Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Safe.si s spletnim interaktivnim dogodkom uspešno nagovoril srednješolce

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, je 21. oktobra 2021 v sodelovanju z Iglu theatrom pripravila spletno interaktivno predstavo z naslovom Vpliv interneta na duševno zdravje mladostnikov.

28. november 2021 | Obvestila

Vabilo na spletni seminar: Odklikni spletno nasilje

Vljudno vas vabimo na spletni seminar z naslovom USTVARJANJE VARNIH SPLETNIH OKOLIJ ZA ŽENSKE IN DEKLETA – ODKLIKNI SPLETNO NASILJE! Seminar bo potekal 25. novembra 2021.

17. november 2021 | Obvestila

Vloga posredne rabe interneta v odnosu do internetnih veščin, rab in rezultatov

Raziskovalna skupina Centra za družboslovno informatiko (CDI), ki jo sestavljajo doc. dr. Andraž Petrovčič, dr. Katja Prevodnik in doc. dr. Darja Grošelj so v sodelovanju z dr. Bianco C. Reisdorf (Univerza v Severni Karolini, ZDA) v reviji Computers in Human Behavior objavili članek z naslovom »The role of proxy internet use in sequential pathways of digital exclusion: An empirical test of a conceptual model«.

16. november 2021 | Publikacije

Dr. Barbara N. Brečko je objavila članek v reviji Information, Communication & Society

Dr. Barbara N. Brečko, članica Centra za za družboslovno informatiko, in dr. Tanja Oblak Črnič, članica Centra za raziskovanje družbenega komuniciranja, sta v reviji Information, Communication & Society objavili članek z naslovom »Enhancing sociality, self-presentation, and play: a case study of digital scenarios among schoolchildren in an epidemic context«.

12. november 2021 | Publikacije

Dr. Darja Grošelj je objavila članek v reviji Journal of Computer-Mediated Communication

Dr. Darja Grošelj, članica Centra za družboslovno informatiko, FDV UL, je v¸reviji Journal of Computer-Mediated Communication objavila članek z naslovom Re-domestication of Internet Technologies: Digital Exclusion or Digital Choice?. Članek proučuje različne oblike dostopa do interneta ter spreminjajoč odnos do različnih internetnih tehnologij v procesu, ko uporabniki posvajajo nove tehnologije.

12. november 2021 | Publikacije

Članice CDI objavile članek v reviji Teorija in praksa

Dr. Simona Hvalič Touzery, Kaja Smole Orehek in dr. Vesna Dolničar, članice Centra za družboslovno informatiko, so v reviji Teorjia in praksa objavile članek z naslovom »Proučevanje recipročnosti v dojemanju teleoskrbe znotraj diad neformalnih oskrbovalcev in starejših oseb«.

11. november 2021 | Publikacije

Predstavitev prispevka na virtualni konferenci AoIR

Člani Centra za družboslovno informatiko (Jošt Bartol, dr. Vasja Vehovar in dr. Andraž Petrovčič) so se med 12. in 15. oktobrom udeležili virtualne konference Združenja internetnih raziskovalcev (angl. Association of Internet Researchers – AoIR), kjer so predstavili izvirni znanstveni prispevek z naslovom »The quality of survey scales for measuring information privacy concerns on social network sites«.

22. oktober 2021 | Obvestila

CYBERSAFE konferenca o spreminjanju odnosa mladih do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti

V torek, 9. novembra 2021 bo potekala spletna konferenca CYBERSAFE o spreminjanju odnosa najstnikov do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti. Na konferenci bodo predstavljene glavne ugotovitve in rezultati projekta CYBERSAFE, vključno s spletnim orodjem CYBERSAFE, ki je namenjeno učencem in učiteljem za obravnavo spletnega nasilja nad dekleti.

22. oktober 2021 | Obvestila

Zaključna konferenca projekta ITHACA in otvoritev novega sodelovanja

V septembru 2021 smo z zaključno konferenco sklenili projekt ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All), ki ga izvaja devet evropskih regij, katerih skupni cilj je večja politična podpora uvajanju inovacij na področju zdravstva in socialne oskrbe.

20. oktober 2021 | Obvestila

Gaming Gets Serious: Game Jam posvečen »resni« videoigri

V okviru projekta Gaming gets Serious vas Francoski inštitut v Sloveniji, Goethe-Inštitut Ljubljana, Društvo Slovenia Games in FRI - Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v partnerstvu z Outfit7 vabijo na zelo resen dogodek z naslovom Game Jam, ki bo potekal od 12. do 14. novembra 2021!

20. oktober 2021 | Obvestila