Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Dan spletnega anketiranja 2020

Center za družboslovno informatiko bo 30. septembra 2020 že devetič organiziral Dan spletnega anketiranja (DSA). Dogodek je namenjen širši strokovni javnosti uporabnikov spletnih anket ter uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA.

29. julij 2020 | Obvestila

Članek o družbeno nesprejemljivem diskurzu na Facebookovih straneh novičarskih portalov

Dr. Vasja Vehovar, član Centra za družboslovno informatiko, je v sodelovanju z Blažem Povžem, dr. Darjo Fišer, dr. Nikolom Ljubešićem, Ajdo Šulc in dr. Dejanom Jontesom v reviji Teorija in praksa objavil članek z naslovom »Družbeno nesprejemljivi diskurz na Facebookovih straneh novičarskih portalov«.

07. julij 2020 | Publikacije

Četrto bilateralno srečanje z izraelskimi partnerji na temo digitalne transformacije kvantitativnega zbiranja podatkov

Četrto bilateralno srečanje je potekalo 1. julija 2020 v obliki videokonference. Udeležili so se ga člani Centra za družboslovno informatiko (CDI) in the Samuel Neaman Institute for National Policy Research (SNI), Technion-Israel Institute of Technology, Izrael.

03. julij 2020 | Obvestila

Objavljen nov znanstveni članek v reviji New Media & Society

Dr. Darja Grošelj in dr. Andraž Petrovčič, člana Centra za družboslovno informatiko, FDV UL, sta v soavtorstvu z dr. Bianco C. Reisdorf z Univerze v Severni Karolini, USA, objavila članek z naslovom Going online on behalf of someone else: Characteristics of Internet users who act as proxy users.

03. julij 2020 | Publikacije

Spremenjen način uporabe orodja 1KA

Zaradi naraščajočega obsega uporabnikov je namestitev orodja za spletno anketiranje 1KA na domeni www.1ka.si spremenila pogoje delovanja. Za uporabnike z ArnesAAI dostopom in osnovne funkcionalnosti je uporaba še vedno brezplačna, so pa od 1.7.2020 dalje plačljive napredne funkcionalnosti.

01. julij 2020 | Obvestila

Ajda Petek imenovana v članico interdisciplinarne delovne skupine za nekemične zasvojenosti

Ajda Petek, članica Centra za družboslovno informatiko, je bila imenovana v članico interdisciplinarne delovne skupine za nekemične zasvojenosti Nacionalnega programa duševnega zdravja 2018-2028.

29. junij 2020 | Obvestila

Dr. Sakari Taipale objavil članek v reviji Information & Management

Dr. Sakari Taipale, z Univerze v Jyväskyli in član Centra za družboslovno informatiko, je v reviji Information & Management objavil članek z naslovom “Robot acceptance model for care (RAM-care): A principled approach to the intention to use care robots”. Avtorji članka na podlagi raziskave predlagajo model, ki daje načelni pristop namenu uporabe oskrbovalnih robotov.

22. junij 2020 | Publikacije

Dr. Sakari Taipale objavil članek v reviji International Journal of Social Robotics

Dr. Sakari Taipale, član Centra za družboslovno informatiko, je v reviji International Journal of Social Robotics objavil članek z naslovom »Care Workers’ Readiness for Robotization: Identifying Psychological and Socio-Demographic Determinants«. Avtorji raziskave so identificirali psihološke in socio-demografske determinante povezane s pripravljenostjo na robotizacijo med poklicnimi finskimi negovalci.

22. junij 2020 | Publikacije

Izid zbornika Smart Living Forum 2019

Novembra 2019 je v Beljaku v Avstriji potekal Smart Living Forum 2019. Maja letos je bil objavljen zbornik dogodka, ki vključuje tudi rezultate dveh intervencijskih študij, ki so ju izvedli člani Centra za družboslovno informatiko.

04. junij 2020 | Publikacije

Projekt sCAN: priporočila za vzpostavitev spoštljivejše komunikacije na spletu

Na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede, smo v okviru Centra za družboslovno informatiko sodelovali v dvoletnem evropskem projektu 'Platforms, Experts, Tools: Specialised Cyber-Activists Network' (sCAN), katerega osrednji namen je bilo zbiranje strokovnega znanja, orodij in metodologije o sovraštvu v kibernetskem prostoru ter razvoj celovitih praks za prepoznavanje, poročanje in ukrepanje proti sovražnemu govoru na spletu.

29. maj 2020 | Obvestila