Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Natalija Rebrica objavila članek v strokovno-znanstveni reviji Akademija MM

Mlada raziskovalka Natalija Rebrica, članica Centra za družboslovno informatiko s Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani, je v soavtorstvu z dr. Uršo Golob Podnar v reviji Akademija MM objavila izvirni znanstveni članek z naslovom »Vpliv vključenosti porabnikov na spletnih družbenih profilih znamk na stališča do znamke, priporočila in nakupno namero«.

01. oktober 2021 | Publikacije

Delavnica v okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti”

V okviru projekta Erasmus + “Gradimo kompetence učiteljev o spletnem nasilju nad dekleti” smo 24. septembra 2021 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede izvedli multiplikativni dogodek oz. delavnico, ki so se jo udeležili učitelji in drugi strokovni delavci v šolstvu.

29. september 2021 | Obvestila

Dr. Barbara Brečko se je udeležila 6. znanstvene konference Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju

Dr. Barbara Brečko, članica Centra za družboslovno informatiko, in dr. Bojana Lobe, članica Centra za metodlogijo in informatiko, sta 22. septembra 2021 sodelovali na 6. znanstveni konferenci Pedagoškega Inštituta, kjer sta predstavili prispevek Šolanje na daljavo in tveganja pri uporabi IKT v času prvega vala epidemije Covid 19.

27. september 2021 | Obvestila

11. posvet E-zlorabe otrok

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi, so v četrtek, 23. septembra 2021, organizirali že 11. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu.

27. september 2021 | Obvestila

Predstavitev raziskovalnih rezultatov na konferenci GOR 21

Raziskovalci s Centra za družboslovno informatiko (CDI) s so se udeležili virtualne konference združenja General Online Research. Na konferenci so predstavili rezultate izvirne študije o vlogi, ki jo imata zaupanje v anketarje glede ustreznega ravnanja s posredovanimi fotografijami in zaznano tveganje povezano s posredovanjem fotografij, na pripravljenost posredovanja fotografij tekom izpolnjevanja anket prek pametnih telefonov.

24. september 2021 | Obvestila

Člani CDI s prispevkom sodelovali na konferenci Evropskega sociološkega združenja 2021

Raziskovalci CDI in dr. Bianca C. Reisdorf so na 15. konferenci Evropskega sociološkega združenja "Sociološka znanja za alternativne prihodnosti", ki je potekala od 31. avgusta do 3. septembra 2021, predstavili izsledke raziskave v predstavitvi »Does Proxy Internet Use Foster Digital Inclusion?: How Internet Skills Affect Engagement in Proxy Use, Internet Uses and Outcomes«.

08. september 2021 | Obvestila

Strokovna ekskurzija Centra za družboslovno informatiko

V začetku septembra 2021 smo na Centru za družboslovno informatiko izvedli strokovno ekskurzijo. Tokrat smo se podali v dolino Kamniške Bistrice. Od vznožja Velike planine smo šli po Koželjevi poti ob Kamniški Bistrici do izvira in nazaj. Na poti smo si ogledali slikovito sotesko Predaselj in Plečnikov lovski dvorca, ki je bil zgrajen za Karađorđevića, kralja Kraljevine Jugoslavije.

06. september 2021 | Obvestila

Uspešno zaključen mednarodni projekt i-evAALution

31. marca 2021 smo zaključili mednarodni raziskovalni in razvojni projekt i-evAALution. Intervencijska študija v štirih državah (Avstriji, Sloveniji, Italiji in na Nizozemskem) je potekala v veliki meri v času pandemije Covid-19, kar je vplivalo tudi na samo izvedbo in rezultate študije. Kljub vsemu smo k sodelovanju uspeli pritegniti 303 starejše osebe in 202 svojca.

01. september 2021 | Obvestila

Končuje se projekt Behave

S koncem septembra se bo zaključil projekt Behave – “SEE Beyond Hate: Learning and Acting to Counter Hate Speech Online in South East Europe”, v katerem so sodelovali partnerji Fakulteta za družbene vede, Mirovni inštitut in Zavod Danes je nov dan. Osnovni cilj projekta je bil osvetliti dobre prakse za boj proti sovražnemu govoru na spletu s področja Evropske unije in regije, in znanja, povezana z njimi, deliti med sodelujoče organizacije in v javnosti.

24. avgust 2021 | Obvestila

11. posvet E-zlorabe otrok, 23. september 2021

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na11. posvet E-zlorabe otrok, ki bo potekal v četrtek, 23. septembra 2021, od 9.00 do 15.00 ure, prek interneta.

20. avgust 2021 | Obvestila