Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

asist. dr. Barbara Brečko in prof. dr. Tanja Oblak Črnič s člankom v izboru Odlični v znanosti 2022

Članek Krepitev druženja, samo-predstavljanja in igranja: študija digitalnih scenarijev osnovnošolcev v kontekstu epidemije virusa avtoric asist. dr. Barbare Brečko (CDI) in prof. dr. Tanje Oblak Črnič (CRDK) je bil uvršen v izbor Odlični v znanosti 2022.

25. november 2022 | Obvestila

Začetek anketne raziskave Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja

Na Centru za družboslovno informatiko (CDI) začenjamo novembra 2022 z izvedbo ankete Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja v sodelovanju s Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS) in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ).

11. november 2022 | Obvestila

Objava članka o postavitvi vprašanj v spletnih anketah v reviji Social Science Computer Review

Dr. Vasja Vehovar, dr. Mick Couper in dr. Gregor Čehovin, člani Centra za družboslovno informatiko, so v eni najuglednejših revij Social Science Computer Review, objavili članek o postavitvi vprašanj v spletnih anketah z naslovom Alternative layouts for grid questions in PC and mobile web surveys : an experimental evaluation using response quality indicators and survey estimates.

11. november 2022 | Publikacije

Člani Centra za družboslovno informatiko sodelovali na Sociološkem srečanju 2022

Prof. dr. Vasja Vehovar, dr. Gregor Čehovin in Andreja Praček s Centra za družboslovno informatiko so predstavili prispevke na Metodološki sekciji Sociološkega srečanja 2022, ki je potekalo 4. in 5. novembra na Fakulteti za družbene vede.

06. november 2022 | Obvestila

Predstavitev članka na letnem srečanju Ameriškega gerontološkega združenja

V sredo, 2. novembra 2022, je asist. Jerneja Laznik na letnem srečanju Ameriškega gerontološkega združenja, ki je potekalo med 2. in 6. novembrom 2022 v Indianapolisu v ZDA, predstavila prispevek članov Centra za družboslovno informatiko na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, ki je nastal v sodelovanju s Štěpánom Žádníkom (Univerza v Brnu, Češka republika).

03. november 2022 | Obvestila

Udeležba članov CDI na Šesti mednarodni doktorski konferenci, Ljubljana - Gradec - Reka

Med 27. in 28. oktobrom je v Ljubljani potekala Šesta mednarodna doktorska konferenca, Ljubljana - Gradec - Reka, ki je plod sodelovanja med Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Gradcu in Univerzo na Reki. Konferenca, ki je letos naslavljala digitalizacijo v znanosti in družbi, je omogočila srečanje študentov iz treh univerz in izmenjavo znanj in izkušenj.

02. november 2022 | Obvestila

V reviji Journal of Medical Internet Research objavljen članek o povezavi med zdravstveno informatiko in družboslovno informatiko

Dr. Vasja Vehovar, član Centra za družboslovno informatiko, in dr. Zdenek Smutný, s Prague University of Economics and Business, sta v znanstveni reviji Journal of Medical Internet Research objavila članek z naslovom "On the Current Connection and Relation Between Health Informatics and Social Informatics". V članku sta razmejila pomena družboslovne informatike in zdravstvene informatike.

17. oktober 2022 | Publikacije

Center za družboslovno informatiko pridobil ARRS-CRP projekt s področja digitalne neenakosti starejših oseb v Sloveniji

S 1. oktobrom 2022 smo kot nosilci pričeli z izvajanjem ARRS CRP projekta z naslovom Digitalne neenakosti in starejši odrasli v Sloveniji: evalvacija ukrepov izvedenih v okviru Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (V5-2275). Financerja projekta sta Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo.

07. oktober 2022 | Obvestila

Ob evropskem dnevu neformalnih oskrbovalcev

6. oktobra je evropski dan neformalnih oskrbovalcev. Neformalni oskrbovalci starejših oseb predstavljajo hrbtenico slovenskega sistema dolgotrajne oskrbe. Raziskava, ki smo jo izvedli v okviru ARRS projekta "Dejavniki, ki v kontekstu oskrbovanja na daljavo vplivajo na namen uporabe pametnih tehnološko podprtih storitev oskrbe med družinskimi oskrbovalci starejših ljudi" kaže na to, da se je v času epidemije covida-19 njihov položaj poslabšal. V ta namen objavljamo rezultate omenjene raziskave.

06. oktober 2022 | Obvestila

CDI pridobil temeljni raziskovalni ARRS projekt s področja sprejemanja in poznavanja tehnologij med pomembnimi profili prihodnosti, zaposlenimi na področju zdravstva in socialnega varstva

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (UL FDV CDI) smo s 1. oktobrom 2022 kot nosilci pričeli z izvajanjem temeljnega projekta Digitalna preobrazba zdravstva in socialnega varstva: Sprejemanje in poznavanje tehnologij med pomembnimi profili prihodnosti, ki ga sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

03. oktober 2022 | Obvestila