Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Člani Centra za družboslovno informatiko na nacionalnem dogodku Dan ARIS 2023

Prof. dr. Vasja Vehovar je predstavil rezultate projekta Uporaba parapodatkov za ocenjevanje kakovosti odgovorov v anketah, izr. prof. dr. Vesna Dolničar pa je predstavila rezultate projekta Razumevanje in analiza potreb uporabnikov za razvoj e-storitev integrirane socialne in zdravstvene oskrbe v družbi staranja.

29. november 2023 | Obvestila

Svetovalni klepet za mlade z izkušnjo spletnega nasilja

Na platformi projekta TRACeD, ki ga izvajamo na Centru za družboslovno informatiko, Fakulteti za družbene vede, je začel delovati svetovalni klepet za mlade z izkušnjo spletnega nasilja.

22. november 2023 | Obvestila

Aplikacija 1KA na razstavi Dosežki Univerze v Ljubljani skozi oči umetnikov

V Tivoliju je Univerza v Ljubljani nedavno postavila razstavo z naslovom Dosežki Univerze v Ljubljani skozi oči umetnikov. V okviru Fakultete za družbene vede je v razstavo vključena tudi aplikacija 1KA.

14. november 2023 | Obvestila

Predstavitev na mednarodni konferenci AoIR23

Jošt Bartol, član Centra za družboslovno informatiko, se je med 18. in 21. oktobrom udeležil konference Združenja internetnih raziskovalcev. Na konferenci je predstavil dva izvirna znanstvena prispevka, ki so jih pripravili skupaj s sodelavci dr. Andražem Petrovčičem, dr. Marino Trkman, dr. Bianco C. Reisdorf in dr. Vasjo Vehovarjem.

08. november 2023 | Obvestila

Prof. dr. Vasja Vehovar na posvetu "Vloga in pomen spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet"

Prof. dr. Vasja Vehovar je 10. 10. 2023 sodeloval na posvetu "Vloga in pomen spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet," ki ga je organiziralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo v Hiši Evropske Unije v Ljubljani.

16. oktober 2023 | Obvestila

Člani Centra za družboslovno informatiko objavili članek v reviji Telematics and Informatics

Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič so v eni najprestižnejših revij s področja družboslovne informatike, Telematics and Informatics, objavili izvirni znanstveni članek »Systematic review of survey scales measuring information privacy concerns on social network sites«.

10. oktober 2023 | Obvestila, Publikacije

Znanstvena članka CDI predlagana za najodličnejše raziskovalne dosežke UL 2023

Fakulteta za družbene vede je izbrala tri najboljše predloge za najodličnejše raziskovalne dosežke 2023 in jih sporočila Univerzi v Ljubljani. Med tremi predlaganimi dosežki je tudi predlog Centra za družboslovno informatiko.

09. oktober 2023 | Obvestila

Javni posvet Ministrstva za digitalno preobrazbo: Vloga in pomen spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet

Vas zanima, kako bo potekalo sodelovanje spletnih platform z zaupanja vrednimi prijavitelji in ali lahko računamo na družbeno odgovornost spletnih platform pri spopadanju s škodljivimi vsebinami? Pridružite se Ministrstvu za digitalno preobrazbo na javnem posvetu 10. oktobra 2023!

06. oktober 2023 | Obvestila

Utrinki s posveta Spletni paneli in kombinirani načini anketiranja 2023

Udeležencem se zahvaljujemo za prijetno druženje in zanimive razprave ter upamo, da se vidimo ponovno naslednje leto!

29. september 2023 | Obvestila

Tveganja za spolne zlorabe otrok na spletu ob tehnoloških inovacijah in družbenih krizah še naraščajo

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet, CDI, UL FDV), Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije so 19. septembra 2023, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani organizirali že 13. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu.

26. september 2023 | Obvestila