila

Raziskovalci na CDI predstavili prevod Lestvice algoritmične pismenosti

Raziskovalci na CDI so pripravili in testirali prvi slovenski prevod Lestvice algoritmične pismenosti, ki so jo prvotno razvili Leyla Dogruel, Philipp K. Masur in Sven Joeckel.

03. julij 2024 | Obvestila

V spomin na prof. Dona Dillmana

Z žalostjo sporočamo, da nas je v juniju 2024 zapustil prof. Don Dillman, upokojeni profesor na Washington State University. Prof. Dillman je bil poznan tudi študentom in diplomantom družboslovne informatike ter metodologije kot eden najpomembnejših anketnih metodologov.

30. junij 2024 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko objavili članek v reviji Information, Communication & Society

Dr. Andraž Petrovčič, dr. Bianca Reisdorf, dr. Vasja Vehovar in Jošt Bartol so v eni najpomembnejših revij s področja komunikologije in internetnih študij, Information, Communication & Society, objavili izvirni znanstveni članek z naslovom »Disentangling the role of algorithm awareness and knowledge in digital inequalities: an empirical validation of an explanatory model«.

14. junij 2024 | Obvestila, Publikacije

Vzpostavitev verjetnostnega spletnega panela na CDI

Na Centru za družboslovno informatiko z junijem 2024 vzpostavljamo verjetnostni spletni panel, ki omogoča vključevanje anketnih vprašanj v infrastrukturo, v kateri je doseženo optimalno ravnovesje med stroški in napakami.

31. maj 2024 | Obvestila

Poletna šola anketne metodologije

European Survey Research Association (ESRA) in Center za družboslovno informatiko organizirata Poletno šolo Survey Methodology Summer School 2024. Potekala bo od ponedeljka, 1. julija 2024, do srede, 3. julija 2024, na Fakulteti za družbene vede.

29. maj 2024 | Obvestila

Center za družboslovno informatiko gostil prof. dr. Kelly Quinn (ZDA)

Center za družboslovno informatiko je med 13. in 15. majem gostil prof. dr. Kelly Quinn. Njeno raziskovalno delo se osredotoča na razumevanje povezav med zasebnostjo in novimi oblikami komunikacijskih tehnologij v različnih življenjskih obdobjih posameznikov.

20. maj 2024 | Obvestila

Znan. sod. dr. Barbara Brečko v oddaji Intelekta: Kako je v naši domovini biti mlad?

Mladost je življenjsko obdobje, za katerega so značilne velike spremembe. Kakšno je danes poslavljanje od otroštva in kako poteka stopanje v odraslost? Koliko je negotovosti? Kaj radosti mlade in kaj jih skrbi? Kakšen je pogled na svet prek zaslonov in aplikacij?

15. maj 2024 | Obvestila

Projekt TRACeD: Pet psihologov razpravlja o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti

Pogovor o spolnem nasilju nad ženskami ni novost, vendar se je v zadnjih letih še bolj zaostril zaradi spletne razsežnosti. Ženske se na spletu lahko soočajo s številnimi izzivi, od prejemanja žaljivih in spolno eksplicitnih sporočil do javnega sramotenja in groženj.

29. februar 2024 | Obvestila