Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Člani CDI s prispevkom sodelovali na konferenci Evropskega sociološkega združenja 2021

Raziskovalci CDI in dr. Bianca C. Reisdorf so na 15. konferenci Evropskega sociološkega združenja "Sociološka znanja za alternativne prihodnosti", ki je potekala od 31. avgusta do 3. septembra 2021, predstavili izsledke raziskave v predstavitvi »Does Proxy Internet Use Foster Digital Inclusion?: How Internet Skills Affect Engagement in Proxy Use, Internet Uses and Outcomes«.

08. september 2021 | Obvestila

Uspešno zaključen mednarodni projekt i-evAALution

31. marca 2021 smo zaključili mednarodni raziskovalni in razvojni projekt i-evAALution. Intervencijska študija v štirih državah (Avstriji, Sloveniji, Italiji in na Nizozemskem) je potekala v veliki meri v času pandemije Covid-19, kar je vplivalo tudi na samo izvedbo in rezultate študije. Kljub vsemu smo k sodelovanju uspeli pritegniti 303 starejše osebe in 202 svojca.

01. september 2021 | Obvestila

Končuje se projekt Behave

S koncem septembra se bo zaključil projekt Behave – “SEE Beyond Hate: Learning and Acting to Counter Hate Speech Online in South East Europe”, v katerem so sodelovali partnerji Fakulteta za družbene vede, Mirovni inštitut in Zavod Danes je nov dan. Osnovni cilj projekta je bil osvetliti dobre prakse za boj proti sovražnemu govoru na spletu s področja Evropske unije in regije, in znanja, povezana z njimi, deliti med sodelujoče organizacije in v javnosti.

24. avgust 2021 | Obvestila

11. posvet E-zlorabe otrok, 23. september 2021

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na11. posvet E-zlorabe otrok, ki bo potekal v četrtek, 23. septembra 2021, od 9.00 do 15.00 ure, prek interneta.

20. avgust 2021 | Obvestila

Safe.si opozarja na objave vplivnežev, ki prikazujejo popačeno resničnost

Pri točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si opozarjajo na objave vplivnežev, ki prikazujejo idealizirane podobe svojega življenja in teles. Poudarjajo, da ima »spremljanje takšnih objav lahko negativen vpliv na odraščajoče najstnike in njihovo samopodobo.«

04. avgust 2021 | Obvestila

Dr. Sakari Taipale je objavil članek v reviji Information, Communication & Society

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko, je v soavtorstvu z Riitto Hänninen, Lauro Pajula in Viivi Korpela v reviji Information, Communication & Society objavil članek z naslovom »Individual and shared digital repertoires – older adults managing digital services«.

04. avgust 2021 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale je objavil članek v reviji Technology in Society

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko in programa Internetno raziskovanje, je v reviji Technology in Society objavil članek z naslovom »Heterogeneity of traditional and digital media use among older adults: A six-country comparison«.

13. julij 2021 | Publikacije

Zaključek testiranja računalniško-podprih vprašalnikov za ESS

Člani in članice Centra za družboslovno informatiko (CDI), Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani, so uspešno zaključili raziskavo, vezano na uporabo računalniško-podprtih vprašalnikov za samoanketiranje v okviru Evropske družboslovne raziskave (European Social Survey, ESS), v sodelovanju z NatCen, National Center for Social Research, in European Social Survey Research Infrastructure Research Consortium (ESS ERIC).

05. julij 2021 | Obvestila

Člani CDI so organizirali znanstveni panel na konferenci ICA 2021

Raziskovalci Centra za družboslovno informatiko so za letno mednarodno konferenco združenja International Communaction Association (ICA) pripravili predlog panela z naslovom The implications of social support in later life for the digital inclusion of older adults. V okviru panela so bili predstavljeni rezultati kvantitativnih in kvalitativnih študij, ki proučujejo vlogo socialne opore v procesih digitalnega vključevanja starejših.

07. junij 2021 | Obvestila

Izvedba nacionalnih seminarjev v okviru projekta D-CARE

V okviru projekta D-CARE (Interreg Danube) smo v mesecu maju na Centru za družboslovno informatiko (CDI) UL FDV organizirali štiri nacionalne seminarje, na katere smo povabili deležnike in predstavnike slovenskih partnerjev projekta. Trije dogodki so bili izvedeni v okviru prvega delovnega paketa (DP1) – katerega cilj je oblikovanje in pilotno testiranje inovativnih učnih okolij, en dogodek pa je naslavljal aktivnosti drugega delovnega paketa (DP2), v katerem bomo oblikovali pametna okolja.

31. maj 2021 | Obvestila