Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Začetek anketne raziskave Potovalne navade in uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT)

Na Centru za družboslovno informatiko začenjamo z aprilom 2023 izvajati novo anketo, v katero smo povabili tudi respondente iz anket Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja in Življenjski pogoji, ki so izrazili pripravljenost za nadaljnje sodelovanje v podobnih anketnih raziskavah.

22. marec 2023 | Obvestila

Sporočilo za javnost Safe.si: Rekordna udeležba ob dnevu varne rabe interneta 2023

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si je letos zabeležila rekordno število udeleženih v aktivnostih, ki so jih pripravili v februarju, mesecu varne rabe interneta.

20. marec 2023 | Obvestila

Dan varne rabe interneta 2023

Ob dnevu varne rabe interneta 2023 na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Centra za družboslovno informatiko, opozarjajo na problematiko neprimernih spletnih vsebin, ki imajo negativen vpliv na mladostnike.

10. februar 2023 | Obvestila

Monografija: Uporabljati ali ne uporabjlati #OstaniZdrav

​Pri Založbi FDV je doc. dr. Marina Trkman, članica Centra za družboslovno informatiko, objavila znanstveno monografijo, ki obravnava področje skrbi posameznikov za preventivno zdravje družbe.

01. februar 2023 | Obvestila, Publikacije

Znanstveni članek: Izzivi uporabe neverjetnostnih spletnih panelov v družboslovnem raziskovanju

Avtorja prof. dr. Vasja Vehovar in asist. dr. Gregor Čehovin, člana Centra za družboslovno informatko, v članku pregledata evalvacije neverjetnostnih spletnih panelov, ilustrirata tipične težave, ki pri tem nastajajo, ter predstavita smernice za presojo o njihovi uporabi.

16. januar 2023 | Publikacije

Znanstevni članek: Reported User-Generated Online Hate Speech: The Ecosystem, Frames, and Ideologies

Dr. Iztok Šori (Mirovni inštitut) in dr. Vasja Vehovar (Center za družboslovno informatiko) s svojim novim znanstvenim prispevkom opozarjata na širjenje sovražnega govora, ki ogroža zdravje demokracije in medijskih sistemov sodobne družbe.

16. januar 2023 | Publikacije

Doktorska disertacija Kaje Smole Orehek: Psihosocialni učinki uporabe storitev e-oskrbe med zaposlenimi neformalnimi oskrbovalci starejših oseb

Kaja Smole Orehek, članica Centra za družboslovno informatiko, je uspešno zaključila doktorski študij humanistike in družboslovja ter usposabljanje mladih raziskovalcev, ki ga financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

04. januar 2023 | Obvestila