Obvestila

Prikaži obvestila za kategorijo:

Prikaži vse:
Obvestila
Povezave
Publikacije
Sodelovanje

Za obdobje:

Darja Grošelj je sodelovala v radijski oddaji Podobe znanja

Dr. Darja Grošelj s Centra za družboslovno informatiko je sodelovala kot gostja v radijski oddaji Podobe znanja na 3. programu Radia Slovenija – program Ars. V oddaji je dr. Darja Grošelj predstavila svoje delo na področju digitalnih neenakosti, ki ga opravlja v okviru podoktorskega projekta Nove tehnologije, nove neenakosti? Teoretsko in empirično preučevanje vloge dostopa do mobilnega interneta pri raznovrstni uporabi spletnih storitev, ki ga financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).

23. oktober 2020 | Obvestila

Spletna regionalna konferenca vzajemnega učenja o dobrih praksah in pridobljenih izkušnjah pri zoperstavljanju sovražnemu govoru na spletu

Regionalna konferenca vzajemnega učenja pri zoperstavljanju sovražnemu govoru na spletu, ki je bila organizirana na spletu med 14. in 15. oktobrom 2020, je predstavila dobre prakse, pridobljene izkušnje in aktualna prizadevanja v boju proti sovražnemu govoru na spletu. Združila je strokovnjake_inje iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in drugih držav članic EU. Cilj konference je bil prispevati k vzajemnemu učenju na tem pomembnem področju.

21. oktober 2020 | Obvestila

Prvi evropski dan neformalnih oskrbovalcev

Danes, 6. oktobra, obeležujemo prvi evropski dan neformalnih oskrbovalcev (t.j. oseb (ti so največkrat družinski člani in sorodniki), ki običajno nudijo brezplačno pomoč nekomu z dolgotrajno boleznijo, onemoglostjo ali drugo potrebo po dolgotrajni oskrbi, izven formalnih ali drugih profesionalnih storitev). V različnih jezikih pošiljamo enako sporočilo: Neformalni oskrbovalci so neplačani oskrbovalci! Ključni so za vzdržnost sistema dolgotrajne oskrbe! Zaslužijo si boljšo podporo!

06. oktober 2020 | Obvestila

Dan spletnega anketiranja 2020 je potekal preko spleta

Center za družboslovno informatiko (CDI), Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede je 30. septembra 2020 že devetič organiziral Dan spletnega anketiranja (DSA), ki se ga je udeležilo 250 uporabnikov spletnih anket in orodja za spletno anketiranje 1KA. Tokrat je dogodek potekal v malce drugačni obliki, saj smo naše delavnice in predavanja izvedli preko platforme ZOOM.

01. oktober 2020 | Obvestila

Na FDV potekal posvet o kombiniranih anketah 2020

Na Fakulteti za družbene vede, Centru za družboslovno informatiko (CDI) je 23. septembra 2020, od 9h do 13h, potekal tradicionalni letni Posvet o kombiniranih anketah. Udeležili so se ga sodelavci CDI, Statističnega urada Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje s ciljem izmenjavanja ugotovitev s področja spletnih in kombiniranih anket. Dogodek je organiziral in vodil prof. dr. Vasja Vehovar.

24. september 2020 | Obvestila

Strokovnjaki že 10. leto o učinkoviti obravnavi zlorab otrok na spletu

V organizaciji prijavne točke Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Uprave kriminalistične policije in Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije danes, 22. septembra 2020, poteka prek interneta že 10. posvet o e-zlorabah otrok.

23. september 2020 | Obvestila

Letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2019

Izšlo je letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2019. V njem predstavljamo ključne podatke o prijavah in njihovi obravnavi v preteklem letu ter druge aktivnosti naše prijavne točke.

22. september 2020 | Obvestila

Safe.si staršem v pomoč s spletnim seminarjem o varni rabi interneta

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje kot del projekta Center za varnejši internet, je 17. septembra izvedla spletni seminar z naslovom "Varno na internetu s Safe.si". Tema je bila varna uporaba interneta za starše otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Predavala sta Safe.si izvajalca delavnic za otroke in predavanj za starše, Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

22. september 2020 | Obvestila

Napovednik: 10. povest E-zlorabe otrok

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), ki jo izvaja Center za družboslovno informatiko na UL, Fakulteti za družbene vede, Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirajo 10. posvet na temo zlorab otrok na internetu.

18. september 2020 | Obvestila

Demokratični forum o ocenjevanju upravičenosti do dolgotrajne oskrbe

Center za družboslovno informatiko je v sodelovanju z Inštitutom RS za socialno varstvo v septembru 2020 v okviru evalvacije pilotnih projektov dolgotrajne oskrbe organiziral demokratični forum o ocenjevanju upravičenosti do dolgotrajne oskrbe. Člani projektne skupine, ki jo na UL FDV CDI vodi izr. prof. dr. Vesna Dolničar, testirajo predlog novega načina ocenjevanja upravičenosti, ki je opredeljen v novem Zakonu o dolgotrajni oskrbi (trenutno v javni obravnavi).

18. september 2020 | Obvestila